Victoria Beckham na londýnském týdnu módy

Victoria Beckham na londýnském týdnu módy: průkopnice mezi střihy sukní

 Victoria

Zdroj fotografie: vogue.com

Jelikož je Victoria Beckham jednou z nejvíce fotografovaných celebrit a se svým počtem necelých 28 milionů sledujících na sociální síti Instagram i uznávanou influencerkou, tak není divu, že její přehlídka nové kolekce na podzim/zimu 2020/2021 byla jednou z nejočekávanějších na londýnském týdnu módy.

Když se poohlédneme o rok nazpět, Victoria byla průkopníkem v midi střihu sukní, které byly a stále jsou hlavním trendem letošní zimy. Ať už koženkové, saténové bez vzorku či plisované. V Londýně, při své show, se ale s touto délkou rozloučila a vítá o něco kratší sestru. Sukni s délkou nad kolena. 

Dnes jsem porušila svá pravidla, řekla Victoria v zákulisí po přehlídce deníku The Guardian. „Už nějakou dobu jsem chtěla udělat něco kratšího, protože sama si chci občas něco kratšího obléknout. Takže jsem se snažila přijít na to, jak to udělat zajímavým způsobem. Jsem minimalista a hledám cesty, jak vytvořit oblečení, aby bylo zajímavé, ale nositelné zároveň. Chci vyzvat samu sebe, ne zákazníka. Oblečení by nemělo komplikovat život“, dodala Beckham. 

A tak přišla s revolucí krátkých sukní, které příští rok bezpochyby povedou první žebříčky trendů. Tvídové skládané sukně byly doplněny o elegantní blůzky s vysokým stojáčkem či svetry, z nichž vykukovaly límečky košil s obloukovým tvarem. Ty si mimo jiné oblíbil také Michael Kors ve své nové podzimní kolekci. 

Victoria2

Zdroj fotografií: vogue.com

Převládaly zemité tóny barev, avšak objevily se i sexy prvky, které krásně doplňují návrhářčin minimalismus. Ať už se jedná o červenou barvu, vysoké kozačky na platformě nebo zajímavé výstřihy šatů. Poutavým artiklem byly řetízkové pásky v buržoazním stylu. Nechyběla ani prodloužená saka v kombinaci s kalhotami v culottes střihu či halenky nebo šaty s balonovými rukávy.  „Líbí se mi, jak objem rukávů kompenzuje kratší délku“, dodala Beckham deníku The Guardian.

Victoria1

Victoria4

Victoria3

 Victoria5

 Zdroj fotografií: vogue.com

V první řadě ji celou dobu podporoval její manžel David spolu s dcerou Harper, sedící vedle americké šéfredaktorky Vogue Anny Wintour a syny Cruzem a Romeem. Své nadšení sdíleli i na sociálních sítích se slovy: „Gratuluji maminko, jsem na tebe tak pyšný, úžasná show“, napsal na Instagram syn Cruz a obdobně ho následoval také Romeo. 

 

Autor: Žaneta Podlahová @zanetapodlahova