BLOG

IMG_0330

Děkujeme za každé označení a za to, že tolik a rády nosíte naše šaty a vypadáte tak nádherně. Milujeme, jak nosíte naši módu. Tohle jste vy!

Přečíst
Inspirace na outfit na letní festival od Erika Fashion
Inspirace na outfit na letní festival od Erika Fashion

Léto je tady a s ním přichází i sezona hudebních festivalů a koncertů pod širým nebem. Ať už se chystáš třeba na nejoblíbenější český festival Colours of Ostrava, nebo máš v plánu užít si nějaké festivaly za hranicemi, máme pro tebe za Erika Fashion spoustu tipů, jak vytvořit dokonalý festivalový outfit, ve kterém budeš zářit. A to možná i na pódiu!

foto: Pexels

Boho Chic

Boho styl je stálicí festivalové módy. Kombinace volných šatů, květinových vzorů, třásní a krajky vytváří tu pravou atmosféru. Zkus třeba dlouhé maxi šaty s květinovým potiskem a doplň je džínovou bundou a kovbojskými botami. Nezapomeň na klobouk a sluneční brýle, které dodají tvému outfitu ten pravý bohémský šmrnc. Zajímavé mohou být i mušelínové šaty a nebo se podívej na naší celou nabídku letních šatů.

foto: Erika Fashion

Denim Lady

Denim nikdy nevyjde z módy a na festivaly se skvěle hodí. Kombinace džínových šortek, overalů nebo sukní je vždy sázkou na jistotu. Přidat můžeš stylovou košili nebo top a outfit doplnit botami na platformě nebo sandálkami. Denimové bundy a vesty jsou také skvělým kouskem, který se rozhodně na festival hodí. A my džinovinu milujeme, takže tohle bude určitě jeden z našich favoritů.

foto: Erika Fashion

foto: Erika Fashion

Friendly Fashion

Udržitelnost je trendem, který se dostává i do festivalové módy. Vybírej kousky z ekologických materiálů nebo ze second-handu. Upcycling je také skvělou volbou - zkus si vytvořit s kamarádkama vlastní jedinečné outfity ze starších kousků, které máš ve svém šatníku. Kombinuj přírodní materiály jako je bavlna a len. Nezapomeň na šperky a kovbojské boty.

foto: Pexels

Sporty Chic

Pokud dáváš přednost pohodlí s lehce sportovním nádechem - jsi náš člověk. Kombinace sportovních prvků s elegantními kousky ti umožní být stylová a zároveň se cítit komfortně, což je na podobných akcích důležité. Vyzkoušej šortky, které doplníš oversize tričkem nebo mikinou. Sportovní boty, batoh a trendy kšiltovka ti zajistí nejen pohodlí, ale i stylový vzhled. Jak my se těšíme!

foto: Erika Fashion

Glamour Queen

Záře pro opravdové hvězdy. Jestli miluješ glitry, třpytky a všechno co se blýská, máme pro tebe dokonalé šaty, topy a šortky, které ti dodají tu pravou festivalovou jiskru. A navíc! Neboj se experimentovat s líčením a použij třpytivé oční stíny nebo tělový glitter, kterým můžeš nazdobit lícní kosti nebo dekolt a ramena. Lesklé kousky kombinuj s jednoduchými doplňky, aby celý outfit působil vyváženě, ale ne přeplácaně. 

foto: Erika Fashion

foto: Erika Fashion

Číst článek
S čím a jak kombinovat dámská saka?
S čím a jak kombinovat dámská saka?

Dámská saka jsou základním kouskem šatníku, který dokáže okamžitě pozvednout každý outfit. Možná bychom doplnili, že nejen dámské, ale i sako z pánského šatníku dokáže dodat celkovému looku ten správný šmrnc. Zažité stereotypy, že by se mělo jednat o uniformu leda tak do kanceláře, jsou dávno pryč. Kvalitní sako je záležitostí denního i večerního stylingu. My pro tebe máme od týmu Erika Fashion několik tipů, jak dámská saka kombinovat, abys vždy vypadala dokonale.

foto: Gety Images/Sean Zanni

Sako a kalhoty: Casual elegance 

Kombinace saka, džínů a kalhot je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jak tyto prvky spojit? 

Oblekové kalhoty: Trend posledních sezon. Zvol nejlépe kalhoty stejného materiálu a barvy, jako je sako. Košile bude ideální volbou pro pracovní schůzku, ale aktuální trendy neznají hranice. My tyto kombinace milujeme i na denní nošení, kdy pobíháme po městě nebo si jen tak zajdeme s kamarádkou na kávu. Každopádně pokud nebudeš chtít tolik elegance v jednom, místo košile zvol basic triko, tílko nebo crop top.

Džíny: Široké, boyfriend nebo culottes. Sako je k džínám v tomto případě skvělým společníkem na všech frontách. Vytvoříš tím více uvolněnou kombinaci. Doplň o tenisky nebo sandálky na mini podpatku, tzv. kiteen heels a kvalitní kabelku.

foto: Erika Fashion

Sako a sukně: Ženský styl

Tuhle kombinaci si zamiluješ. Sako a sukně dokáže vytvořit nejen elegantní a trendy outfit, ale se sportovními prvky se dokážeš vyladit pro tebe možná i do více komfortní podoby. Tady si vybere každý!

Saténová sukně: Ženský element, který sakem dokážeš vyšperkovat do stylového outfitu. S podpatky celý look vytvoří dokonalou kombinaci. Pokud ale podpatky vyměníš za sportovní obuv, třeba tolik oblíbené Adidas Samba nebo Gazelle, rázem se ocitneš na stále ženské, ale pohodlné podobě trendy outfitu.

Džínová sukně: Kombinace džínové sukně a saka může vytvořit skvělý kontrast mezi ležérním a formálním stylem. Během dne tento look můžeš doplnit o kovbojské boty, na večerní akci je vyměníš za podpatky.

foto: Erika Fashion

foto: Pinterest

Sako a šaty: Trendy vrstvení

Sako je v tomto případě skvělou volbou pro chladnější večery a formální události, ale vzhledem k tomu, že se jedná o opravdu stylovou a trendy kombinaci, doporučujeme se jí nevzdávat kdykoli během dne.

Slip dress: Pokud se necítíš na příliš elegantní a ženský outfit, který saténové šaty na špagetová ramínka dodávají, právě sako je možným řešením pro poskytnutí lehkosti, volnosti a větší svobody. Tento outfit snese jak pohodlné tenisky, tak střevíčky na podpatku. Doplň podle své nálady a akce, na kterou se chystáš. Pokud vyrážíš třeba jen s kamarádkou na víkendový brunch pod šaty si klidně vezmi basic triko, přidej módní perlový náhrdelník a výrazné náušnice.

Letní šaty: Sako může dodat strukturu a eleganci lehkým letním šatům. Jen si v tomto případě dej pozor na mixování vzorů a materiálů. Spousta vzorů, květin a barev by nemusela být tou pravou volbou.

foto: Pinterest

Stylingové tipy a triky týmu Erika Fashion

Rolování rukávů: Otočené rukávy u saka dodají tvému outfitu ležérní nádech a uvolněnost. Některá saka mají přímo pro takové detaily uzpůsobenou podšívku.

Pásek: Přidáním pásku kolem pasu krásně zdůrazníš svou siluetu. Můžeš si tím dovolit zkombinovat o něco větší sako. Tento detail dodá celkovému looku nový rozměr.

Mixování textur: Materiály jako je kůže, denim nebo hedvábí se dají skvěle kombinovat. Tlumené barvy snesou více experimentů, tak se jich neboj!

 

foto: Erika Fashion

Číst článek
Jak vypadat dobře bez podprsenky?
Jak vypadat dobře bez podprsenky?

V posledních letech se nošení podprsenky stalo volbou, nikoliv povinností. Ať už je tvým důvodem pohodlí, zdravotní přínosy nebo prostě preference, existuje mnoho způsobů, jak vypadat skvěle i bez podprsenky. Klíčové je vědět, co nosit bez podprsenky a jak vybrat správné kousky pro tvou velikost poprsí. Máme pro tebe několik tipů, které v Erika Fashion využíváme nejen při focení nových kolekcí, ale také v běžném životě. 

foto: Pexels

Jak a čím nahradit podprsenku

Pokud se rozhodneš podprsenku jako takovou ze svého každodenního šatníku vynechat, ale stále nějakou potřebnou podporu a komfort chceš, tady je několik skvělých alternativ:

Bralette

Bralette alias braletka, je lehká, často nevyztužená podprsenka, která poskytuje jemnou podporu. Je ideální pro menší až středně velká poprsí a je dostupná v různých stylech a materiálech, od krajky až po bavlnu. Braletky jsou pohodlné a často designově velmi atraktivní, což je činí skvělou volbou pro každodenní nošení, i když se stále jedná o druh podprsenky.

