Beauty tipy, které se vyplatí dodržovat

Beauty tipy, které se vyplatí dodržovat

Nové beauty trendy a rady, jak se starat o pleť se na nás valí každý den ze všech stran. Sociální sítě jsou plné "hacků", které ne vždy fungují tak, jak by měly. Aby ses v podobných radách lépe orientovala, vybíráme ty, které jsou léty ověřené a opravdu fungují. 

Beauty tipy_3

zdroj: elle.com

Horká voda nepatří na obličej

Dlouhá sprcha horké vody po náročném dni je opravdu příjemnou záležitostí, ale pro pleť to nejlepší volba rozhodně není. Horká voda vysušuje a zbavuje pleť přirozených olejů, které jsou pro ni důležité. Mysli na to a zkus pleti dopřát vlažnou nebo spíše chladnější vodu.

Náš polštář

Místo, na které se večer tak těšíme a ono nemusí být vůbec bezpečné. Tedy alespoň pro náš obličej. Na polštáři zůstávají zbytky stylingových přípravků na vlasy, krémy, odumřelé kožní buňky a prostě spousta věcí, o kterých ani nechceme slyšet. Proto je důležité si potah na polštář měnit minimálně jednou týdně.

Beauty tipy_1

zdroj: pinterest.com

SPF je základ

A to vážně! Máme pocit, že to je jedna z věcí, na kterou se opravdu často zapomíná. Snad jen v období dovolených se to začne o něco více řešit, ale SPF je základem. Ať je léto nebo zima! Poslední krok ve tvé ranní pleťové rutině by měl patřit právě tomuto kroku.

Vlasy určitě vyfoukat

A před spaním zvlášť! Minimálně u kořínků vlasů, protože pokožka hlavy se může velice rychle zapařit a je ihned zaděláno na vznik lupů nebo plísní. Před foukáním vždy použij termo ochranu.

Beauty tipy_2

zdroj: pinterest.com

A zase ty štětce

Téměř kontroverzní téma v oblasti make-upu, ale ruku na srdce, jak často si čistíš svůj arzenál štětců na make-up? Jestli každý týden, tak to chválíme. Pokud si ovšem na poslední očistu nepamatuješ, tak je ten pravý čas. Pokud nemáš speciální čistič na štětce, stačí použít jemný šampon.

Beauty tipy

zdroj: pinterest.com