Seznamte se s barvami roku! Žlutá a šedá mají navodit pocit naděje.

Seznamte se s barvami roku! Žlutá a šedá mají navodit pocit naděje.

Společnost Pantone v prosinci odhalila, že Illuminating - jasně žlutý odstín - a Ultimate Gray jsou jejími barvami roku 2021, přičemž obě synchronně představují jednotu, stabilitu a naději. Největší barevné trendy roku 2021 jsou tak vodítkem z posledního bouřlivého roku a dávají lidem pocit naděje, optimismu a osvěžení, které mnozí hledají.

81e22d9a5a247c4442a6ee25bff9f2c3

Zdroj: Pantone

Největší barevné trendy roku 2021

Jasně žlutá a Ultimate Grey jsou barvy Pantone roku 2021. 

"Je to ambiciózní," řekla výkonná ředitelka Pantone, Leatrice Eisemanová. "Ještě tam nejsme, ale snažíme se o to." Snažíme se tam dostat. Když se šedé mraky rozptýlí, uvidíme sluneční svit. “

Žlutý odstín Illuminating dokáže lidi naplnit optimismem, energii, nadějí a tyto pocity v současné korona době skutečně potřebujeme. Šedá Ultimate Gray v nás zas vyvolává pocity, které jsou založeny na pevných a spolehlivých základech. Vyjadřuje vyrovnanost, stálost a odolnost. Praktická a stálá, a zároveň hravá a optimistická, taková je kombinace, která určí trend pro rok 2021 nejen v oblasti interiérového designu, ale také v oblasti módy a v dalších odvětvích.

Další barevné trendy v roce 2021 směřují k jasným a poutavým odstínům, jako jsou nedávné předpovědi Pantone na podzim 2021, mezi něž patří například Burnt Coral - koralovo červená barva, Raspberry Sorbet - zářivá růžová nebo French Blue - jasně modrá barva.

 abd55152e9ecbf03a365e396535de60d

Zdroj: Pinterest.com

Pastelové Jaro, zářivé léto…

Jak to na jaře bývá, i letos převládnou spíše jemné pastelové barvy, například jemně žlutá, světle šedá, jemně růžová, či lehké pastelové odstíny fialové. Další novinkou je i barva Cerulean. Je to směs světle modré, zelené a šedé. Všechny tyto světlé odstíny kombinujte se zemitými nude barvami, světle béžovou, smetanovou, bílou. V létě se barvy více rozzáří a žlutá bude více žlutá a kombinace červené, růžové, modré budou převládat.

unnamed (3)

Na jaře budou převládat pastelové a jemné odstíny. Zdroj: Pinterest.com

 unnamed (2)

I takhle bude vypadat léto, jasné a zářivé. Zdroj: Pinterest.com

Která barva vás oslovila nejvíce?

Autor: @maria.mihac