Láska prochází žaludkem!
Svátek všech zamilovaných letos oslavíme pěkně v pohodlí domova. Ale nevadí! I přesto můžeme navodit romantickou atmosféru. Pokud si chcete udělat hezký večer se sklenkou vína a něčeho dobrého na zub pro vás a vaši drahou polovičku, tyto chuťovky budou tím pravým.
Bruschetta
Tolik oblíbený předkrm, který během chvilky vykouzlíte i doma. Rajčata nakrájejte na malé kousky a zbavte je semínek. Dužinu pak nakrájejte na kostičky a vše promíchejte spolu s olivovým olejem. Přidejte na malé kousky natrhanou bazalku a osolte.
Mezi tím nakrájejte bagetu na plátky a opečte v troubě. Po vyndání lehce potřete česnekem a poklaďte na ni rajčatovou směs. Česnek můžete vynechat, aby vám nepokazil valentýnskou atmosféru. Můžete ještě lehce zakápnout olivovým olejem a podle chuti ozdobit kousky parmazánu, olivami nebo oříšky.
Zdroj fotografií:Pinterest.com
Jeden talíř
Pastva pro oči. V tomto případě se fantazii meze nekladou. Velkou výhodou je, že můžete zpracovat spoustu věcí, které máte doma a nic tak nepřijde nazmar. Sýry, nakládaná zelenina, olivy, chutney nebo oříšky. Své si najde každý. Skvěle se bude doplňovat s krekry, opečeným pečivem nebo nachos.
Zdroj fotografií:Pinterest.com
Listové těsto
Vynikající chuťovky také připravíte z listového těsta, které má téměř každý doma. Tyto špenátové košíčky zaberou několik minut a věřte, že budete nadšeni.
Zdroj fotografií:Pinterest.com
Smíchejte smetanový sýr (např. Philadelphia), vajíčko, pár kapek olivového oleje a několik snítek kopru. Vše důkladně promíchejte. V samostatné misce připravte listový špenát, mozzarellu a na kousky nakrájenou slaninu. Poté smíchejte dohromady a pomocí vidličky důkladně spojte.
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce, které dáte do formy na muffiny. Podle velikosti formy lehce těsto natáhněte a zatlačte na dno košíčků na muffiny. Rovnoměrně do nich přidávejte špenátovou směs. Nyní spojte všechny čtyři rohy dohromady, zakryjte tak náplň a lehce přitlačte dohromady. Potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte při 200°C přibližně 15-20 minut, dokud nebudou košíčky nafouklé a zlaté.
Po vyndání z trouby je potřete trochou rozpuštěného másla. Nechte 10 minut vychladnout, poté můžete vyndat z formy.
Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova