5 módních trendů jara 2024

5 módních trendů jara 2024

Jedna z věcí, která nás dokáže lehce zahřát, tedy alespoň malé pomyšlení na ni, jsou rozhodně módní trendy roku 2024. Zatímco to venku na jaro úplně nevypadá, dali jsme pro tebe dohromady několik trendů z posledních módních přehlídek, které budou kralovat jarní a letní sezóně.

Takže co budeme nosit, až odhodíme všechny ty vrstvy? Zde jsou klíčové módní trendy pro novou sezónu.

Vysoký pas

Trend, se kterým je to jako na houpačce, ale my osobně se přikláníme právě k této verzi. Kalhoty s vysokým pasem totiž s postavou dokáží opravdové divy. Zvýrazní siluetu a dokonale prodlouží nohy. Pokud zvolíš více elegantní styl, tak máš vhodné kalhoty nejen do kanceláře, ale i na večeři nebo rande. V tomto případě zainvestuj do nadčasového pásku, který ještě pozdvihne tvůj look. Každopádně s tímto střihem může zvolit i džíny a užívat si pohodlného městského basic outfitu.

foto: loewe.com

Blýská se na lepší časy

Sice období Vánoc a sezóna večírků je už za námi, ale jak dokazuje tento trend, není potřeba zabalit všechny kousky. Ve skutečnosti bude trocha lesku, kovu a metalických detailů oživovat tvůj šatník po celý rok, takže i v následujících měsících. Barva zlata a stříbra bude jedním z nejžhavějších barevných trendů roku 2024. Tento trend samozřejmě nejvíce vynosíš v rámci večerního outfitu, ale malých detailů, výrazných šperků se teda nebojíme kdykoli během dne.

foto: fashion.pacorabanne.com

Zkracujeme

Pokud si v poslední době sledovala módní okruh celebrit, tento trend tě nepřekvapí. Mikro šortky, které skoro hraničí s kalhotkami se dostávají i mimo přehlídková mola. Kendall Jenner nebo Beyoncé jsou hrdými nositelkami. Samozřejmě takový trend vyžaduje kromě teplého počasí také určitou dávku odvahy a sebevědomí. Je potřeba počítat s tím, že více než polovina tvého těla bude odhalena. Můžeš je tedy doplnit o vysoké kozačky, které zahalí alespoň kousek.

foto: alexandermcqueen.com

Více sportu

Pryč jsou doby, kdy bylo sportovní oblečení vyhrazeno pouze pro sportovní aktivity. To se v posledních době pomalu, ale čím dál více infiltrují do našich každodenních šatníků. A letošní jaro to bude obzvlášť vidět. Mikiny s kapucí v supersize velikosti nebo neformální denní šaty. Není to pro každého, ale pohodlí dáváme občas zelenou.

foto: jwanderson.com

Kapka casual

Jestli jsou kancelářské outfity tvou každodenní uniformou, tento trend bude zajímat právě tebe. Jarní kolekce byly především o uvolněném krejčovství - a tím teď nemáme na mysli jen sukni, ve které se dá skutečně dýchat. Tento business casual styl posouvá věci do extrému se super oversize oblekem a blejzry. Zkombinuj ho s halenkou slimfit nebo úzkým úpletem, aby vynikla celá silueta.

foto: victoriabeckham.com