Co ve skutečnosti znamenají tvé sny? 5 nejčastějších snů a jejich výklad

Co ve skutečnosti znamenají tvé sny? 5 nejčastějších snů a jejich výklad

Udává se, že zhruba okolo 75 % z nás má opakující se sny. Nevíme, jestli patříš do té skupiny i ty, ale my rozhodně ano. Někdy ty pády a šlápnutí do prázdna nejsou zrovna nejpříjemnějším vyrušením ze spánku, takže nás zajímalo, co to vlastně znamená.

Z nedávného globálního průzkumu, který byl provede online u více než pětistovky účastníků dokázal, že téměř u 72 % z nich se opakující sny týkaly především testů a zkoušek ve škole, pronásledování, anebo pádů.

Společných témat je spousta. Nevěra, padání zubů, nehoda. Co ale tyto opakující se sny vlastně znamenají? Občas nás přepadá lehká panika, co nám to vlastně naše podvědomí chce říci?

foto: pinterest

Psychologové a odborníci tvrdí, že opakující se sny nejsou známkou blížící se zkázy nebo špatného duševního zdraví, takže pokud je tvůj opakující se sen děsivý, zůstaň v klidu. Jejich účelem je komentovat to, co se děje v našem bdělém životě, a pomoci vidět vše v širším obraze, který si dost možná neuvědomujeme, když jste vzhůru. Snící mysl využívá sílu opakování, aby upoutala naši pozornost. 

Zde jsou některé z nejčastějších opakujících se snů a co znamenají:

Pád

Pád není jen nejčastějším opakujícím se snem, je to také nejčastěji uváděný sen (tak je nás hodně). Pokud se ti zdá o pádu, zkus popřemýšlet, zda ve svém reálném (bdělém) životě cítíš dostatek podpory. Zda cítíš dostatek kontroly v důsledku náhlého stresu nebo náročného období. Zastav se a udělej si čas na sebe a své myšlenky.

foto: pinterest

Nevěra

Odborníci na snění se shodují, že opakující se nevěra v našich snech neznamená to, že nás partner podvádí, ale odráží to pocit, jak se sami cítíme. Zkus se zeptat sama sebe, co pro tebe znamená podvádění. Zklamala si se nějakým způsobem? Nenaplňuje tě to, co děláš ve svém životě? Nebo sama sebe okrádáš o čas se svým partnerem nebo máš pocit, že je tvůj partner hodně zaneprázdněný prací či svými koníčky a kamarády? Možná vám jen chybí společný čas, zábava a prohlubování vašeho vztahu.

Přátelství se slavnými lidmi

Když se ve tvém snu objeví celebrita nebo slavná osoba, představuje to nějakou vlastnost, kterou v sobě toužíš nebo potřebuješ objevit pro svůj osobní růst. Snít o přátelství s celebritou může být známkou toho, že se snažíme nevědomě zpracovat myšlenky o částech sebe sama, které nám připomínají tuto celebritu. Tak popřemýšlej, jaké pocity v tobě daná osoba vzbuzuje. Pokud netušíš, kdo je celebrita ve snu, naznačuje to potřebu většího uznání nebo uznání ve tvém životě. Pokud se ti naopak tato osoba opakovaně objevuje ve tvých snech, může to být známkou toho, že se cítíš být schopná ztělesnit její ideální charakterové rysy a pracovat na tom. Tak o kom se ti zdá?

foto: pinterest

Být nepřipravený na zkoušku

Obsah tohoto snu je jedním z nejčastější u lidí, u kterých bychom to absolutně nečekali. Tedy těch, kteří vždy byli na všechny zkoušky a testy připravení. Pokud se ti právě tento sen opakuje, tvá snová mysl tě nejspíše upozorňuje na vysoké očekávání, která od sebe máš, a připomíná ti, že i když je perfekcionismus obdivuhodný, někdy je dost dobrý také přijatelný a naprosto v pořádku. Takový sen ti může připomínat, abys na sebe nebyla přehnaně tvrdá, a že být spokojená s tím, jaká jsi, trumfne jakýkoli výsledek. 

Smrt blízké osoby

Smrt milovaného člověka může být extrémně nepříjemným a rozrušujícím tématem snů. Následná panika a obavy, že se někomu, na kom ti záleží, stane něco hrozného. Ale v drtivé většině případů sny o smrti jednoduše ukazují na změnu dynamiky vztahů. Mnoho rodičů má tyto sny o svých dospívajících dětech, když jdou na vysokou školu. Sen jim připomíná, že jedna fáze života končí, ale s každým koncem přichází nový začátek. Sen také nemusí odkazovat na vztah s osobou, která ve snu zemřela, ale na vztah, který máš sama se sebou, a na to, jakou roli tato osoba ve tvém životě hraje.

foto: pinterest