8 ikonických outfitů Lady Diany

8 ikonických outfitů Lady Diany

Lady Di byla jednou z největších módních ikon 20. století. Její styl, účes a outfity napodobovaly ženy po celém světě. A pořád tomu tak je i v roce 2021. Seriál The Crown, nám opět připomněl slavnou princeznu a její nezaměnitelný styl. Mnohé fashionistky se nechaly jejím stylem inspirovat. Konec konců 80. a 90. léta se v módě vracejí. My jsme vybrali 8 nejslavnějších outfitů Lady Diany. 

červenec 1981

Miliony lidí po celém světě sledovali svatbu mladé princezny Diany a jejího ženicha prince Charlese. Každý byl zvědavý na svatební šaty princezny z dílny návrhářky Elizabeth Emanuel. Roky po svatbě se samotná Lady Di vyjádřila, že se jí svatební šaty vůbec nelíbily a ona sama by si zvolila jiné. Ani místní noviny nešetřily kritikou, když se vyjádřily "Příliš velké šaty na tak malou princeznu".

Diana svatební šaty

zdroj fotografie: pinterest.com

srpen 1982

Po narození prvního syna Williama ho světu představila Lady Di v Buckinghamském paláci v květovaných šatech. Lady Di měla dosud velmi nesmělý a dívčí look, ale tyto šaty jí velmi slušely.

Diana s prvním synem

zdroj fotografie: pinterest.com

březen 1983

Během cesty po Austrálii se místní občané do Lady Di doslova zamilovali. Pro Velkou Británii měla mít cesta reprezentativní charakter, ale v královském kruhu se šeptalo, že naopak právě Austrálie měla být tou cestou, na níž se královský pár do sebe opět zamiluje. Už déle se totiž vědělo, že princ Charles ke své ženě velké sympatie nechová. Nakonec se žádný happy end nekonal. Do Diany se zamilovala celá Austrálie, až na prince Charlese.

Diana v růžovém

zdroj fotografie: pinterest.com

duben 1985

Asi nejvíce kontroverzní outfit Lady Di, který vznikl v 80. letech a v roce 2021 láme rekordy. Tento look se stal mimořádně oblíbený mezi světovými fashionistkami, které ho napodobují. A není se čemu divit, vždyť je chic, nápaditý a pohodlný.

Diana džíny

zdroj fotografie: pinterest.com

červen 1989

Princezna Diana milovala biker shorts a mikiny. Ani se nechce věřit, že tato fotka vznikla v 80. letech minulého století. Často ji novináři na ulici zachytili právě takto, což královská rodina neviděla ráda. Ale Lady Di si šla své.

Diana biker short_1

zdroj fotografie: pinterest.com

červenec 1994

Tyto šaty se staly synonymem pomsty, jak je nazvali novináři. V té době už probíhalo rozvodové řízení nejslavnějšího královského páru světa. Lady Di se rozhodla vyprovokovat celou královskou obec svými ultra krátkými šaty bez ramínek. Když už se konečně nemusela oblékat podle protokolu, tak pořádně, aby Charles věděl, o co přišel.

Diana in black

zdroj fotografie: pinterest.com

listopad 1995

V 90. letech nabral módní styl princezny skutečně jiný směr. Více minimalistický a sofistikovaný. Dodnes jsou tyto looky ikonické a také v roce 2021 jsou populární. Není se čemu divit.

Diana vysoký pas

zdroj fotografie: pinterest.com

listopad 1995

Lady Di v kostýmu Versace a kabelkou Dior. Právě tuto kabelku Lady Di milovala a vlastnila tento model ve více barvách. Jak britská princezna nesměla nosit jiné, než britské módní značky, po rozvodu to bylo už jen na ní. Teprve tehdy se v módě pořádně projevil její vytříbený vkus.

Diana versace kostým

zdroj fotografie: pinterest.com

Který look se Vám líbil nejvíce?

Autor: Mária Miháč, @maria.mihac