BLOG, Strana 12

Barevné kombinace, které vždy fungují
Barevné kombinace, které vždy fungují

Barevné kombinace, které vždy fungují

 

Správně zvolená kombinace barev může udělat velký rozdíl mezi běžným outfitem a tím skutečně výjimečným. Každý rok se dostávají do popředí nové barevné kombinace a nové odstíny, které zajistí především aktuálnost. Ovšem ne vždy je potřeba těmto trendům podléhat.

Barevné kombinace, které opravdu fungují a fungovat budou začněte tvořit především z oblečením, které máte ve svém šatníku. Nejen že ušetříte spoustu peněz, ale věřte, že objevíte také spoustu kousků, se kterými vytvoříte nové kreace a dáte jim prostor opět zazářit.

Šedá a světle žlutá

Nevzdávejte se na podzim všech barev a nezapadejte do davu. Pokud jste milovníkem minimalismu, zkuste např. šedou zkombinovat s pastelově žlutou barvou. Prvním krokem by mohla být třeba jen kabelka.

Šedá + žlutá-2

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Erikafashion.cz

Černá a bledě modrá

Pastelové barvy se pomalu vkradly do našich šatníků a oblíbených odstínů. Zkuste dámu všech barev - černou - doplnit bledě modrou. Budete překvapená, jakou harmonii vytvoříte. Hedvábné šaty na špagetová ramínka, přes které přehodíte černé sako. Voilà, a jde se ven!

Černá + modrá

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Erikafashion.cz

Béžová a lila

Božská kombinace. Světle fialová bude vynikat především na brunetách. První výhra! Pokud zvolíte šaty v barvě lila, zkuste je doplnit béžovými sandálky. Babí léto k tomu přímo vybízí. Druhá výhra! Nezapomeňte na doplňky, vrstvené nebo jeden velký zlatý náhrdelník bude tím pravým.

Béžová + lila

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Erikafashion.cz

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
Festivalová nálada každý den
Festivalová nálada každý den

FESTIVALOVÁ NÁLADA KAŽDÝ DEN

 

Léto pomalu končí, a i když jsme si letos neužily příliš té festivalové atmosféry, neznamená to, že bychom musely všechny naše outfity na dlouhé letní večery uklidit na dno naší skříně. Ukážeme vám totiž, jak tuto uvolněnou náladu přenést do outfitů, které běžně vynosíte po celý rok.

 

Šaty jsou základ

Podzim je ideální dobou, kdy si právě podobné šaty v boho stylu pořídit. Pokud je doplníte vlněným svetrem, vysokými kozačkami a kloboukem - rázem vytvoříte look, ve kterém budete vypadat skvěle, a věříme, že se i skvěle budete cítit. 

 

Boho šaty

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Erikafashion.cz

 

Výrazný prvek

Pokud máte obavy z výrazných motivů, zvolte k monochromatickému outfitu pouze jeden prvek, který bude tak trochu vyčnívat z davu. Kimono je ideální volbou. Vyhněte se sezónním trendům a zaměřte se na kvalitní materiál. Vydrží tak ve vašem šatníku dlouhá léta.

 

Boho kimono (1)

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Erikafashion.cz

 

Na detailu záleží

Jemné, ženské, ale zároveň s kapkou hravosti. K podobným topům s výraznými detaily rukávů či výšivek zvolte džíny, nejlépe pak bootcut střih či zvonáče. Poslední tečkou budou ankle boots.

 

Boho top

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Erikafashion.cz

 

Nezapomeňte na doplňky

K bohu stylu neodmyslitelně patří doplňky. Spousta doplňků. V tomto případě se nebojte vrstvení a barev. Aktuální trendy navíc nahrávají k tomuto kombinování.

 

4.Doplňky - Boho styl

Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
Komplety jsou hitem letošního roku!
Komplety jsou hitem letošního roku!

Víte, jaký komplet je pro vás ten pravý? 

