Jak vybrat správné prádlo pod šaty

Jak vybrat správné prádlo pod šaty

 

Sezóna svateb i přes nastalé komplikace byla před pár měsíci úspěšně zahájena a doufejme, že jen tak neskončí a my pomalu navážeme na sezónu plesovou. Každopádně - spodní prádlo je každodenní záležitostí, tak ať jsme připravené na jakoukoliv příležitost.

 

Ať už se chystáte na svatbu či akci, na které je velká večerní nezbytností nebo jste si prostě jen koupila hedvábné šaty se špagetovými ramínky a odhalenými zády nebo top s rafinovaným výstřihem a nejste si jistá, jakou zvolit podprsenku, pak pro vás máme několik tipů, jak jednoduše podobnou situaci vyřešit a hlavně, jak předejít zbytečnému faux pas.

 

Odhalená záda

Nádherný detail, ve kterém budete působit žensky. Ukážete vše, ale vlastně vůbec nic. Plesové šaty bývají velice často vyztužené, takže pokud nebudete potřebovat žádnou oporu prsů, máte vše vyřešené, ale pokud jste v roli družičky či hosta na svatbě nebo jen prostě máte podobné šaty do práce, bude se s největší pravděpodobností jednat o splývavý materiál v podobě saténu, hedvábí či šifonu, který dokáže upozornit na nedokonalost. Pod podobné šaty můžete zvolit samodržící podprsenku, které se říká motýlek nebo hedvábné či silikonové nálepky. 

 

Odhalená záda

Zdroj fotografií: www.pinterest.com

 

Hluboký dekolt 

Jedna z ženských zbraní, kterou díky podobným střihům velice dobře zvýrazníte. V tomto případě sáhněte po podprsence, která je přímo určená pro hluboký výstřih a udrží vaše vnady na správném místě. Pokud máte top či šaty, které mají k hlubokému dekoltu navíc i odhalená záda, bude nejlepší volbou podprsenka s postranním lepícím pruhem.

 

Hluboký dekolt_

Zdroj fotografií: www.pinterest.com

 

Bez ramínek

Gelovým tedy tzv. neviditelným ramínkům už dávno odzvonilo a určitě každá z nás pochopila, že to rozhodně žádná vychytávka nebyla, protože gelový materiál má tendenci se vytahovat, deformovat a hlavně žloutnout. A ta největší lež - vždy jsou tyto ramínka vidět. Zkuste zvolit celkové body bez ramínek. To vám bude skvěle formovat bříško a zaslouží se také o dokonalý dekolt. Další variantou je samozřejmě dobře padnoucí podprsenka bez ramínek. Ty bývají po obvodu opatřené silikonovým proužkem, který se postará o to, aby po celou dobu podprsenka držela na svém místě. U korzetových šatů máte opět vyhráno. Tady žádná podprsenka nebude potřeba, bývá totiž téměř vždy všitá přímo v živůtku.

 

Bez ramínek

Zdroj fotografií: www.pinterest.com

 

Okolo krku

Pokud jsou vaše šaty s vázáním za krk a mají ještě po stranách průstřihy bude potřeba sáhnout po nalepovací podprsence nebo opět po nálepkách. Obojí na těle ucítíte, obzvlášť pak nalepovací podprsenku. A co si budeme povídat, úplně příjemná záležitost to není, stejně jako samotné sundavání. Nalepovací podprsenku byste měla nosit jen po nezbytně nutnou dobu. 

 

Okolo krku

Zdroj fotografií: www.pinterest.com

 

Vykrojená záda

V tomto případě poslouží klasická hladká podprsenka v tělové barvě, kterou jistě máte doma, jen ji bude potřeba doplnit sponkou na stažení ramínek. Pomocí téhle malé vychytávky stáhnete ramínka k sobě, takže vám nikde nebudou vylézat, ani u šatů s větším vykrojením rukávů.

 

Vykrojená záda

Zdroj fotografií: www.pinterest.com

 

Výstřih na zádech

Pokud se vám nechce investovat do úplně nové podprsenky, kterou byste možná už ani nevyužila, můžete si pořídit pouze pásek (ramínko) pro snížení zapínání. Je vhodný pro všechny podprsenky se zadním zapínáním. Ten se k ní pouze připne a zajistí vám tak posunutí o několik centimetrů níže. Další volbou je podprsenka se sníženým zapínáním na zádech. Poskytne vám pevnou oporu, takže je velice vhodná pro větší poprsí.

 

Výstřih na zádech

Zdroj fotografií: www.pinterest.com

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova