Jarní color blocking. Znáte dokonalé jarní kombinace?

Jarní color blocking. Znáte dokonalé jarní kombinace? 

Barvy duhy okamžitě upoutají pozornost, ale také staví mnoho módních návrhářů do obtížné pozice. Jak kombinovat jasné a výrazné barvy? Jak uchopit trend blokování barev, aniž byste vypadali jako blázen? Na první pohled se všechny tyto otázky zdají být neřešitelné a mnoho dívek a žen se často vyhýbá trendu blokování barev, aby nedocházelo k módním fax-pas. Móda miluje smělost, kreativitu a experimenty. Toto jaro je míchání barev stále trendy, pojďme se podívat jaké to jsou! 

Co je to color blocking?

Nejdříve si pojďme popsat co to ten color blocking vlastně je. Název tohoto módního trendu je nyní všude, od akcí na červeném koberci a módních editoriálů přes pouliční styl až po naše oblíbené obchody. Hlavním principem trendu blokování barev je kombinace různých barev a odstínů. Můžete vytvořit skromnější barevný pár se dvěma odstíny stejné rodiny barev nebo divočejší a vyzkoušet tři nebo více nápadných odstínů.

Nejjednodušším řešením je řídit se pravidlem „barevného kola“. Barvy jsou ve spektru umístěny na základě organického přechodu z jednoho do druhého. Barvy, které leží vedle sebe na kole, budou nejlepší volbou pro vytvoření spojení blokujícího barvy. Například červená vypadá nejodvážnější s oranžovou nebo fialovou (nebo růžovou), žlutá se hodí ke světle zelené nebo hořčici, zatímco tyrkysová s modrou nebo zelenou.

Pastelové jaro 

Pastelové barvy jsou již stálicí jara. Nějak si ani neumíme představit jarní outfity bez jemných odstínů růžové, fialové nebo nebesky modré. Tento rok se barvy dostaly i do jednotlivých kousků, můžete tak najít vícebarevné kousky. Například mikinu s barevnými bloky, dvoubarevné sako, kárované barevné kabáty apod. Více méně je jen na Vás jaké barvy si vyberete. Momentálně jsou trendy kombinace mentolová s pastelovou fialovou, růžová se žlutou, nebo nebesky modrou. S pastelovými barvami krásně vyniknou i béžové a smetanovo-bílé odstíny. 

IMG_8414

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Zelená je tráva ...

Letos se na módní přehlídky dostala i výrazná zelená barva. Návrháři  s ní nešetřili a možná dobře tak. Je to pozitivní barva a v kombinaci s nude béžovou vynikne výborně. Krásný jarní color blocking! Do jara 2021 se protlačila i magenta. Tmavě růžová vynikne právě se zmíněnou zelenou. Tato kombinace je odvážná, ale budete s ní chic jako z přehlídkového mola.

IMG_8415

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Duhové kabátky

Toto jaro jsou novinkou duhové kabátky. Batika je moderní, už jsme si pomalu zvykli na batikované teplákové soupravy a nyní přišli i strukturované vícebarevné kabáty, které nápadně připomínají batiku. Tyto vícebarevné kabáty za vás vyřeší problém color blockingu, protože stačí jeden kousek a máte minimálně dvě barvy na sobě. A nemusíte tak přemýšlet nad kombinacemi. Stačí barevně sladit outfit. Jsou veselé a ideální na jaro. Další novinkou jsou i kárované kabátky v různých pastelových barvách, které můžete kombinovat například s nyní tolik ta oblíbenou teplákovou soupravou v jiné pastelové barvě. 

IMG_8404

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

 

Tak co? Které barvě dáte zelenou?

 

Autor: @maria.mihac