Sety oblečení jsou letos na výsluní a my jsme pro vás připravili přehled modelů podle typu osobnosti. Jste romantická introvertka nebo spíše sexy dračice? Pro každou se najde ten pravý komplet!

Trendy a stylová

Pokud ráda sledujete fashion novinky a za každou cenu chcete být IN, tyto sety vás dostanou! Odhalené bříško, volány, puff rukávy, cyklistické legíny nad kolena ... to vše jsou trendy tohoto roku.

Foto číslo 1, 770 jpeg (1)

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

Romantická duše

Volány, květiny, lehké materiály a jemné barvy. To vše charakterizuje vaši romantickou duši. K těmto kompletům již stačí pouze doladit slaměnou kabelku a klobouk!

Foto číslo 2, 770 jpeg (1)Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

 

 

Sportovní typ

Je pro vás pohyb závislostí? I při sportu můžete vypadat úchvatně! Tyto kraťásky sladěné s mikinou budou pro vás to pravé!

Foto číslo 3, 770 jpeg

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

Pohodlí nade vše

I doma na gauči můžete sledovat Netflix stylově a při tom stále pohodlně. Stačí si vybrat Vaši oblíbenou barvu.

Foto číslo 4, 770 jpeg

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Sexy lady

Chcete být středobodem pozornosti? Zvýrazněte své ladné křivky v crop topu a pouzdrové sukni ve stylu Kim Kardashian. Nezapomeňte na sexy sandálky s vysokým podpatkem, aby jste opticky prodloužily nohy.

Foto číslo 5, 770 jpeg

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

Už jste si i vy našly svůj top komplet? :)

Autor: @modnamamka

Číst článek
Batika zažívá comeback!
Batika zažívá comeback!

Batika zažívá comeback!

Pamatujete si ještě tento trend? 

Je to velmi stará technika barvení látek, která vznikla v Asii. Látka se převázala pevným provázkem a nechala se ponořit v barevné vodě. Výsledkem byly různobarevné kruhy a pruhy, někdy pravidelné, jindy pořádný mišmaš. Stala se jedním ze symbolů hippies v 60. a 70. letech. V plné síle se vrátila v tzv. "sladkých devadesátých" a poslední roky se opět hlásí o slovo. Většina lidí ji nemá ráda, působí totiž příliš exoticky a chaoticky. Správným laděním doplňků však dokáže vyniknout a vytvořit veselý letní look.

2a556e9b12292449e6a51d37457e1424

Batika je symbolem radosti, mládí a léta. Zdroj: Pinterest.com

583099b554444af4be909cab89df1e31

Batikované sety jsou momentálně trendy. Zdroj Pinterest.com

Batika, džíny a sláma

Přesně tyto tři složky fungují naprosto skvěle! K batikovaným letním šatům stačí doladit slaměnou kabelku nebo klobouk. V chladnějším počasí ji dolaďte k džínové bundě. Vynikne velmi dobře i v kombinaci s neutrálními barvami a jednobarevnými kousky. Hlavně nepřeplácejte look zbytečnými doplňky a nechte batiku vyniknout.

20823_d2d6fb84-cef3-4e63-b2bb-82e3662a12fd

Podívejte se u nás na trend batiky. ErikaFashion.cz

 

Tak co? Dáte batice šanci?

Autor: Vaše @modnamamka

Číst článek
Osmdesátky jsou zpět!
Osmdesátky jsou zpět!

Osmdesátky jsou zpět!

Víte, které trendy se vrátily?

Do současné módy se protlačily prvky osmdesátých let. Široká ramena, oversize saka a legíny nad kolena. Víte jak tyto trendy nosit a znáte je všechny?

Foto číslo 1, 770

Zdroj: Pinterest.com, Erikafashion.cz

Široká ramena a vycpávky mají letos zelenou

V 80. letech kralovala trvalá na hlavě a silueta "V". Široká ramena, úzké boky a kudrnaté vlasy. Kdo neměl francouzskou trvalou jakoby neexistoval. Naštěstí se vlasová móda nevrací, ale zato jsou trendy, které se vrátily. Prvním velkým návratem jsou vycpávky na ramenou. Ať už jsou to šaty, trička nebo saka. Barevné kombinace nemají žádnou stopku, naopak výrazné růžové a oranžové odstíny jsou velmi vítané. Do popředí se tak dostal i color blocking - tedy vzájemné kombinace velkých barevných ploch. Nic nepokazíte kombinací saka v barvě magenty a slunečnicově žlutých kalhot s vysokým pasem.

 foto číslo 2, 770 jpeg

Zdroj: Pinterest.com, Alexandralapp.com

Legíny nad kolena jsou taky zpátky. Najdete je ve sportovních i elegantnějších verzích. Vypadají dobře s overzise mikinou i sakem s vycpávkami a vysokými sandálky. Stačí jen kousek odvahy!

foto cislo 3, 770 jpeg

Zdroj: Pinterest.com, Alexandralapp.com

Široké opasky a kalhoty s vysokým pasem

Kalhoty s extra vysokým pasem  jsou opět trendy. Nosí se délka nad kotníky, nebo hodně dlouhé a široké nohavice. Aby jste docílily looku osmdesátých let stačí přidat na pouzdrové šaty s ramenními vycpávkami ještě extra široký pásek.

foto cislo 4, 770 jpeg

Zdroj: Pinterest.com

Bermudy jsou zpátky!

Široké kraťasy hlásí comeback. V kombinaci se sáčkem vypadají retro i stylově. Barvičkám se nebraňte! Nyní letí neonové barvy a pastely. Během podzimu je vystřídá tmavě modrá, hořčicová a tmavě oranžová.

foto cislo 5, 770 jpeg

Zdroj: Pinterest.com

Barevná koženka

Na podzim tohoto roku zaplaví ulice barevné koženkové bundičky. V 80. letech byly velice populární. Módním hitem budou i kombinace více koženkových kousků v rozdílných barvách.

foto cislo 6, 770 jpeg

Zdroj: Pinterest.com

Který trend vás uchvátil nejvíc?

Autor : Mia @modnamamka

 

Číst článek
Jak stylově oživit pracovní outfit
Jak stylově oživit pracovní outfit

Jak stylově oživit pracovní outfit

Kancelářský kostýmek je často brán jako jeden z módních stereotypů, jelikož spousta lidí si myslí, že je to šedivá a usedlá uniforma. Pokud pracujete v kanceláři či jakémkoli business odvětví, ve kterém je potřeba dodržovat určitý dress code, jistě jste se nejednou setkaly s podobným názorem. My ho ovšem dnes lehce vyvrátíme, protože outfit do kanceláře může být jakýkoli, ale určitě ne nudný nebo dokonce usedlý.

Zkrácená verze

U kostýmu můžeme úplně v klidu zůstat, ale zkusíme dlouhé kalhoty vyměnit za kratší verzi a tou jsou bermudy. Léto nám nahrává do karet. Nejenže se budete cítit komfortně při pobíhání a vyřizování všech schůzek ve městě, ale také ukážete své krásné opálení.

Bermudy (1)

Zdroj: Pinterest.com

Vesta

Pokud chcete celý look něčím rozbít, sáhněte místo saka po pletené vestě. Rána bývají chladná, takže vás zahřeje. Odpoledne si ji můžete jen přehodit přes ramena.

Vesta

Zdroj: Pinterest.com

Malý detail, velký detail

Jestli něco dokáže váš outfit pozvednout do nebeských výšin (kromě vysokých podpatků), jsou to rozhodně doplňky. A je úplně jedno, zda se rozhodnete pro velké náhrdelníky, klobouk či šátek do vlasů. Věřte, že na detailech záleží.

DOplnky

Zdroj: Pinterest.com

Kombinace materiálů

Není nic lehčího, než sáhnout po jedné barvě. Zkuste celý outfit doladit do stejných tónů jedné barvy, ale nakombinujte různé materiály. Saténová sukně, kašmírový svetr, kožená kabelka, lněné sako. Sázkou na jistotu bude hnědá či béžová barva.