Sportovní podprsenka

Sportovní podprsenky jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální podporu během fyzické aktivity, což je činí skvělou alternativou pro nošení i v běžném životě, zvláště pokud preferuješ vyšší úroveň podpory. Jsou dostupné v různých úrovních komprese a jsou vhodné pro různé velikosti poprsí.

foto: Pexels

Top s všitou podprsenkou

Topy s všitou podprsenkou, která poskytuje podporu a tvar bez potřeby dalšího prádla, jsou další možností pro podporu poprsí. Tyto topy jsou ideální pro volnočasové aktivity nebo jako spodní vrstva pod volnějšími oděvy.

foto: Erika Fashion

Nálepky na bradavky 

Nálepky na bradavky jsou skvělou volbou pro situace, kdy chceš zabránit viditelnosti bradavek pod oblečením, ale nechceš nosit podprsenku. Jsou dostupné v různých materiálech a barvách a poskytují diskrétní řešení pro jakýkoliv outfit.

foto: Astratex

Lepící podprsenky a pásky

Lepící podprsenky jsou navrženy tak, aby poskytovaly podporu a tvar bez ramínek a zadních pásků. Jsou ideální pro outfity s otevřenými zády nebo hlubokými výstřihy. Tyto podprsenky jsou dostupné v různých tvarech a velikostech a často jsou opakovaně použitelné. Stejně jako pásky, kterými lze vytvarovat poprsí do požadovaného tvaru a plně se tak přizpůsobit outfitu, ve kterém by podprsenka byla vidět.

foto: Astratex

Co nosit bez podprsenky

Top s vnitřní podporou. Pokud máš ráda extra podporu, ale chceš se vyhnout klasické podprsence, zvol topy s vestavěnou podporou. Tyto topy mají často všitou podprsenku nebo elastický pruh, který poskytuje dostatečnou podporu a tvar.

foto: Erika Fashion

Volné haleny a oversized trička. Volné a oversized kousky jsou skvělou volbou, pokud chceš vypadat stylově a zároveň se cítit pohodlně. Vzdušné materiály a volný střih zamaskují spoustu věcí a navíc dodají tvému outfitu moderní styl.

Materiály s texturou. Výběr správného materiálu je klíčový. Texturované látky, jako je pletenina nebo krajka, poskytují přirozený vzhled a mohou zamaskovat jakékoliv obrysy nebo je naopak podtrhnout. 

Kombinézy a šaty s pevnými strukturami. Kombinézy a šaty z pevných materiálů, jako je denim nebo silnější bavlna, poskytují podporu a tvar i bez podprsenky. Navíc dodávají elegantní a trendy vzhled. 

foto: Pexels

Číst článek
Svatební hry, kvízy a soutěže. Co zaujme?
Svatební hry, kvízy a soutěže. Co zaujme?

Plánuješ svatbu a přemýšlíš, jak zaujmout hosty a zajistit, aby si užili každý okamžik tohoto velkého dne? Svatební hry, kvízy a soutěže jsou skvělým způsobem, jak se postarat o trochu zábavy a prolomit ledy mezi svatebčany. Máme pro tebe pár tipů na neokoukané svatební hry a vtipné úkoly pro svatebčany, které ti zaručeně pomohou vytvořit nezapomenutelnou atmosféru. 

foto: Pexels

Svatební hry, které neomrzí

Kvíz pro hosty o novomanželích

Připrav si otázky o sobě a o své drahé polovičce, které budou muset hosté zodpovědět. Mohou to být otázky jako - kde se pár poprvé setkal, kdo první řekl "miluji tě", nebo jaká je oblíbená barva nevěsty. Tento kvíz může být navíc skvělou příležitostí, jak se mohou hosté dozvědet více o vašem vztahu.

foto: Pexels

Svatební bingo

Svatební bingo je skvělá hra pro zahájení večera. Připrav kartičky s různými událostmi nebo momenty, které se mohou na svatbě odehrát (např. nevěsta tančí s otcem, první polibek, někdo rozlije víno). Hosté pak zaškrtávají políčka, když dané momenty nastanou, nebo si jich všimnou. První, kdo vyplní celou kartu, vyhrává malou cenu.

