Jak pečovat o pleť: každodenní rutina krok za krokem

Jak pečovat o pleť: každodenní rutina krok za krokem

Možná jedním z tvých novoročních předsevzetí bylo více se o sebe a své tělo starat. Pokud ti to vydrželo až do dnešního dne, tak máš vyhráno. Pokud si ale ovšem během pár dnů sklouzla zpět ke svým starým zvykům, dnešek by mohl být opět skvělým startem i bez toho magického data.

Péče o pleť by měla být každodenní rutinou, která by se měla měnit podle potřeb tvé pleti. Jinak se chová pleť v zimě a jinak zase v parných dnech. To, co bude potřebovat v překlimatizované kanceláři bude v domácím prostředí příliš.

Základní kroky jsou ale vždy stejné. A hlavně důležité v jakémkoli věku, tak nečekej na zítra nebo pak - přizpůsob si svou pleťovou rutinu ještě dnes!

Péče o pleť

zdroj: pinterest.com

Ráno

1. Čištění

Zeptej se jakéhokoli odborníka na péči o pleť a bude souhlasit, že čištění je nejdůležitější součástí každé rutiny v péči o pleť. Jestli bys něco neměla vynechávat, je to právě čištění pleti, a to jak ráno, tak i večer. Nehledej v tom nic složitého, stačí si jen najít produkt, který ti vyhovuje. Obecně platí, že pro sušší pleť jsou vhodné krémové a olejové přípravky, pro smíšenou nebo mastnou zase gelové a pěnové. My nedáme dopustit na dvojí čištění od Dermalogica.

Dermalogica - číštění

zdroj: se svolením blondiebrownieperspective.com

2. Oční krém

Možná si myslíš, že právě tento krok není potřeba, ale tím, že je zde kůže tak tenká, jedná se o oblast, pro kterou třeba běžný krém, který používáš na zbytek obličeje,  může znamenat podráždění, a navíc oční okolí je jedno z míst, kde se na obličeji objevují první vrásky a jemné linky. Navíc v očním okolí je méně mazových žláz než například v T-zóně. To znamená, že tuto oblast je opravdu nutné dostatečně hydratovat.  

3. Sérum

Sérum je nejpracovitější kosmetický produkt. Je lehčí než hydratační krém a obsahuje opravdu účinné složky. Jaké sérum si vybereš, závisí na typu pleti. Používá se na vyčištěnou pleť, protože to mu umožňuje efektivně se vstřebávat a odvádět tu nejlepší práci. Zpravidla je dobré začít buď s hydratačním sérem, které obsahuje kyselinu hyaluronovou nebo ceramidy, anebo sérem, které obsahuje vitamin C, který pomáhá zvýšit jas a chránit pokožku před stárnutí a vnějšími vlivy. Za nás opravdu intenzivní a výživnou péči poskytují séra od Estée Lauder.

Estée Lauder Perfectionist Pro-2

zdroj: se svolením blondiebrownieperspective.com

4. Pleťový krém + SPF

Opět záleží na typu pleti a jejím aktuálním stavu. Někomu na noc vyhovuje hutnější a více hydratační krém, zatím co na den preferují lehčí verzi. Je to naprosto v pořádku. Musí to vyhovovat především tobě. Hydratační krém by neměl být posledním krokem tvé péče o pleť. Tím by vždy měl být krém s SPFJe pro pleť, s nadsázkou řečeno, životně důležitý pro ochranu pokožky před škodlivými UVA a UVB paprsky a měl by se používat denně.

Večer

Večerní pleťová rutina se od té ranní může lišit v tom, že právě večer je potřeba věnovat se více čištění. Večer většinou musíme z obličeje smývat více nečistot, make-upu a kožního mazu, proto je důležité tomuto kroku věnovat opravdu velkou pozornost.

Oční krém a sérum samozřejmě zůstává. Můžeš použít stejné produkty, které si použila při své ranní rutině, ale také je dost možné, že tvá pleť by třeba právě na večer potřebovala více hydratace nebo by jí také prospělo např. retinolové sérum, pokud je ti více než 30 let. Podporuje pokožku téměř všemi způsoby, zaměřuje se na změnu barvy, pupínky a stárnutí. Stačí jej používat třeba jen ob den.

Noční krém, jako poslední krok na závěr dne, může být opět jen jeden. Zpravidla je nejlepší zvolit krémy, které obsahují hydratační a zvlhčující složky, jako je kyselina hyaluronová, niacinamid a ceramidy.

Péče o pleť sérum

zdroj: pexels.com