Jak jednoduše oživit interiér vašeho domova

Jak jednoduše oživit interiér vašeho domova

Během posledních měsíců jsme trávili doma mnohem více času, a tak je přirozené, že chceme do domu vnést více radosti, pozitivního myšlení a pocitu bezpečí. A tak jistě spousta z nás začala s velkým úklidem, novou malbou, přestavěním nábytku, koupí nových dekorací a celkově s větší péčí o naše domovy. 

Pokud také hledáte inspiraci a máte chuť neustále zvelebovat interiér vašeho domova, máme pro vás několik tipů na dekorace, se kterými jednoduše oživíte nejen stěny, ale také každé zákoutí domu. 

Svíčky

Nenápadné dekorace, které dokáží velké věci. Nyní je navíc ideální období vyzdobit si jimi byt. Dokáží během chvíle navodit pocit tepla. Doporučujeme vyzkoušet ty s dřevěným knotem. Nádherně praskají, jako dřevo v krbu. 

Svíčky-2

Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

Sušené květiny

Samozřejmě, že se nic nevyrovná čerstvým květinám, které interiér dokáží nejen rozzářit, ale také nádherně provonět. V posledních letech jsou čím dál více populární sušené rákosy, pampové trávy či eukalyptus. V případě pampové trávy je potřeba ji hojně přelakovat obyčejným lakem na vlasy, aby vám doma nedělala více nepořádku, než užitku. Každopádně v minimalistických vázách budou vypadat skvěle.

Suché květiny_01

 Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

Na zdi

Velkým trendem při zařizování interiérů jsou obrazové stěny. Několik ladících obrazů v podobných barevných kombinacích, stylech a vzájemné souhře dokáží váš domov okamžitě rozzářit a oživit. Zkuste si podobnou koláž udělat i vy. A pokud náhodou nehledáte obraz, ale chcete stěny vašeho domova ozvláštnit a doplnit, zkuste různě veliká zrcadla nebo makramé závěsy.

Na zdiZdroj fotografií: Pinterest.com

 

Knihy

Elegantní prvek, který už dávno nepatří jen do knihovny nebo na noční stolek. Pokud chcete potěšit i svoje smysly, sáhněte po těch opravdových, i když za vyšší cenu. Není totiž výjimkou, že se do interiéru dávají pouze prázdné obaly.

Knihy

Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

Maličkosti

Malé dekorace dotváří celkový dojem, a tak se nebojte do domu také začlenit mramorové tácy, podnosy, šperkovnice nebo sošky.

Malé dekorace

Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova