3 kroky pro jarní detox vašeho šatníku!

3 kroky pro jarní detox vašeho šatníku!

Jaro se pomalu, ale jistě blíží. Konečně shodíme zimní kabáty, tlusté svetry a pletené čepice. Naše šatníky potřebují očistu, tak jako naše tělo. Jak ale dopřát detox našemu šatníku? Ve skutečnosti na to stačí tři jednoduché kroky.

Detox šatníku? Proč ne!

Při detoxu těla potřebujeme hlavně tři věci. Pohyb, hodně vody a zdravou stravu. Odměnou je úleva organismu, pocit čistoty a nového začátku. V jakém prostředí žijeme nás velmi ovlivňuje. Příliš mnoho věcí v našem okolí nás může zbytečně psychicky zatěžovat. Chaos v šatníku je jedním z faktorů, které způsobují ženám každodenní frustraci. "Stojím před přeplněnou skříní a nemám si co obléci. Cítím se z toho nešťastná, protože nakupuji skoro každý měsíc a nikdy nemám co na sebe. Nemám s čím kombinovat oblečení ... " Našli jste se? Pokud ano, zřejmě váš šatník potřebuje jarní detox.

IMG_5700

Zdroj: Pinterest.com

Krok 1. Vyhoďte celý šatník ven!

A to doslova. Tak jako při tvorbě jakéhokoli šatníku, začínáme od píky. Vyhodit každou položku ze šatníku je důležité, abychom ho pořádně vytřeli od prachu, možná přeskladali police a uvědomili si velikost prostoru. Jak se říká "Méně je někdy více" zde platí stoprocentně.

Krok 2. Jako popelka, čočka k čočce ...

Z celé vyhozené kopy nyní vyberte zimní oblečení. Roztřiďte ho. Zničené, žmolkované dejte na charitu, kabáty do čistírny a uložte je na zimní spánek mimo vaší jarní části šatníku. Nemíchejte zimní kabáty, svetry, hrubé punčochy, zateplené legíny s jarním oblečením. Budete mít v tom chaos.

IMG_5694

Zdroj: Pinterest.com

Nyní vyberte věci, které jsou vaše oblíbené, které rády nosíte. Oblečení, které se dá nosit v jarním období. Postupně ho ukládejte do šatníku, podle druhů nebo podle barev. Je to na vás. Pokud nerady skládáte, dokupte si věšáky. Nenuťte se skládat komínky, nebude vám to fungovat dlouhodobě. Šatník přizpůsobte sobě, aby byl funkční. Není naškodu dokoupit si náhradní police, košíky na spodní prádlo, či různé organizéry.

Krok 3. Doplňte si šatník

Nyní máte v šatníku vaši oblíbenou sukni, jeansy, sako, mikinu ... Nechybí Vám něco? Většinou jsou to takové basic věci, jako bílá trička, jedna nová košile, klasické kalhoty. Tyto věci nosíme nejčastěji a proto se rychle opotřebují. Nebo možná nějaká barevná sukně. Jar miluje pastelové barvy, momentálně je jejich všude plno. Napište si seznam potřebného na papír! Když je budete hledat na netu ve vyhledávači nesklouznete do jiné kategorie, kterou momentálně nepotřebujete.

Wualááá! Je hotovo!

Čistý, vytříděný, uklizený šatník vám dodá jarní náladu. Ráno si ušetříte čas a budete mít přehledný šatník.

Přejeme vám příjemný jarní úklid!

 

Tým erikafashion.cz

 

Autor: @maria.mihac