Tip: Koukněte na naše šaty na svatbu, máme skvělé šaty pro hosty, svědky i pro maminky.

Nevěstina a ženichova pravda

Hosté mohou anonymně napsat různé otázky, které budou nevěsta a ženich muset zodpovědět. Otázky mohou být vtipné nebo lehce osobní, ale měly by být vždy v mezích slušnosti. Výsledkem tohoto úkolu bývá většinou spousta zábavy a smíchu.

foto: Pexels

Taneční výzva

Vyber s partnerem několik hostů a nech je soutěžit v taneční výzvě. Každý musí napodobit specifický taneční styl nebo choreografii. Nejlepší tanečník získá cenu. Se skleničkou v ruce tohle bude největší zábava.

Bota nezklame

Nevěsta a ženich si sednou zády k sobě, každý s jednou svou a jednou partnerovou botou. Na otázky typu - kdo je lepší kuchař, kdo musí mít poslední slovo, nebo kdo nejvíce utrácí, odpovídají zvednutím příslušné boty. Tato hra je skvělým způsobem, jak hostům ukázat, jak dobře se jako novomanželé znáte.

foto: Pexels

Hledání poklad

Tato hra je ideální pro venkovní svatby a nadšené svatebčany. Připrav seznam věcí nebo indicií, které hosté musí najít nebo splnit v průběhu celého dne. Mohou to být jednoduché úkoly: vyfotit se s nevěstou, zjistit tajnou informaci o novomanželském páru, najít květinu, která se ukrývá ve svatební kytici apod. Vítěz či vítězná skupina mohou získat symbolickou cenu, což přidá k celkové zábavě a motivaci vše zjistit jako první.

Svatební hry, kvízy a soutěže jsou skvělým způsobem, jak zpestřit svatební den a vytvořit nezapomenutelné zážitky pro všechny zúčastněné. S trochou kreativity a přípravou můžeš zajistit, že se vaši hosté budou bavit a vzpomínat na vaši svatbu s úsměvem na tváři. 

foto: Pexels

Číst článek
Jak na mikádo podle Gigi Hadid?
Jak na mikádo podle Gigi Hadid?

Mikádo je jedním z nejpopulárnějších účesů, se kterým jde vykouzlit nespočet stylingů od elegantního, trendy, plážového až po jemný a uhlazený. Pokud se do nového účesu pustí někdo, jako je Gigi Hadid, můžeš si být jistá, že se z něj stane okamžitý hit, o který budeme na další návštěvě prosit svoji kadeřnici i my.

Gigi Hadid, jedna z nejžádanějších amerických modelek své generace, se ve svém zbrusu novém účesu objevila poprvé během začátku jara. Do hladka vyfoukané, úhledné a měkce ohrnuté konečky vlasů skvěle doplňily monochromatický outfit. Dokonalost! Vzhledem k tomu, že vlasy měla opravdu dlouhé, tohle byla radikální změna, ale my rozhodně tleskáme. 

foto: WavyPeter, SplashNews.com

Pokud máš aktuálně vlasy střižené na mikádo, nebo o tom přemýšlíš, a chceš docílit stejného stylingu, jako Gigi Hadid, máme pro tebe pár tipů.

Jak na mikádo podle Gigi Hadid krok za krokem:

1. Kvalitní šampon a kondicionér je základem úspěchu pro dodaní potřebné hydratace a lesku.

2. Po umytí nezapomeň na ochranu vlasů před teplem. Nyní přichází na řadu vyhlazující produkt. My doporučujeme např. Color Wow Dream Coat, následně vlasy vyfoukej do hladka.  

3. Dále sáhni po žehličce a jemnými tahy uhlaď vlasy, ale jakmile se přiblížíš k posledním několika centimetrům vlasů, stoč žehličku směrem od obličeje. Vytvoříš tak jemnou vlnu ve stylu 90. let.

4. Před učesáním a konečnou úpravou nech vlasy vychladnout, poté použij lak na vlasy se silnou fixací.

5. Gigi má většinou vlasy sčesané více na jednu stranu a vlasy za uchem, ale bude vypadat efektně i s pěšinkou přímo uprostřed.

foto: Mike Coppola, Met Gala24

Číst článek
Plážové šaty: Jaké jsou druhy a trendy?
Plážové šaty: Jaké jsou druhy a trendy?

