5 tipů, jak nosit košile pro ženy!

 Chanel, džíny a bílá košile. Podle Karla Lagerfelda trio, které nikdy nevyjde z módy. A nám nezbývá nic jiného než souhlasit. Košile je opravdu jedním ze základů šatníku. My ti dnes poradíme, jak efektivně kombinovat košile různých střihů a barev.

foto: Erika Fashion

1) neboj se oversize střihu

S dlouhou košilí nebo oblíbeným oversize střihem, zvládneš vytvořit nespočet outfitů. Elegantní, ležérní, ale i sexy a ženský. Bude vypadat dokonale k šortkám, úzké či midi splývavé sukni. V tomto případě kratší a uplejší spodní díl dá dokonale vyniknout tvým nohám.

foto: pinterest.com

2) nesmrtelný denim 

Džínová košile je oblíbeným prvkem v aktuálních kolekcích věhlasných módních domů, ale jedná se model nepodléhající trendům. Kromě klasické košile je ta džínová kouskem, který by rozhodně neměl chybět ve tvém šatníku. Košile a kalhoty stejné barvy a materiálu jsou tím, co nás baví. Denim on denim je nenásilnou verzí, jak vytvořit ten pravý outfit nejen do práce, ale i na páteční večer s kamarádkou. Nezapomeň na výraznější doplňky a podpatky.

foto: Erika Fashion

3) vysoký pas a crop košile

Trend zkracování jde ruku v ruce s trendem vysokého pasu. Mysli na to, že by taková košile měla být spíše volnějšího střihu, aby vše dokonale fungovalo. Právě díky vysokým kalhotám a sukním do pasu, opticky prodloužíš nohy a zúžíš spodní část těla.  

foto: PInterest

4) košile jako druhá vrstva

Neboj se košili použít také k vrstvení. Tenhle styling bude fungovat, pokud ji přehodíš přes šaty nebo pod ni vezmeš tričko, necháš ji jen ležérně rozeplou, nebo spodní cíp uvážeš do uzle. V tomto případě použij delší a volnější košili, nejlépe pak bavlněnou či lněnou. Navíc tímto trikem lehce schováš problémové partie.

foto: Erika Fashion

foto: Pinterest

5) pohraj si se siluetou

Správný střih košile dokáže optické zázraky s celou postavou. Klasický rovný střih košile je možné obléci ke kalhotům, ale i k sukni. V tomto případě vždy vypadá lépe, když je zastrčená. Tím opticky prodloužíš nohy. U plnějších tvarů zkus jen jeden cíp košile zastrčit a druhý nechat volně. Tím odpoutáš pozornost od problémových partií.

foto: Pinterest