Séra na růst řas, která skutečně fungují

Séra na růst řas, která skutečně fungují

Dlouhé, husté a objemné řasy. Sen? Rozhodně ne! Stejně jako tvá pleť potřebuje každý den tu správnou péči, tak ji potřebují i tvé řasy. Každodenní používání kvalitního séra na růst řas je dokáže doslova proměnit během několika týdnů. Samozřejmě ne každá séra, ale některé skutečně dokáží obnovit i ty nejpoškozenější a nejkřehčí řasy, takže počítej s tím, že pokud takové vyzkoušíš, každý se bude ptát, jestli nosíš umělé řasy. Vyzkoušeno!

foto: Pinterest

Vyplatí se séra na řasy?

Konečné tajemství dlouhých a přirozeně hustých řas spočívá z velké části v genetice, ale dosáhnout dlouhých řas je také možné díky pravidelnému používání séra. Navíc tato séra nejsou určena pouze pro řídké a tenké řasy, ale také pro majitelky hustých a delších řas. Je potřeba stále o řasy pečovat a dodávat jim potřebné vitamíny a podporovat je v jejich síle a kráse.

Co vlastně nejvíce poškozuje naše řasy?

Přirozeně máme kolem 200-300 řas na každém víčku, ale ztrácíme zhruba čtyři řasy denně. Trvá asi tři měsíce, než tyto plné řasy dorostou do své původní délky, než spadnou a celý růstový cyklus začne znovu. Ale v naší neustálé snaze dosáhnout těch nejhezčích řas tento proces většinou trvá déle. Zkoušíme různé řasenky, natáčíme, odličujeme. Ony totiž i ty nejlepší řasenky a oční linky dokáží způsobit, že naše řasy budou suché a křehké a náchylnější k lámání. Také důkladné odstranění make-upu může opravdu zvýšit množství řas, které každý večer vypadne. No, a kleštičky na řasy tomu rozhodně nepomůžou. Ještě horší jsou pak voděodolné řasenky, u kterých je potřeba důkladné odlíčení, při kterém musíme použít přece jen o trochu více síly.

Jak séra na řasy fungují a kdy jsou vidět první výsledky?

Séra na řasy se vstřebávají do folikul a pomáhají stimulovat jejich růst, snižují vypadávání řas a posilují kořínky. Po pravidelném používání je prodlužují a zahušťují. Některá svým složením připomínají kondicionér. Směs vitamínů, antioxidantů a peptidů, které dokáží řasy udržovat zdravé, lesklé a silné.

První výsledky výrobci slibují okolo šesti týdnů, a to můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit. Někdy i dříve bylo na první pohled vidět zlepšení stavu řas, vypadaly opravdu silnější, pevnější a zdravější s krásným leskem.

foto: Pinterest

A co vedlejší účinky

Kromě uvedených pozitiv v podobě dokonalých řas je možné, že ti některé z nich nemusí sednout, zvlášť pokud máš citlivější oči nebo pleť. Přece jen se jedná o aktivní složky. Proto je vždy možné vyzkoušet nejprve na pokožce, zda bude negativně reagovat. Každopádně je také důležité vždy dodržovat pokyny a používat sérum tak, jak doporučuje výrobce.

Která séra na růst řas za nás stojí za vyzkoušení?

1. Olaplex Lashbond (1660 Kč, Sephora), 2. Natucain Lash Serum (1152 Kč, Notino), 3. Benefit Cosmetics Whoop Lash (1520 Kč, Sephora), 4. Anastasia Beverly Hills Lash Genius (770 Kč, Sephora)