7 tipů na domácí pleťové masky

7 tipů na domácí pleťové masky

 

Někdy se stačí porozhlédnout v kuchyni a využít potraviny na výrobu domácí kosmetiky. To co jíme, umíme použít i na naši pokožku. Stačí jen vědět správně kombinovat. Dnes vám nabídneme 7 druhů pleťových masek na různé typy pleti.

1. Hydratační avokádová maska

1/2 zralého avokáda

1 čajová lžička čistého organického jogurtu

1 čajová lžička medu

Tato zvlhčující maska je skvělá pro namáhanou pokožku. Avokádo rozmačkejte a poté do něj vmíchejte jogurt a med, až vznikne pasta. Naneste na obličej a nechte působit 10-15 minut. Pro intenzivnější dávku hydratace přidejte do receptury jednu nebo dvě čajové lžičky panenského olivového oleje, který pokožku okamžitě zjemní a vyhladí.

obrazok 1

 Zdroj fotografie: unsplash.com

2. Maska z vaječného bílku na ucpané póry

1 vaječný bílek

1 čajová lžička pomerančového džusu

1/2 čajové lžičky prášku kurkumy 

Proteiny z vaječného bílku fungují skvěle na mastných typech pleti, protože tato složka stahuje póry a potlačuje bakterie způsobující akné. Vyšlehejte bílek s pomerančovým džusem (dávka vitamínu C) a kurkumou, která má zjasňující vlastnosti, aby se vyrovnal tón vaší pleti. Noste však staré tričko, protože maska muže poškodit oděv. Nechte masku působit 15 minut a po zaschnutí jí opláchněte vodou.

 

3. Medovo - mléčná maska proti akné

2 lžíce medu

2 lžíce muškátového oříšku

2 čajové lžičky mléka

Med působí antibakteriálně a muškátový oříšek je přírodní peeling, který je skvělý pro citlivou pokožku. Smíchejte ingredience a před opláchnutím nechte masku působí 10 až 15 minut.

 

4. Čokoládová maska proti stárnutí

3 lžíce kakaového prášku

3 lžíce kokosového oleje

1/2 avokáda

3 lžíce medu

Tmavá čokoláda dokáže zázraky. Zlepšuje náladu, má vysoký obsah antioxidantu a při lokální aplikaci napomáhá produkci kolagenu. Zkombinujte čokoládu s medem, kokosovým krémem a avokádem a máte úžasně krémovou směs, která snadno klouže po tváři. Naneste jemnou vrstvu, nechte ji působit 10 minut a jemně ji opláchněte. Navíc úžasně voní!

obrazok 2

  Zdroj fotografie: unsplash.com

5. Ovesná maska proti zarudnutí pleti

2 lžíce ovesných vloček

1 čajová lžička medu

1/2 banánu

Oves je přirozený, jemný exfoliátor, ale je také dobře známý pro své uklidňující schopnosti. Ovesné vločky rozemelte a smíchejte se zralým banánem a vytvořte pastu. Med jí dodává určitou přilnavost a má také antibakteriální vlastnosti, které ulevují zanícené pokožce.

 

6. Uklidňující medová maska 

2 lžíce čistého medu

1 čajová lžička skořice

1 měsíček čerstvého citronu

Med na několik sekund zahřejte v mikrovlnné troubě, poté jej smíchejte se skořicí a šťávou z citronu. O skořici je známo, že snižuje zánět a zarudnutí. Kyselina citronová nejen pomáhá odlupovat pokožku, ale také může minimalizovat výskyt tmavých skvrn. Jemně vmasírujte směs na obličej a nechte působit asi 15-20 minut, poté opláchněte.

obrazok 3

 Zdroj fotografie: unsplash.com 

7. Exfoliační maska z hnědého cukru

2 lžíce hnědého cukru

2 lžíce panenského kokosového oleje

Hnědý cukr zbaví vaši pokožku odumřelé kůže, zatímco kokosový olej ji hydratuje. Výsledek? Měkký a zářivý povrch. Pomocí stejných dílů hnědého cukru a kokosového oleje vytvořte peeling a jemnými krouživými pohyby si jej naneste na obličej. Nechte několik minut působit a opláchněte teplou vodou.

 

Tak co? Která maska je ta vaše? :) 

 

Autor: Vaše @modnamamka