6 vlasových triků pro objem a hustotu tvých vlasů

6 vlasových triků pro objem a hustotu vašich vlasů

Objemné vlasy nikdy nevyjdou z módy. To je jasná věc! Ale pokud jsi se narodila s jemnými vlasy nebo v průběhu let tvá kštice na objemu trochu ztratila, může se teď zdát téměř  nemožné, dosáhnout většího objemu. Navíc se stresem posledních pár let v kombinaci s dlouhodobými zdravotními problémy spojenými s Covid-19, více lidí, než kdy jindy, si lidé stěžují na řídnutí a vypadávání vlasů. 

Objem vlasů

zdroj: pinterest.com

Nadměrné vypadávání vlasů, lékařsky známé jako telogen effluvium (TE), je formou dočasné alopecie nebo vypadávání vlasů způsobené hormonálním stresem nebo závažnými systémovými infekcemi. Naštěstí existuje řada věcí, které můžeš udělat doma nebo i s pomocí svého kadeřníka, abys zvýšila objem vlasů a vytvořila vzhled přirozené hustoty.

Správný střih vlasů

Po poradě s tvým kadeřníkem se ujisti, že společně zvolíte správný střih, který bude vyhovovat tvému typu vlasů. Postupně sestříhané vlasy mohou vypadat úžasně, stejně jako na Rachel z Přátel, ale pokud chceš dosáhnout maximálního objemu, vrstvy nebo postupné sestříhání např. pro rovné vlasy, nejsou až tak dobrým nápadem. Nadměrné vrstvení může totiž z vlasů kýžený objem spíše ubrat. V tomto případě je ideálním řešením tolik oblíbený krátký bob po ramena. Pokud máš jemné vlasy, zkus zvážit i ofinu.  

Správný kartáč a technika fénování

Jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit objem je fénování. Při fénování vlasů použij kulatý kartáč ke zvednutí vlasů už od kořínků a teplý vzduch nech proudit pod kartáč na úrovni kořínků. Tohle přidá obrovské množství objemu! Když kartáč z vlasů sundáš, ujisti se, že jej z vlasů vykroutíš, místo abys je pročesávala, tím zajistíš, že tvar a objem kadeří zůstane nedotčený.

Objem vlasů_1

zdroj: pinterest.com

Nikdy neaplikuj kondicionér až ke kořínkům 

Nikdy neaplikuj kondicionér na pokožku hlavy. Nikdy! Kdykoli si namočíš vlasy, měla bys použít kondicionér, ale jen od poloviny délky ke konečkům. Tvoje vlasy potřebují výživu, ale když dáš kondicionér ke kořínkům, budou tvé vlasy během pár hodin vypadat mastně a bez života.

Neboj se pěny a investuj do šamponu pro objem vlasů

Na rozdíl od pěny, kterou používaly naše maminky, která vlasy vysušovala v celé jejich kráse, jsou dnešní pěnové receptury šetrnější a hydratační. Aplikuj objemovou pěnu na mokré vlasy od kořínků ke konečkům. Dávej pozor, abys pěny nenanášela příliš mnoho, protože to tvé vlasy jen zatíží.

Suchý šampon měj v tašce pro případné úpravy

Suchý šampon je nejlepším přítelem každé ženy s jemnými vlasy. Měj suchý šampon v cestovní velikosti neustále při sobě. Vejde se do každé kabelky a v případě nouze dokáže velké věci. Pomocí suchého šamponu a laku na vlasy získají tvé vlasy nejen lepší fixaci, ale také dlouhotrvající objem. 

Objem vlasů_2

zdroj: pinterest.com

Používej lak na vlasy se střední sílou 

Dej si pozor na pomády, oleje nebo vosky. Nepatrně větší množství dokáže vlasy zatížit a po objemu nebude ani památky.

Autor: Mária Mihač, @mariamihac