Křivák, základní oděv, který nikdy nezklame!

Křivák, základní oděv, který nikdy nezklame! 

Motorkářskou bundu si oblíbili před několika lety především muži. V současné době však nechybí v šatníku mnoha ženám. A pokud ji stále nevlastníte, přesvědčíme vás, že je to investice, která se opravdu vyplatí.

Motorkářská bunda neboli v nynější terminologii křivák je na módní scéně už pěknou řádku let. O úspěch tohoto svrchního oděvu se zasloužila hvězda amerického filmového plátna Marlon Brando v roce 1953. Oblékl ho jako hlavní hrdina Johnny Strabler ve filmu Divoch. Vůdce motorkářského gangu Černí rebelové, který vede skupinu mladých lidí projíždějící skrze Spojené státy, bez konkrétního cílu a bouřící se proti všem pravidlům a autoritám. Křiváka si také oblíbily další hvězdy jako je James Dean, John Travolta či Freddie Mercury. Ačkoliv tahle původem tuhá kožená bunda, která odolávala větru při jízdě na motorce, sloužila především tvrdým chlapům, tak v současné době na ni nedá dopustit nejedna žena.

Proč ho mít ve svém šatníku?

Sedmero výhod:

#1 Lichotí všem postavám.

#2 Výrazné klopy tvořící výstřih do V opticky prodlouží postavu.

#3 S křivákem vytvoříte nespočet kombinací. Hodí se k denimu, ale také k romantickým vzorům a materiálům jako jsou jarní květy či smyslná krajka.

#4 Při chladných ránách i večerech vás zahřeje.

#5 Unosíte ho od jara do podzimu.

# 6 Nadčasový kousek, který nevyjde z módy a poslouží vám několik let.

#7 Nikdy vás nezklame. V těch největších nesnázích při výběru oblečení je to sázka na jistotu.

Jarní kombinace

Tak jako se hodí ke všem materiálům i vzorům, je vhodný i na jakoukoliv příležitost. Ať už do práce, na procházku do přírody nebo do městské džungle, ale i na večírek či rande.

Pracovní šik uniforma

Pokud se chystáte do práce, zvolte košilové šaty s délkou nad koleny. Jejich bílá barva s černou krátkou bundičkou vytvoří velmi elegantní minimalistický look. Zvolte kotníčkové boty a menší kabelku. Dámy, není nutné s sebou vláčet vždy objemnou a těžkou kabelku, která vám deformuje záda. Naučte se nosit jen to potřebné. Dejte však pozor na kovové komponenty, jako jsou zipy, přezky, cvočky či úchyty kabelek. Samo o sobě se zlatá ke stříbrné hodí, avšak při těchto detailech to může působit velmi chaotickým dojmem.

image1 (9)

Bunda Caleb/black; Šaty Grow; Boty Jobbs; Kabelka Particle

Romantická duše

Různé okvětní lístky a rostlinky jsou stejně tak, jako puntíky žádaným letošním jarním vzorem. A ještě žádanější jsou lehké, nezamezující pohybu šaty ve ¾ délce. Můžete je taktéž, jako i košilové šaty vzít do práce, ale určitě vám nejlépe přijdou vhod na rande nebo na schůzce s těmi nejbližšími. Zkrátka tam, kde se chcete cítit maximálně komfortně a chcete naplno prožít všechny okamžiky. Vhodnou obuví budou sandálky. Můžou být na malém podpatku, klínku či úplně ploché. Příjemným doplňkem bude malá kabelka v přírodním stylu. Outfit můžete doplnit kloboukem nebo ledabylými spletenými vlasy v boho stylu.

image0

Bunda Caleb/black; Šaty Andrew; Sandálky Massimo/beige; Kabelka Regards

Královna parketu

Vytáhli vás přátelé večer do baru zakončit úspěšný pracovní týden? Tápete nad výběrem oblečení? Nebojte se do toho obout! A to doslova. Ke křiváku zvolte vysoké boty na platformě se zvířecím vzorem, které z vás udělají pořádnou rebelku. Avšak pozor na to, že je to již velký výrazný prvek, proto volte jednoduché černé skinny kalhoty a jednobarevnou vzdušnou halenku. Třeba tu metalickou!

image2 (5)

Bunda Caleb/black; Košile Louisa; Legíny Della; Boty Press/white

 

Autor: Žaneta Podlahová, Instagram @zanetapodlahova