Kombinace materialu

Zdroj: Pinterest.com

 Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
Letní outfit za skvělé ceny
Letní outfit za skvělé ceny

Letní outfit za skvělé ceny

 

Dobře padnoucí šaty

Nejoblíbenějším celoročním kouskem jsou bezesporu šaty, ale léto a čas dovolených z nich v tom to období dělá hvězdu sezóny. Vybírejte pečlivě a nenechte se zlákat jen výhodnou nabídkou. Kvalitní materiál a dobře padnoucí střih jsou dvě hlavní věci, na které byste si měla dát pozor. Můžete si tak být jistá, že vám vydrží několik let. 

Bílé šaty

Nestárnoucí klasika

Ne každá žena se v šatech cítí dobře, a proto zkuste sáhnout po sukni. Několikátou sezónu jsou trendy sukně v midi délce z hedvábí. Doplňte jen bavlněným trikem a věříme, že se budete cítit skvěle. Velkým hitem jsou také ramenní vycpávky. Malý detail, který oživí váš outfit. Tyto trika můžete doplnit i mini džínovou sukní. 

Sukně a padded shoulder

Kalhoty versus sukně

Třetím typem jsou ženy, které bez kalhot nedají ani léto. Nedivíme se. Pokud jste si zamilovala kalhoty nebo kalhotovou sukni tzv. Cullotes můžete v nich strávit také celý rok. Na podzim a v zimě můžete sáhnout po kožené verzi, v létě pak zase vyměnit za lněné či džínové. A že se s nimi dá vykouzlit elegantní a ženský outfit ani nepochybujte.

Kraťasy

Komplet

Pokud nestíháte nebo nemáte zrovna náladu vymýšlet velké módní kombinace, ulehčete si to tím, že zvolíte buď overal, anebo komplet. Tak během chvilky vyřešíte celý outfit a zbyde vám čas i na ranní kávu. 

Komplet_1

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
5 klíčových barev pro letní šatník
5 klíčových barev pro letní šatník

5 klíčových barev pro letní šatník

Právě teď by se mohlo zdát, že poslední týdny módy, které určují ty pomyslné trendy, se pro mnohé z nás staly dávnou minulostí. Bylo to předtím, než se hojně začal používat pojem sociální distanc a všichni jsme si pravidelné denní procházky museli plánovat. 

Věříme v lepší zítřky a podobné věci, jako právě trendy se mohou i pro nás stát tím pomyslným světlem, které může náš den udělat minimálně příjemnějším a veselejším. Světové kolekce byly plné zářivých, ale zároveň i uklidňujících barev. Nechyběly všechny odstíny růžové nebo světle modrá, bílá, písčitá béžová či limetově zelená. A jak tyto barvy vynositi v běžných situacích a nejen na módních přehlídkách? 

Růžová

Nebojte se v letních měsících sáhnout hlavně po sytých barvách. Růžová je právě jednou z nich. V zářivých šatech budete nepřehlédnutelná a v případě, že již máte opálenou pokožku, bude tato kombinace skvělou volbou.

Barvy léta

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Béžová

Barva, která by v našich šatnících neměla chybět, hned vedle bílé a černé. Jednoduše ji dokážete kombinovat s jinými barvami. A celobéžový outfit v kombinaci se zlatými šperky a kloboukem je pro léto jako dělaný.

Barvy léta - béžová

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Světle modrá

Světle modrá nebo také babyblue je nádhernou barvou, která bude slušet spíše tmavým typům či opálené pokožce. 

Barvy léta - baby blue

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Bílá

A jako vždy nesmí chybět v letní sezóně svěží bílá. Zkuste nakombinovat bílé džínové kraťasy nebo kalhoty s topem v živějších barvách. 

