Podzimní tipy: co by nemělo chybět ve tvé kosmetické taštičce

Podzimní tipy: co by nemělo chybět ve tvé kosmetické taštičce

Stejně tak jako s ročním obdobím měníme šatník a pomalu pokukujeme po nových kabátech a hledáme ten pravý vlněný svetr na chladná rána, tak se s příchodem nové sezóny mění i naše pleťová rutina. Díky změnám teploty, prvním mrazům a přetopeným místnostem potřebuje najednou i naše pokožka jinou péči. Více hydratace, ochranné krémy a balzámy. Máme pro tebe několik tipů na naše oblíbence, kterými právě v tomto období rozmazlujeme naši pleť.

Maximální hydratace

Dostatečná hydratace je klíčovým faktorem pro krásnou a zdravou pleť nejen v zimě, ale po celý rok. Jen díky změnám teploty a možná, pokud tě čeká dovolená na horách, je potřeba té hydratace dodat pleti o dost více. Nám se osvědčil pleťový krém Bioderma Hydrabio Crème, který pleť opravdu intenzivně hydratuje, vyhlazuje a je i zároveň skvělým podkladem pro make-up. Jeho textura je sice bohatá, ale stále nemastná a opravdu rychle se vstřebává. Ideální volba pro následující měsíce. 

V případě horské výpravy, ale ono se to hodí i v našich končinách a my to hlavně budeme stále opakovat do zblbnutí - do své kosmetické taštičky vždy přihazuj SPF. Čím dříve, tím lépe! 

Pravidelná hydratace se týká celého těla. Takže upřímně, ruku v ruce s dokonalou péči a krémy jde také stále doplňování tekutin.

foto: se svolením Bioderma

Kdy jindy, než teď

Podzim je ideálním obdobím pro "náročnější" ošetření pleti a tím zrovna nemyslíme invazivní úpravy, ale chemické čištění, peely, ošetření laserem apod. Prostě péči, kterou není vhodné dopřávat naší pleti během léta, kdy by jí to mohlo naopak spíše uškodit. Jednou z aktuálních novinek je Dermalogica Liquid Peelfoliant - profesionální peel vhodný pro každodenní použití, který si můžeš dopřát ve své koupelně. Prostě péče jako ze salónu v pohodlí domova! Kromě redukce jemných linek a vrásek také vyrovnává barevný tón pleti a minimalizuje póry. Již po prvním použití je vidět zlepšení textury pleti. Pleť je zářivější, jasnější a zdravější. Tohle milujeme!

foto: se svolením Dermalogica

Nezapomeň na rty

Rty v zimní období potřebují také intenzivnější péči. Mnohem více totiž vysychají, praskají a jsou celkově náchylnější. Do své každodenní péče proto zařaď balzám na rty. V naší kabelce nikdy nechybí ikonický balzám od OSTÉ. Milujeme jejich limitky, ale i balzámy ze stále nabídky. Sladkou novinkou je Sweet Care Candy Cane. Jemná barvička, decentní třpyt, originální vůně a ta božská chuť. Ztělesnění zimní radosti. To jsou ale jen bonusy, tím nejdůležitějším je složení. Bio panenský kokosový a bio ricinový olej, rýžový vosku, kyseliny hyaluronová a pořádná dávka vitaminu C. Výsledkem je dlouhodobá hydratace, regenerace, hloubková výživa a ochrana před nepříznivými vlivy okolního prostředí.

foto: se svolením OSTÉ

 
Podzimní novinky
 
Prostor samozřejmě patří i podzimním trendům a novinkám nejen v oblasti péče o pleť, ale i dekorativní kosmetiky. Pokud stejně jako my tyhle novinky sleduješ a ráda zkoušíš, tady je náš výběr těch, které se objevily v posledních měsících.
 
foto: se svolení Sephora