Letní obuv vs krásné nožky

Letní obuv vs krásné nožky

Aby vaše nožky vypadaly do otevřené letní obuvi krásně, máme pro Vás 4 tipy jak se starat o vaše nohy

Pomalu vytahujeme sandálky a pantoflíčky a díky momentální situaci se většina služeb teprve rozvolňuje a tak si musíme poradit samy doma. My vám dnes prozradíme jak na domácí pedikúru.

IMG_9384

Zdroj: Pinterest.com

1. Koupel

Odlakujte si nehty a namáčejte je v teplé  lázni na 10 až 15 minut. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy, ocet, nebo olej na změkčení pokožky. Použijte peeling, který odstraní zrohovatělou kůži a pokožka vašich noh bude jemná jako samet. Po namáčení si chodidla pořádně vysušte ručníkem.

2. Péče o nehty

Ostříhejte si nehty a zabruste je pilníkem do rovného tvaru. Pedikérky doporučují papírové pilníky, ty kovové mají tendenci nehty štěpit. Odstraňte také zrohovatelou kůžičku kolem nehtů.

3. Obrušování

Obruste ztvrdlou pokožku vašich noh pemzou, nebo přístrojem na domácí pedikúru. Dnes již existují i strojky do sprchy nebo různé elektrické pomůcky. Můžete použít i speciální žiletku na odstranění nežádoucí kůže, ale to vyžaduje opatrnost a jistou zručnost.

4. Hydratujte!

Naneste silnou vrstvu krému, nebo oleje na chodidla a zabalte vaše nohy do fólie nebo sáčku a pak do ponožek. Nechte působit co nejdéle, klidně i celou noc. Vaše pokožka to ocení! Nezapomeňte hydratovat a používat peeling na chodidla častěji, alespoň jednou týdně.   

unnamed 450 pix obr 2

Zdroj: www.erikafashion.cz

Teď budou vaše nožky připravené na léto! :-)  

 

Přejeme vám a vašim nožkám krásný den!

Autor: Mia, Instagram @modnamamka