Barvy roku 2020

Barvy roku 2020

Společnost Pantone už 20 let určuje jaká barva bude ovládat svět následující rok. Pro tento rok je královnou všech barev klasická modrá. K ní společnost Pantone vydává i další set barev, okolo kterých se bude módní svět točit celý rok.     

Classic blue (Klasická modrá)

Společnost se vyjádřila, že tato barva má přinést pocity pokoje a míru pro lidskou duši a nabídnout útočiště. Tato barva také vyjadřuje komunikaci, sebepozorování a koncentraci.

modrá_1

Bunda Select

Ředitelka Pantone Color Leatrice Eisman se vyjádřila: ,,Tato barva evokuje nekonečnou modrou oblohu. Povzbuzuje nás dívat se na věci ze širší perspektivy a rozšiřovat naše myšlení, zvyšovat naši vlastní perspektivu a otevřít tok naší komunikace." Také se nechala slyšet: ,,Žijeme v době, která vyžaduje důvěru a naději. Classic blue vyjadřuje stálost a sebevědomí. Jde o spolehlivý odstín modré, který nás nezklame."

Flame scarlet (Šarlatová červená)

červená

Kabátek Station

Už její název napovídá, že jde o velmi výraznou až ohnivou barvu. Může mít až příměs oranžové. Je to barva plná vášně, síly, živelnosti. Kombinovat jí můžete s bílou, šedou, černou nebo pro odvážnější s odstíny oranžové, tyrkysové a výrazně růžové. Hodí se prakticky ke každé ženě, zářit v ní bude blondýnka i tmavovláska. Ředitelé Pantone Colour o ní říkají: ,,Je zřejmé, že červená vždy dává ženám hlas." V překladu - ani nemusíte nic říkat, tato barva hovoří za vás a je rozhodně hlasitá. Slyšet vás budou všichni, i když nevydáte ani slůvko.

Saffron (Šafránová)

mona

Šaty Mona

Šafránová je trochu jiný, netradiční odstín žluté. Je optimistická, hodí se hlavně na jaro. Šafránová barva znamená touhu člověka užívat si život. Nese v sobě energii a radost. Kombinujte ji s kaštanovou, bordó, tmavě šedou, tmavě modrou nebo smetanovou barvou. Velmi dobře se hodí k tmavším typům, především k černovláskám a zrzkám.

Faded denim (Vybledlý denim)

happen

Denim bunda Happen

Denim je každoroční záležitostí světa módy a nesmí chybět ani v roce 2020. Mileniálové si můžou nostalgicky zavzpomínat na tento trend, který už v módě byl a to na přelomu století. Hodí se pro každou z nás.

 Cinnamon stick (Skořicová)

left

Šaty Left

Skořicová jako zástupce hnědé je velmi tvárná barva. Dá se skvěle kombinovat jak s neutrálními, tak i s pastelovými barvami. Většinou se na jaře skvěle kombinuje s pastelovou žlutou a růžovou. Hodí se k blondýnkám i zrzkám. Ty v této barvě rozhodně vyniknou. Pokud jste tmavý typ, vsaďte spíše na doplňky v podobě kabelek či kozaček, nejlépe z broušené kůže.

Brilliant white (Zářivě bílá)

bílá

Šaty Lawyer

Jako zástupkyni neutrálních barev roku 2020 jsem vybrala právě bílou. Velmi moderní jsou bílé outfity, kombinace různých odstínů a textury bílé. Jinými slovy kombinujte bavlněné, syntetické, kožené materiály v odstínech smetanové, zářivě bílé i champagne. Krajka nebo volánky... podle magazínu whowhatwear.com bude právě toto jeden z hlavních trendů jara a léta.

Biscay green (zelená jako Biscay)

Bylo pro mě náročně přeložit tento název, protože přesný překlad do češtiny neexistuje. Biscay je záliv ve Francii a zelená v tomto odstínu zřejmě získala název podle zelené vody v tomto zálivu. Ředitelka PC se vyjádřila, že tuto barvu zařadili do seznamu 2020, protože připomíná dovolenou. A dovolená přece není nikdy zlá. Vítej tedy slunce, léto, teplo a zelená barvo! 

Jak jí kombinovat? Nejlépe s bílou a se smetanovou, ještě víc ožije a dostane lehký nádech léta. Nosit jí mohou převážně brunetky, černovlásky a blondýnky spíše na doplňcích.

Barvy roku 2020. Zdroj: statuefreaks.nl

Každý rok se představuje 16 barev. Mohou odrážet momentální situaci ve světě a navozovat podle toho i náladu. Každopádně pokud milujete barvu, která není momentálně IN, vůbec to nevadí. Noste ji! Hlavní je to, jak se budete cítit vy. Krása ženy se ukrývá v jejím vnitřku. Jsme takové, jaké jsou naše pocity a přesně to pak vyzařujeme i navenek.

Vaše @modnamamka