3 tipy na elegantní a pohodlné home office oblečení

3 tipy na elegantní a pohodlné home office oblečení

Žijeme v pandemické době nebo době teplákové. Slyšeli jste už tento výraz? Všichni jsme se přesunuli za počítače a pracujeme z obývacího pokoje, kuchyně nebo prcovny. Často si neumíme poradit, co si na sebe obléci, když nám přes Zoom volá šéf nebo máme pracovní poradu přímo z domova. Během této těžké doby vznikl také home office dress code. Samozřejmě záleží i na přístupu společnosti, ale není třeba zapomínat i na psychologický efekt oblečení. Tak co si tedy obléci, když zrovna pracujete z domova? 

Home office outfit - 2

zdroj: juliaberolzheimer.com

Bavlněná košile, příjemné legíny a elegantní svetr. Bílá košile je už klasika, která nic nezkazí. Když však při práci perete, otevíráte kurýrovi dveře a ohříváte jídlo dětem není ideálním kouskem. Hledejte však pohodlnou variantu. Bavlněnou košili, ve které se cítíte jako v pyžámku a na kameře vypadá seriózně. Když je chladno přehodíte přes sebe jen oversize svetr. A co na spodní část těla? Někdo se cítí celý den pohodlně v džínách nebo legínách, které skvěle doladí outfit.

Náš tip: K legínám vyzkoušejte delší elegantní svetr a nezapomeňte na doplňky. Budete se cítit pracovně a pohodlně.

Home office pohodlně - 1

zdroj: pinterest.com

Nepodceňujte psychologický efekt oblečení

Obecně bude většině zaměstnavatelů jedno, co máte na sobě, když pracujete z domova – pokud svou práci dokončíte.

„Všichni procházíme bezprecedentním a stresujícím obdobím. Pokud se lidé neoblékají do kybernetického světa tak, jak by se oblékali v kanceláři, je to naprosto pochopitelné. Můžeme si trochu dovolit ubrat, pokud mentálně nejsme připraveni například na sako v domácím prostředí,“ řekla Rheeda Walkerová, profesorka psychologie na University of Houston a ředitelka školní laboratoře kultury, rizika a odolnosti.

Psychologové se shodli, že změna oblečení na home office přispívá k psychické pohodě. Nosit celý den pyžamo, pracovat z obývacího pokoje a po odpojení z pracovního počítače se přesunout na druhou polovinu gauče k telce může přispívat k frustraci. Nejen home office koutek, ale také home office oblečení navozuje pracovní atmosféru.

Náš tip: Vsaďte na pohodlné oversize šaty nebo volné svetry. Působí elegantně a zároveň jsou nejpohodlnějším kouskem, jaký si jen dokážete představit.

Home office pohodlně _2

zdroj: pinterest.com

Mikina, tepláky a počítač. Toto je klasický model začátků home officů. Lidé často neřešili oblečení za počítačem, pokud se na ně nikdo nedíval. Ale pak často nastal ten trapný moment, kdy se objevili na kameře před kolegy v pyžamu.

Kdy se ale mikina a tepláky hodí? „Ve dnech, kdy nepotřebujete vizuálně komunikovat s klienty nebo spolupracovníky, si myslím, že nošení vašich oblíbených mikin může být neuvěřitelně uvolňující a navodí vám klidnou náladou, abyste se ponořili a udělali spoustu práce.” řekla Leesa Evans, hollywoodská kostýmní návrhářka a soukromá stylistka.

HOme office pohodlně _3

zdroj: pinterest.com

Mikina a tepláky jsou opravdu pohodlným kouskem. Když už se jich někdo neumí vzdát, měl by se alespoň dívat na složení materiálů. Bavlněné kousky odvádějí přebytečné teplo a zároveň příjemně hřejí. Home office oblečení a domácí oblečení by mělo být hlavně o tom, abyste se v něm cítili dobře vy. Oblečením si můžete navodit ten správný pocit pro pracovní náladu a zvýšit tak svoji efektivitu.

Autor: Mária Miháč, @mariamihac