Kabelky, do kterých se vyplatí investovat

Kabelky, do kterých se vyplatí investovat

Možná ti Ježíšek nechal pod stromečkem obálku se vzkazem, ať popřemýšlíš nad investicí a neutrácíš bez rozmyslů. To by nás ani nenapadlo, ale je pravda, že jeden nápad rozhodně máme. Jak si splnit materiální sen a zároveň správně investovat? 

Pojem „investiční nákup“ se ve světě módy skloňuje čím dál více. Kvalitní kožené boty, kašmírové svetry nebo nestárnoucí trench coat je jistě skvělou investicí, která vydrží dlouhé roky ve tvém šatníku a stále budou všechny tyto kousky vypadat stejně a trendy, ale při dalším prodeji nošených věcí na nich žádnou velkou sumu netrhneš.

Chanel bag

zdroj: sothebys.com

Investice a kabelka jsou ta správná slova, která se v módním světě doplňují. Některé designové kabelky dokonce zvýší za několik let, kdy se o ně budeš starat a pečovat, svou hodnotu.

Než ale utratíš našetrené peníze za podobnou materiální radost, mysli na to, co si opravdu přeješ a po čem toužíš. Splň si svůj sen a nemysli hned na začátku na to, že kabelku za pár let nutně musíš prodat.

Hermes Birkin Kelly

zdroj: theglamandglitter.com

Které značky mají největší hodnotu při dalším prodeji, a jsou tedy tou nejlepší investicí? 

Hermès, Chanel, Dior a Louis Vuitton.

Značky jako Prada, Gucci a Fendi nabízejí extrémně trendy kousky, takže tady je nutné vybírat opravdu pozorně v případě dalšího prodeje. Ikonou jsou například - Baguette Fendi nebo Gucci Bamboo, ale z dlouhodobého hlediska jde hlavně o Hermès Birkin a Chanel.

1. Louis Vuitton

Jeden z nejznámějších a nejikoničtějších monogramů všech dob. Louis Vuitton je synonymem pro svět těch nejluxusnějších kabelek. Ne každý design těchto kabelek znamená, že se za několik let zvýší jejich hodnota - nejlepší volbou je model Métis, Pochette a sezónní Speedy. 

LV bag

zdroj: pinterest.com, whowhatwear.co.uk

2. Chanel

Značka Chanel je sázkou na jistotu. Ceny u jejich kabelek stále rostou. Investice je to opravdu vysoká, ale pokud víš, že je možné, že za pár let jednu takovou Chanelku budeš třeba chtít poslat dál, můžeš si být celkem jistá, že její cena bude určitě vysoká. Dostupnost modelů kabelek Chanel je ovšem v dnešní době mnohem více snížená, a tak se často všechny milovnice kvalitních kabelek uchylují k vintage nákupům. Není se ani čemu divit. Kvalita je věčná!

Chanel

zdroj: pinterest.com, whowhatwear.co.uk

3. Dior
 

Lady Dior, ani teď nezůstaneme při zemi. Dior totiž zažívá novou zlatou éru, ve které si hraje především se dvěma klíčovými prvky. Tím je Cannage a ikonický vzor Dior Oblique.

Pokud tě tak úplně neužije na hromadu log a nápisů, nejžádanější klasikou na vintage trhu je díky své praktičnosti a eleganci především Lady Dior a Saddle.

Dior bag

zdroj: pinterest.com

4. Gucci

Gucci je jednou z těch značek, která za poslední desetiletí zaznamenala neuvěřitelnou proměnu. Ikonická Gucci Jackie mluví za vše. Její nestárnoucí silueta z ní dělá jednu z nejoblíbenějších kabelek, která se hodí jak na "běžné" denní nošení, tak večerní život. 

Gucci bag

zdroj: pinterest.com

5. Prada

Nylonové kabelky od Prady jsou dalším horkým trendem, který se prohnal sociálními sítěmi. Jestli za to její cena stojí - toť otázka, každopádně stále je tu šance pořídit si ji z druhé ruky za lepší cenu.  

Prada bag

zdroj: pinterest.com

6. Hermès

Všechny kabelky Hermès jsou nejen elegantní, ale i ikonické a neuvěřitelně ceněné. A to ve všech směrech. Jsou totiž vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů a velice precizně řemeslně zpracované.

Birkinka je lepší investicí než akcie. Za posledních 35 let vzrostla na hodnotě o nějaké to procento. Poptávka po Birkinkách neustále roste, přičemž jejich dostupnost je stále menší a menší. Ano, tady se investice opravdu vyplatí.  

Hermes bag

zdroj: pinterest.com