Ne tak úplně konfekční

Ne tak úplně konfekční

plus0

Ahoj holky, vy, které nás sledujete na Facebooku a Instagramu ve stories, jste si určitě všimly našeho nového videa s modelkou velikostí „L“. Tím jsme chtěly vyhovět vašim dotazům a požadavkům pro „ne tak úplně konfekční“ velikosti, jak jsem tento článek nazvala. A nejen tipům na outfity a kombinace právě vám na míru se můj článek bude věnovat. Názvem jsem chtěla také zdůraznit, že konfekční velikost nemá nic společného s typem postavy.

V první řadě bych chtěla vyzdvihnout všechny vás, krásné ženy, které k nám na butik (v Seifertově ulici) chodí, a kterým ač přes ladné ženské křivky chybí jedna důležitá věc a tou je zdravé sebevědomí. Nejvíce od Vás slýchám: „tady asi máte malé velikosti, nic na mě“, nebo „když těm vašim modelkám to vždycky tak sluší a padne“. Ale zamyslete se zlatíčka, kdybychom byly všechny stejné, byla by to nuda a současně všechny nemůžeme dělat modelky, protože to by pak neexistovala žádná jiná zaměstnání, ve kterých jste jedničky právě a jedině Vy! Právě to, že jste každá jedinečná, vás odlišuje od ostatních.

Bohužel, v době internetu a sociálních sítí, trpí většina z vás srovnáváním se s ostatními a to především při projíždění Instastories. Přitom holky myslete na to, kolik dnes existuje retušovacích programů a aplikací. Obdivujete lidi, kteří většinou ani v reálu nevypadají tak jako na fotkách, navíc jsou obyčejní smrtelníci se svými každodenními problémy a možná horšími než jsou ty vaše :)

A navíc jediný člověk, se kterým byste se měly srovnávat, jste vy samy! Nedívejte se na to, co nosí a navíc co si dokonce myslí ostatní, vy jste jedinečné a dělejte, co milujete vy, noste, co se líbí vám, jen tak totiž budete šťastné a navíc zdravě sebevědomé.

A teď vám dám tipy pro „ne tak úplně konfekční“ velikost čili jak vybírat ty správné kousky do šatníku! Berte to jako návod, podle čeho oblečení vybírat, protože každá jsme jedinečná a máme jinak formovanou postavu (široká ramena, velká prsa, zadeček, stehna atd., však vy víte :) ) a věřím, že vás přesvědčím, že nemáme oblečení jen na „modelky“ :)

Na co se zaměřit při výběru:

  • Barva – tmavá barva opticky zeštíhluje

 

  • Materiál – vybírejte jednovrstvý, jednoduchý a hladký materiál, ne „huňatý“ ani třepený a vyhýbejte se kruhovým vzorům, také opatrně se saténem a lesklými materiály, ty naopak opticky přidávají

 

  • Délka – co se týče délky šatů a sukní je vhodná délka ke kolenům či tzv. midi délka (pod kolena), dále jak známe 3/4 a 7/8 délky

šaty 2

 Šaty Jodhi

 sukně 3

Sukně Rosanna

  • Pas – tuniky či volná trička a svetry, vždy je přepásejte páskem, abyste zvýraznily váš pas a tím i vytvarovaly vaši postavu, popř. vybírejte šaty či topy takové, které samy svým střihem zvýrazní pas, vhodné jsou také tzv. wrappdress (zavinovací šaty)

plus1

Komplet Bass

šaty 1

Šaty Found

 tričko

Top Yourself

  • Výstřih – nedoporučuji kulatý, spíše lodičkový a v nejlepším případě do „V“, který opticky prodlouží horní část postavy a navíc dá vyniknout vašim vnadám :)

svetr 1

Šaty Lora

svetr 2

Šaty Glasgow

  • Rukávy – krátké rukávy zakryjí ty malé špíčky mezi podpažím a podprsenkou, 3/4 rukávy zakryjí paže

triko 1

Triko Aimee

triko 2

Top Timea

Módní tipy, které zalichotí vaší postavě:

  • Girlfriend džíny – ženštější než tzv. boyfriend džíny (rovného střihu), jsou světlejší barvy, mají zvýšený pas a lichotivě střižené nohavice. Rozhodně se vyhýbejte bokovým kalhotám, tzv. bokovkám.

džíny

Džíny Leanne

 džíny 2

Džíny Slack

  • Skinny džíny – ideálně v tmavé až černé barvě, noste je především jako legíny, nikoliv jako samostatné kalhoty, přes ně například dlouhý svetr či tuniku, poslouží vám jinými slovy jako prostředek k vrstvení oblečení

Moment

 Kalhoty Moment

  • Blazer – neboli sako s dlouhými rukávy, v prodloužené délce do úrovně půli stehen - doporučuji nosit rozepnuté nebo s páskem - opět vytvaruje a opticky prodlouží vaší postavu

plus3

Sako Rigel

  • Cardigan – velmi oblíbený kousek šatníku všech žen. Slouží jako „přehoz“ přes cokoliv, ideální je bez zapínání a knoflíků, čili rozevlátý, popř. s páskem. Cardigany jsou z různých materiálů ať už látkové či vlněné apod.

plus2

Cardigan Floyd

  • Doplňky – kabelky, a nyní tak oblíbené batůžky, vybírejte v hranatém tvaru, to platí také pro šperky – například náhrdelník s přívěskem, nejlépe v dlouhém provedení, který tak prodlužuje vrchní část postavy. Náušnice noste visací a dlouhé, jelikož opticky prodlouží vaši tvář. Další doplněk, který ve vaší skříni rozhodně nesmí chybět je pásek, kterým doplníte jakýkoliv outfit.

kabelka 1

Kabelka Deserve

 pásek

Pásek Control

  • Fedora – neboli pánský styl klobouku, nyní velmi aktuální módní doplněk, který lichotí každé ženě a hodí se k jakémukoliv outfitu

 

  • Obuv – trendy a velmi oblíbené se dostávají do popředí tenisky, které jsou buď ve stylu tzv. kecek – jednoduché a nízké (mohou být látkové), nebo naopak na zvýšené, tj. se vzduchovou bublinou. Ať už zvolíte k outfitu jakékoliv tenisky, nechte si holé kotníky, protože ty totiž prodlouží vaše nožky :) Další z typů bot, které vám mohu doporučit, vzhledem k přechodovému období, aby vás nezábly nožky, jsou tzv. booties – polokozačky/kotníkové boty, mezi které patří koně a Chelseaboots. Také nemohu opomenout boty na klínku, podpatku a kozačky nad kolena tzv. mušketýrky či Over knee boots. Pravidlem je, že světlé barvy bot, opticky prodlužují nohy a celkově i postavu!

safe

 Tenisky Safe

koně

Boty Elsa

hayes

Boty Hayes

ruth

Kozačky Ruth

Tak holky a nyní už jsme u konce…tohoto článku :)

Doufám, že se Vám můj článek líbil a našly jste v něm alespoň základ vaší cesty k budování zdravého sebevědomí a současně jak u nás vybírat stylové kousky právě pro váš typ postavy.

Přeji všem krásný den a nezapomeňte holky, každá jste jedinečná!

Autor:
Evča
Manažerka provozu (butik ERIKA FASHION)
@ev.bobkova