Barvy léta - bílá

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Limetově zelená

Letošním letním překvapením byla i zelená. Světle zelená, limetově zelená a spousta dalších odstínů. V horkých dnech zkuste sáhnout po hedvábné sukni v tónech zelené spolu s jednoduchým bavlněným topem.

Barvy léta - zelená

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
Šaty na svatbu, ve kterých zazáříte!
Šaty na svatbu, ve kterých zazáříte!

Šaty na svatbu, ve kterých zazáříte!

Jdete na svatbu? Poradíme vám v jakých šatech zazáříte!

Společenské události, svatby, rodinné oslavy,  všechny vyžadují společenské šaty a my vám dnes poradíme co na sebe.

Midi jsou jistota

Délky pod kolena se vrátily módy už nějaký ten rok a na společenské akce jsou velmi vítané. V létě volte jemné, lehké a splývavé materiály, abyste se cítili pohodlně. Chybu neuděláte pokud šaty dozdobíte páskem. K midi šatům vypadají nejlépe lodičky a vysoké podpatky, které navíc prodlouží vaši postavu.

700 midi

Zdroj: www.erikafashion.cz

Romantické květiny

Tento vzor je velmi ženský a ani na společenské události jako svatba si jimi neuděláte ostudu. Naopak! Působí romaticky a něžně a na svatbu jsou jako stvořené! Doplňte k nim mini kabelku a letní sandálky na podpatku.

700 flover

Zdroj: www.erikafashion.cz

 Minimalismus

Máte raději jednoduchost? Tak potom je minimalismus právě pro vás! Jednoduché linie a pastelové barvy se na svatby velmi hodí. Pokud chcete upoutat pozornost, sáhněte po výraznějších barvách, jako fuchsiová nebo královská modrá. Jen pozor, abyste nezastínily nevěstu! Je to přeci jen její den :)

700 minimal

Zdroj: www.erikafashion.cz

 Overal? A proč ne!

Pokud nepatříte k fanynkám šatů, zvolte overal. Dnes již existuje mnoho společenských verzí a s vysokými podpatky umí udělat parádu. Určitě budete jiná a zazáříte!

unnamed

Zdroj: www.erikafashion.cz

A co doplňky?

Šaty můžete doplnit psaníčkem, originální broží nebo živými květy do vlasů. Na svatby v létě jsou vhodné i klobouky ladící k šatům. Zde se můžete inspirovat britskou královskou rodinou.

 

Už víte v čem půjdete na svatbu? :)

Autor : Mia @modnamamka

Číst článek
Jak stylově nosit mikinu
Jak stylově nosit mikinu

Jak stylově nosit mikinu

 

Mikina - skvělý kousek, který se vymanil ze stereotypu “outfit na nedělní úklid”. Dnes by se s klidem dalo říci, že se jedná o kousek, který by neměl ve vašem šatníku chybět. My vám ukážeme,  jak mikinu jednoduše kombinovat, aby celý outfit působil stylově a žensky.

Mikina

Zdroj: Pinterest.com

 Nebojte se mikinu vzít do práce

Pokud mate nastavený dress code, pravda, tento kousek nebude tou pravou volbou, ale pokud mate volnější ruku, dá se s mikinou vykouzlit skvělý outfit, a to jak k elegantním kalhotám, tak k hedvábné sukni.


Mikina_1

Zdroj: Pinterest.com

Mikina do města

Nebojte si pohrát s celým lookem. Nejste ničím limitována. Stačí popustit uzdu fantazii a odvázat se. Pokud mate chuť na džíny, vinylové kalhoty či šaty, mikina je skvěle doplní a navíc bude tím pravým kouskem i v letních měsících, kdy ji oceníte při dlouhých večerech. V poledne ji zase uvážete okolo pasu nebo si ji jen nedbale přehodíte přes ramena.

Mikina_2

 Zdroj: Pinterest.com

Stačí vybrat jen tu pravou :)

Mikina_3

Zdroj: Erikafashion.cz

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
Nahoru
143 položek celkem