Zaměřeno na kalhoty aneb Jarní střihy 2020

Zaměřeno na kalhoty aneb Jarní střihy 2020

Rok s rokem se sešel a na dveře nám ťuká jaro. Jaké novinky si na nás připravil svět módy? Dnes se zaměříme na kalhoty.

S jarem odhazujeme těžké kabáty a poukazujeme více na naši postavu a právě ta bude hlavním gró. Nová sezona bude ve znamení rovnoprávnosti, volnosti, svobody a oslavy ženského těla. Znaky, které se pojí se střihem kalhot.

Rovnoprávnost

Pokud neznáte pojem cargo kalhoty, zajisté budete znát staré dobré kapsáče, které se vrátily do módy letošní zimu. Široké cargo kalhoty si oblíbila mladá zpěvačka Billie Eilish, která se stala průkopnicí tohoto trendu. Army střih kalhot ale nepřísluší jen mužům či extravagantním celebritám, ale můžete ho obléknout i vy, a pokud se bojíte přílišné pozornosti, zvolte skinny cargo džíny. Jelikož kapsy po stranách přidávají na objemu, snažte se, aby byl vršek upnutý. Rozhodně se vyvarujte objemným rukávům či topům s přílišnými aplikacemi a vzory. V tomto případě znamená opravdu méně je více. S kotníkovými botami na podpatku či lodičkami vytvoříte elegantní look.

cargo

cargo2

Kalhoty Noanna

Volnost a svoboda

Volné, vzdušné, rošťácké a zatraceně trendy! Řeč je o bermudách. Krátké kalhoty, které se staly národním mužským oděvem na Bermudách a slouží tak jako uniforma pro tamní byznysmeny. Historie tohoto oděvu začala ve Velké Británii u královského námořnictva Royal Navy. Britští vojáci nebyli zvyklí na teplé počasí a tak najednou, když se ocitli v tropických oblastech, nahradili dlouhé kalhoty za krátké. Tyto delší šortky by měly končit přibližně 7,5 cm nad koleny. Šik kombinací budou denimové či koženkové bermudy spolu s bílou košilí, jejíž rukávy si vyhrňte a rozepněte si svrchní knoflíčky. Výstřih se tak vytvaruje do "V" a opticky vám prodlouží postavu. Vhodným obutím budou plátěné kotníčkové tenisky nebo sandálky na podpatku. Záleží, při jaké příležitost si bermudy oblečete. Oblíbily si je i světové značky jako je Max Mara či Chloé.

bermudy

Zdroj fotografií: Vogue.com

Oslava ženského těla

A pokud máte rády minimalistické oděvy, které vynikají originalitou, zbystřete! Kalhoty s rozparkem vepředu budou naprostým hitem! Minulou sezonu ovládly velké rozparky po stranách ve stylu Spice Girls, letos budou o něco kratší. Díky umístění v přední části nohy zajistí střih optické prodloužení vaší postavy. Tak poodhalte své kotníky a nechte vyniknout svou ženskost!

rozparek

Džíny Blacky

rozparek2

Džíny Berry

Autor: Žaneta Podlahová @zanetapodlahova