Jaké šaty vybrat na svatbu jako host?

To pravé jaro už je ve vzduchu, a to znamená jen jediné - svatební sezona je za rohem. Pokud si již obdržela nějakou tu pozvánku na svatbu svých nejbližších, pravděpodobně tě jako první napadlo "co si vezmu na sebe?". Jako každá formální příležitost, má i svatba několik nevyřčených pravidel, jak se správně obléknout a jak šaty na svatbu vybrat.

Jedním z nich je - žádná bílá, pokud to není výslovně požadováno, šaty pro svatební hosty by neměly být bílé. Společenské šaty na svatbu musí fungovat s obřadem. Koneckonců on je poměrně velký rozdíl mezi letní a zimní svatbou u nás a někde v zahraničí. Dali jsme proto dohromady několik tipů na svatební šaty, u kterých jsme mysleli na styl, rukávy, siluetu, pohodlí i eleganci.

Tady je náš průvodce těmi nejdokonalejšími šaty pro svatební hosty, svědka i družičky.

foto: Erika Fashion

Maxi šaty

Pokud budeš mít to štěstí, že vyrazíš na svatbu do slunečného počasí, budeš chtít šaty, které vypadají krásně a zároveň ti po celý den poskytnou pohodlí a komfort. Lehký šifon, vzdušné maxi šaty, jemné květinové a pastelové barvy jsou tím pravým do vlahých teplot. Kombinovat je můžeš s plochými sandálky, nebo páskovými boty na menším podpatku, tyto nádherné šaty budou vypadat dokonale.

foto: Erika Fashion

Nadčasové šaty

Pokud existují jedny šaty, které lze považovat za opravdový investiční kousek, pak jsou to hedvábné slip dress, které můžeš nosit téměř ke všemu. Tyto nadčasové, antitrendové šaty zůstávají pro svou všestrannost dokonalou volbou i jako šaty vhodné na svatbu, a to v případě, že jsi svatebním hostem, ale i družičkou. Ať už si je oblékneš na svatbu s podpatky, nebo si je necháš ležérně v kombinaci s blejzrem a plochými sandálky, toto je styl, díky kterému si tyto šaty zamiluješ. 

foto: Erika Fashion

Formální šaty

Formální šaty pro svatebního hosta nemusí být žádná nuda. Naopak! Pokud se toho nebojíš a na pozvánce stálo black-tie, konvence sice velí, že formální šaty tohoto typu by měly být dlouhé, ale o barvě a textuře či zdobení nebyla řeč. Tyto sofistikované šaty z tebe udělají nejlépe oblékaného svatebního hosta, nebo nepřehlédnutelného svědka

foto: Erika Fashion

foto: Erika Fashion

Romantické šaty

Romantické šaty plné výjimečných detailů, do kterých se ihned zamiluješ. Moderní pastelové barvy - baby blue nebo růžová, fialová. Elegantní struktura a éterický nádech, který se na svatbu obzvláště hodí. Zahradní slavnosti, kostel, radnice nebo nenápadné obřady. Tyhle šaty s romantickými siluetami zvládnou vše.

foto: Erika Fashion