10 věcí, které by neměly chybět v tvém jarním šatníku

10 věcí, které by neměly chybět v tvém jarním šatníku

Ať už máš ráda extravagantní módu nebo minimalismus, existuje pár kousků, bez kterých se neobejdeš. Ať už jsi elegantní, sportovní, ležérní - tohle jsou kousky, které můžeš nosit na milion způsobů. No, a které to tedy jsou?

Bílá košile

Asi jsi už slyšela, že bílá košile a černé kalhoty jsou základem módního vesmíru. Nebudeme tento mýtus vyvracet, neboť je to pravda. U bílé košile se neboj investovat do kvality. Bude ti sloužit ještě léta. Zvol si raději klasický střih, který sedne tvé postavě. Pokud se toho nebojíš, sáhni i po větší velikosti. Volnější košile vždy působí velmi chic.

bílá košile

zdroj: pinterest.com

Džíny

Na pracovní kalhoty pro zlatokopy získali před 140 lety patent dva muži - krejčí Jacob Davis a obchodník Levi Strauss. Tehdy nikdo netušil, že se z jejich vynálezu stane oděvní fenomén všech dob a módní návrháři se budou předbíhat v jeho vylepšování. Po firmě Levi's začala džíny vyrábět i spousta firem a kalhoty z pevné modré látky dostaly nejrůznější střihy. V 50. a 60. letech 20. století byly symbolem revolty teenagerů a později se staly módním hitem i luxusním zbožím pro všechny generace.

Jednoznačně jsou nejoblíbenějším módním kouskem populace. Dobrá zpráva je, že pro každou ženskou postavu existuje ideální střih kalhot! Stačí si zvolit ten pravý.

Bílé tričko

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Hlavně modelky z 90. let proslavily komplet klasické jeansy a bílé tričko. Přišlo se na to, že občas není potřeba nic víc, jen basic kousky a krása ženy tak vynikne o to víc.

Malé černé

Byla to Coco Chanel, která v letech 1920 představila světu LBD (little black dress). Nejuniverzálnější šaty na světě. V roce 1926 je francouzský Vogue uveřejnil na své titulce magazínu, v roce 1950 se objevily na herečce Audrey Hepburn, Italky a Francouzsky na ně nedají dopustit. A neměla bys ani ty.

Malé černé

zdroj: pinterest.com

Bílé tenisky

Pokud jsi milovnicí podpatků alespoň jedny bílé tenisky by u tebe měly dostat šanci. Nosit je můžeš nejen ke sportovním kouskům, ale klidně i k saku, kalhotovému kostýmu nebo šatům.

Klasické sako

Nemusí být černé. Klidně bílé, krémové nebo barevné. Investuj do kvality a nadčasových kousků. Tohle jsou přesně ty věci, které budeš nosit dlouhá léta.

Bílé šaty

Každý rok vyprodají e-shopy jako první bílé šaty. Nepatří totiž jen nevěstám. Kontrast, který vytvářejí v létě, je úžasný, hlavně na hezky opáleném těle. Na jaře je kombinuj s koženkou nebo džínovou bundou.

Bílé šaty

zdroj: pinterest.com

Černé kalhoty

Ne, nezapomněli jsme ani na ně. Ať už půjdeš do skinny nebo rovného střihu, neuděláš krok vedle. Černé kalhoty jsou největší klasika na přijímacích pohovorech, ale zkus k nim nosit i bílé tenisky a klasickou košili.

Shopperka

Každá žena by měla vlastnit jednu velkou kabelku, do které se vejde polovina domácnosti. Basta!

Trenchcoat

Naši desítku uzavírá největší jarní klasika - trenčkot nebo anglicky trenchcoat. Nejen že je neskutečně univerzální, ale také praktický. Původně byl navržen jako kabát pro vojáky v první světové válce. Na jeho prvenství sahají dvě společnosti: Aquascutum a známější Burberry. Dnes už si můžete zvolit různé střihy a provedení, ale klasika je klasika. Ta z módy nikdy nevyjde.

Trenčkot

zdroj: pinterest.com

Našla jsi v seznamu kousek, který chybí ve tvém šatníku? Pokud ano, tak si prohlédni náš e-shop, máme v něm všechny tyto kousky.

Autor: Mária Miháč, @mariamihac