Naše mysl míří na vytouženou letní dovolenou. Aktuálně nám nic nedělá větší radost než plánovat další dobrodružství. Už totiž sníme o dlouhých dnech strávených na pláži procházkami ulicemi města a samozřejmě o outfitech, které budeme mít s sebou.

Jelikož se nemůžeme dočkat, začínáme plánovat i vysněné kombinace na letní dovolenou. Od elegantních lněných šatů na dokonalou večerní procházku, po lehké plážové šaty na plavky či přehoz přes plavky. Pokud i ty plánuješ svou letní dovolenou a hlavně víš, že na pláži budeš trávit spoustu času, máme pro tebe několik tipů na plážové šaty a tuniky, které se budou na letní dovolené vyjímat. Určitě se podívejte na naši nabídku letních plážových šatů a tunik.
 
 
 
foto: @emilisindlev

Pastelové šaty

Plážové šaty se staly součástí dovolenkových outfitů. Ochrana před slunečními paprsky je rozhodně hlavním benefitem, ale plážové tuniky, kaftany i šaty jsou sexy záležitostí. Aktuální trendy boho háčkovaných šatů, síťoviny nebo metalických látek jsou na pláž, jako stvořené. Letos se opět neboj ani zvířecího potisku, nebo jasných barev.
 
 
foto: Erika Fashion

Háčkované šaty

Háčkované plážové šaty a přehozy jsou stále letním trendem, takže pokud si alespoň jedny takové pořídíš, můžeš si být jistá, že je můžeš nosit i další rok. Jednoduchý styl šatů, které přehodíš přes plavky pro rafinované zakrytí, nebo pod ně oblékneš slipp dress a rázem máš look, který vyneseš při večerní procházce do restaurace. Ať tak či onak, je to styl letních šatů, kterým letos neodoláme.

foto: Pinterest

 
 
foto: Pinterest

Minimalistické šaty

Pokud jedeš na vlně čistých linií a minimalistického stylu ideálním pro plážové šaty je len, mušelín a jiné prodyšné materiály. Nevýhodou je samozřejmě přirozená mačkavost, která je známkou, že se jedná o přírodní materiál. Bude stačit jen vyvěšení ve vlhké místnosti a šaty budeš mít opět na druhý den připravené.
 
 
 
foto: Erika Fashion
Číst článek
5 tipů, jak nosit košile pro ženy!
5 tipů, jak nosit košile pro ženy!

 Chanel, džíny a bílá košile. Podle Karla Lagerfelda trio, které nikdy nevyjde z módy. A nám nezbývá nic jiného než souhlasit. Košile je opravdu jedním ze základů šatníku. My ti dnes poradíme, jak efektivně kombinovat košile různých střihů a barev.

foto: Erika Fashion

1) neboj se oversize střihu

S dlouhou košilí nebo oblíbeným oversize střihem, zvládneš vytvořit nespočet outfitů. Elegantní, ležérní, ale i sexy a ženský. Bude vypadat dokonale k šortkám, úzké či midi splývavé sukni. V tomto případě kratší a uplejší spodní díl dá dokonale vyniknout tvým nohám.

foto: pinterest.com

2) nesmrtelný denim 

Džínová košile je oblíbeným prvkem v aktuálních kolekcích věhlasných módních domů, ale jedná se model nepodléhající trendům. Kromě klasické košile je ta džínová kouskem, který by rozhodně neměl chybět ve tvém šatníku. Košile a kalhoty stejné barvy a materiálu jsou tím, co nás baví. Denim on denim je nenásilnou verzí, jak vytvořit ten pravý outfit nejen do práce, ale i na páteční večer s kamarádkou. Nezapomeň na výraznější doplňky a podpatky.

foto: Erika Fashion

3) vysoký pas a crop košile

Trend zkracování jde ruku v ruce s trendem vysokého pasu. Mysli na to, že by taková košile měla být spíše volnějšího střihu, aby vše dokonale fungovalo. Právě díky vysokým kalhotám a sukním do pasu, opticky prodloužíš nohy a zúžíš spodní část těla.  

