6 módních trendů pro jaro/léto 2022

6 módních trendů pro jaro/léto 2022

Co nás v módě čeká letošní jaro a léto? Víme jaké jsou nejnovější fashion trendy pro teplejší období tohoto roku. Čeká nás retrospektiva do 70. a 90. let, barvy a nové tvary. 

Nízký pas

Mysleli jsme si, že Britney Spears uzavřela éru nízko položených kalhot, ale ne - je to zpět. Už přes desetiletí nosíme hlavně kalhoty s vysokým pasem a úspěšně tak zakrýváme bříška. Jaro a léto roku 2022 už tak přívětivé k naší postavě nebude. Do módy se opět vrací kalhoty a sukně s nízkým pasem a k nim crop topy. To pro případ, že by bylo naše tělo málo odhalené. Je teda asi na čase začít chodit do fitka, anebo tento trend jednoduše ignorovat.

1 nízky pás obr

zdroj: Getty Images

Plisovaná midi sukně

Minulý rok jsme byli svědky návratu tenisových mini sukýnek, které jsou stále oblíbené. Letos se trend rozšiřuje i o plisované midi sukně. Potištěné, jednobarevné, barevné, černobílé, v kombinaci s úplety nebo v kombinaci s braletkou, vše je vítáno.

2 plisované sukne, 720x480

zdroj: Getty Images

Mini mini sukně

Trend 90. let pokračuje. Pokud nemáš v oblibě midi plisované sukně, tak mini delká, která odhaluje více než polovinu stehen, bude to pravé ořechové třeba právě pro tebe. Potisky, neonové a výrazné barvy dominují i ​​na těchto kouscích.

3 mini sukne, 720x480

zdroj: Getty Images

All white look

Jistě si tento výraz slyšela a určitě si tento trend zavnímala již loni. Ani letos nezmizí a my ho milujeme. Bílé kousky by měly mít výrazná ramena a krásné střihy doplněné kontrastními černými doplňky. Toto jsou modely, díky kterým budou vyhlídky na návrat do práce mnohem snesitelnější.

4 all white look 720x480

zdroj: Getty Images

Neonově žlutá jako zvýrazňovač

Když budeš v kanceláři zvýrazňovat nějaké důležité body žlutým fixem, vzpomeň si na tento trend. Výrazně žlutá bude hitem hlavně v létě a nejlépe pokud se do ní oblékneš celá - od hlavy až k patě.

5 neónovo zltá, 720x 480

zdroj: Getty Images

Výřezy v oděvu

Víme, víme, vystřihovánky nejsou žádnou novinkou. Byly trendy před několika sezónami, ale ukázalo se, že mají mnohem dlouhodobější potenciál, než jim kdokoli z nás původně připisoval. Jsou zajímavé a jistě s nimi budeš vypadat jedinečně. 

6 vyrezy 720x480

zdroj: Getty Images

Autor: Mária Miháč, @maria.mihac