5 tipů pro bezpečné opalování

5 tipů pro bezpečné opalování

Každý rok se v tomto období dočteš, jak svou pokožku co nejlépe chránit před slunečními paprsky a vždy se najde spousta lidí, kteří se spálí. Opakování je matka moudrosti, a pokud se chceš těmto chybám vyhnout a užít si svou dovolenou plnými doušky, nezapomeň na tyto základní pravidla.

1) Používej krém s vysokým ochranným faktorem

Není pravda, že pokud se budeš mazat krémem na opalování, neopálíš se. Opálíš, a to klidně i s "padesátkou". Jen to půjde o něco pomaleji, ale za to opálení déle vydrží. Pokud se chystáš strávit celý den venku, je nutné použít krém přibližně každé dvě hodiny, anebo po každém koupání.

zdroj: erikafashion.cz

2) Klobouk a sluneční brýle jako ochrana i módní doplněk

Část, na kterou rozhodně nezapomeneš. Klobouk je dokonalým doplňkem pro letní prázdniny u moře, ale také procházky po městě. Poskytuje ti stín a dokáže ochránit pokožku obličeje a krk před přímým slunečním zářením. Stejně tak brýle, které poskytují ochranu před ultrafialovým zářením. Pokud nejsi zrovna kloboukový typ, vyměň ho klidně za trendy kšiltovku.

zdroj: erikafashion.cz

3) Dostatek tekutin

Léto svádí k častému pití koktejlů, ochucených nápojů nebo limonád, ale co si budeme povídat - voda je v tomto případě nejlepším zdrojem hydratace. Zkus ji mít v létě neustále po ruce. V tom ti pomůže oblíbená láhev, kterou můžeš doplňovat a mít ji tak v kabelce nebo v autě. Prostě stále na očích.

4) Opalovat se s mírou

Asi nic, co bys nevěděla, každopádně jeden z důležitých bodů zdravého opalování.  Vystavit pokožku celodennímu slunci je spíše hazard. Celodenní doba, kdy vystavujeme kůži UV záření, by měla být maximálně čtyři hodiny. Pobyt na slunci si na dovolené raději rozděl do několika částí. V době okolo poledne, kdy je UV záření nejsilnější, si raději odpočiň u dobré knihy v kavárně nebo v domě.

zdroj: shutterstock.com

5) Nezapomeň na péči po opalování

Pokožka po delším vystavení UV záření bývá vysušená. Je důležité ji tedy po pobytu venku, ať už si byla u bazénu nebo moře, šetrně umýt. Zbavit se písku, slané vody, chlóru, potu a zbytku opalovacího krému. Poté jí dopřej bohatou dávku hydratačního mléka po opalování. Nezapomeň na místa, jako jsou nárty, záda a hřbety rukou. Díky tomu se pokožka krásně zklidní a zregeneruje.

zdroj: erikafashion.cz