foto: PInterest

4) košile jako druhá vrstva

Neboj se košili použít také k vrstvení. Tenhle styling bude fungovat, pokud ji přehodíš přes šaty nebo pod ni vezmeš tričko, necháš ji jen ležérně rozeplou, nebo spodní cíp uvážeš do uzle. V tomto případě použij delší a volnější košili, nejlépe pak bavlněnou či lněnou. Navíc tímto trikem lehce schováš problémové partie.

foto: Erika Fashion

foto: Pinterest

5) pohraj si se siluetou

Správný střih košile dokáže optické zázraky s celou postavou. Klasický rovný střih košile je možné obléci ke kalhotům, ale i k sukni. V tomto případě vždy vypadá lépe, když je zastrčená. Tím opticky prodloužíš nohy. U plnějších tvarů zkus jen jeden cíp košile zastrčit a druhý nechat volně. Tím odpoutáš pozornost od problémových partií.

foto: Pinterest

Číst článek
Leopardí a zvířecí vzory oblečení jsou hitem sezóny
Leopardí a zvířecí vzory oblečení jsou hitem sezóny

Leopardí vzor je sám o sobě kapitolou. Je to trend, který nikdy úplně nezmizel. Jeho sláva se jen v průběhu módních let mění. Aktuálně je leopardí vzor na oblečení na výsluní, proto vám i tým Erika Fashion přináší leopardí kolekci. Pokud si mu nikdy nepřišla na chuť a měla si spíše pocit, že se většinou jedná o nevkusné a lacině vyhlížející kousky, možná letos změníš názor. Virální kalhoty značky Ganni s leopardím vzorem si získaly celý instagram. Nech se unést i ty sílou tohoto výrazného potisku na džínách, šatech, halenkách nebo plavkách. Pro dokonalý start a seznámení se zvířecím potiskem doporučujeme sáhnout "jen" po doplňcích. Leopardí baleríny, kabelka nebo jen pásek. Kombinace leopardího vzoru a elegantní černé, dokáže být stylová a nadčasová.

foto: Getty Images

Nikdy neuděláš chybu, když do svého outfitu přidáš malý leopardí potisk, zvláště v tuto chvíli, kdy se ukazuje jako jeden z top trendů této sezony! Výrazný potisk může tvému outfitu dodat nepřehlédnutelný nádech, takže jeho kombinace by se mohla zdát, jako přílišné tlačení na pilu. Naopak malé leopardí flíčky jsou poměrně neutrálním detailem, takže v kombinaci s jasnými barvami a jinými vzorovanými kousky vytvoří dokonalý look.

foto: @lunaisabellaa

Zvířecí potisk dokáže být nejen sofistikovaný, ale i tak elegantní. Ideální outfit do práce nebo na kávu s kamarádkou. Sukně s leopardím vzorem, černé sako, doplněno o vínovou koženou kabelku a bílé tenisky. Ty můžeš vyměnit i za sandálky s mini podpatkem. Yes! 

foto: @taina.csg

My víme, že se toho nebojíš, tak si užij trochu zábavy s barvami a vzory při stylování kalhot s leopardím vzorem. Modrá halenka, pruhy, výrazný límeček, lesklé červené Mary Jane, kabelka přes rameno. A ono to funguje!

foto: @inesisaias

To nejlepší nakonec. Šaty s leopardím jsou ideální volbou pro zvláštní příležitost, nebo večeři ve městě. Nech vyniknout tento dokonalý kousek, který doplň lesklými černými podpatky a černou kabelkou.

foto: @emmaleger

Číst článek
Jak nosit široké kalhoty a s čím je kombinovat?
Jak nosit široké kalhoty a s čím je kombinovat?

Skinny džíny jsou jedny z nejoblíbenějších střihů, ale aktuální trendy je na nějakou dobu odsouvají na druhou kolej. U džínů a kalhot platí nyní pravidlo - čím širší, tím lepší. Pokud máš i ty ráda pohodlí, které s sebou široké kalhoty nesou, ale občas prostě tápeš, co si k nim obléci, tak právě pro tebe máme několik tipů, jak nosit široké kalhoty.

foto: Getty Images

V jednoduchosti je krása

Kombinace klasického trička a širokých džínů, které doplníš o oversize sako, bude výsledkem dokonalého outfitu, ve kterém ti nejenom bude pohodlně, ale budeš se cítit a vypadat božsky. Široké džíny celému outfitu přidají na zajímavosti.

foto: Pinterest

Denim on denim

Kombinace několika džínových kousků v jednom outfitu je naše oblíbená. V tomto případě celý look bude fungovat, pokud vše sladíš do jednoho tónu nebo džínové kousky budou v podobné barvě. Doplníš jen o metalické baleríny a výraznou kabelku, nebo teď v teplých dnech by se hodil i basket bag.

foto: Pinterest

Elegantně a moderně

Dámský kostým je must have kouskem posledních sezon a právě široké kalhoty jsou dokonalým střihem, který bude působit moderně, ale zároveň si zachová velkou dávku ženskosti. K širokým kalhotám dokonale padne vestička, která bude i skvělou volbou po zbytek dne v případě, že se teploty vyšplhají k tropickým hodnotám. 

foto: PInterest

Tón v tónu

K širokým kalhotám se vždy hodí vypasovaný vršek, který má navíc i jednu výhodu, nebudeš ho muset neustále upravovat a zastrkávat zpět do kalhot. Pokud navíc zkombinuješ celý tento look v podobných odstínech, docílíš optického prodloužení postavy. Hodit by se mohl i oblíbený bomber nebo sako.

foto: Pinterest

Číst článek
Jaké šaty vybrat na svatbu jako host?
Jaké šaty vybrat na svatbu jako host?

To pravé jaro už je ve vzduchu, a to znamená jen jediné - svatební sezona je za rohem. Pokud si již obdržela nějakou tu pozvánku na svatbu svých nejbližších, pravděpodobně tě jako první napadlo "co si vezmu na sebe?". Jako každá formální příležitost, má i svatba několik nevyřčených pravidel, jak se správně obléknout a jak šaty na svatbu vybrat.

Jedním z nich je - žádná bílá, pokud to není výslovně požadováno, šaty pro svatební hosty by neměly být bílé. Společenské šaty na svatbu musí fungovat s obřadem. Koneckonců on je poměrně velký rozdíl mezi letní a zimní svatbou u nás a někde v zahraničí. Dali jsme proto dohromady několik tipů na svatební šaty, u kterých jsme mysleli na styl, rukávy, siluetu, pohodlí i eleganci.

Tady je náš průvodce těmi nejdokonalejšími šaty pro svatební hosty, svědka i družičky.

foto: Erika Fashion

Maxi šaty

Pokud budeš mít to štěstí, že vyrazíš na svatbu do slunečného počasí, budeš chtít šaty, které vypadají krásně a zároveň ti po celý den poskytnou pohodlí a komfort. Lehký šifon, vzdušné maxi šaty, jemné květinové a pastelové barvy jsou tím pravým do vlahých teplot. Kombinovat je můžeš s plochými sandálky, nebo páskovými boty na menším podpatku, tyto nádherné šaty budou vypadat dokonale.

foto: Erika Fashion

Nadčasové šaty

Pokud existují jedny šaty, které lze považovat za opravdový investiční kousek, pak jsou to hedvábné slip dress, které můžeš nosit téměř ke všemu. Tyto nadčasové, antitrendové šaty zůstávají pro svou všestrannost dokonalou volbou i jako šaty vhodné na svatbu, a to v případě, že jsi svatebním hostem, ale i družičkou. Ať už si je oblékneš na svatbu s podpatky, nebo si je necháš ležérně v kombinaci s blejzrem a plochými sandálky, toto je styl, díky kterému si tyto šaty zamiluješ. 

foto: Erika Fashion

Formální šaty

Formální šaty pro svatebního hosta nemusí být žádná nuda. Naopak! Pokud se toho nebojíš a na pozvánce stálo black-tie, konvence sice velí, že formální šaty tohoto typu by měly být dlouhé, ale o barvě a textuře či zdobení nebyla řeč. Tyto sofistikované šaty z tebe udělají nejlépe oblékaného svatebního hosta, nebo nepřehlédnutelného svědka

foto: Erika Fashion

foto: Erika Fashion

Romantické šaty

Romantické šaty plné výjimečných detailů, do kterých se ihned zamiluješ. Moderní pastelové barvy - baby blue nebo růžová, fialová. Elegantní struktura a éterický nádech, který se na svatbu obzvláště hodí. Zahradní slavnosti, kostel, radnice nebo nenápadné obřady. Tyhle šaty s romantickými siluetami zvládnou vše.

foto: Erika Fashion

Číst článek
Nahoru
156 položek celkem