BLOG, Strana 5

Letní must-have: jednodílné plavky
Letní must-have: jednodílné plavky

Letní must-have: jednodílné plavky

Ať už plánuješ strávit celé léto na zahradě u bazénu nebo máš zarezervovanou exotickou dovolenou, při které se budeš opalovat pod palmou a popíjet ty nejlepší drinky, je ideální čas zaexperimentovat. Tedy pokud si doteď nosila jen bikiny.

Dovolená

foto: unsplash.com

Nikdy předtím si se dost možná neodvážila obléci si celkové plavky. Proč to nezkusit právě letos a hodit za hlavu všechny předsudky o nemoderním kousku. Jednodílné plavky se aktuálně těší velké oblibě.

O tom, jak jednodílné plavky dokáží být pohodlné asi mluvit nemusíme. Jsou také úžasným maskovacím kouskem pro partie, které bychom občas my ženy chtěly zakrýt. Celkové plavky ale dokáží být elegantní, šik a lichotit postavě. Máme jen samé superlativy, takže pokud si doteď nevlastnila žádné jednodílné plavky, věříme, že jsme Tě přesvědčily. Jedná se o kousek, který by ve tvé letní výbavě rozhodně neměl chybět.

Celkové plavky

foto: marksandspecer.com

Celkové plavky_2

foto: reserved.com

Celkové plavky_1

foto: hm.com

Číst článek
Letní dovolená? Co si letos určitě sbalit do kufru.
Letní dovolená? Co si letos určitě sbalit do kufru.

Letní dovolená? Co si letos určitě sbalit do kufru

Dovolená klepe na dveře a ty přemýšlíš na co nezapomenout nebo si s sebou ještě pořídit? Aby tvoje balení probíhalo co nejrychleji a hlavně bylo opravdu z kousků, které rozhodně využiješ, máme pro tebe pár tipů, se kterými si letošní dovolenou rozhodně užiješ.

Co-ord set

Komplety topu, kalhot nebo sukně či šortek se staly oblíbenými již loňské léto, ale nabírají na intenzitě a letos jsou opravdovým must have. Největší výhodou je, že si prostě nemusíš lámat hlavu nad tím, co a jak kombinovat. Tohle prostě bude vždycky fungovat.

Letní dovolená - sety 1

foto: erikafashion.cz

Šaty

Tak letní dovolená bez šatů, to je jako mojito bez máty. Nemyslytelné! V naší nabídce najdeš spoustu šatů, je jen na tobě, jaký střih si vybereš. Maxi vzdušné nebo květinové boho šaty, které budou vynikat na opálené pokožce.

Letní dovolená - 2

foto: erikafashion.cz

Overal

Někdo na ty šaty prostě není a i v létě dává přednost kalhotám. Overal je takovou alternativou, která se k letním měsícům náramně hodí. Navíc overal není jen dovolenkovou záležitostí, takže ho rozhodně vynosíš i ve městě nebo do práce.

Letní dovolená - 3

foto: erikafashion.cz

Basic

Jsou věci, které budou fungovat kdykoli a za jakýchkoli podmínek. Džínové šortky a bílý top nebo lněná košile, kterou nedbale přehodíš přes ramena, doplníš sandálky a proutěnou kabelkou. Dovolenkový outfit, ve kterém se budeš cítit dobře.

Letní dovolená - 4

foto: erikafashion.cz

Číst článek
6 vlasových triků pro objem a hustotu tvých vlasů
6 vlasových triků pro objem a hustotu tvých vlasů

6 vlasových triků pro objem a hustotu vašich vlasů

Objemné vlasy nikdy nevyjdou z módy. To je jasná věc! Ale pokud jsi se narodila s jemnými vlasy nebo v průběhu let tvá kštice na objemu trochu ztratila, může se teď zdát téměř  nemožné, dosáhnout většího objemu. Navíc se stresem posledních pár let v kombinaci s dlouhodobými zdravotními problémy spojenými s Covid-19, více lidí, než kdy jindy, si lidé stěžují na řídnutí a vypadávání vlasů. 

Objem vlasů

zdroj: pinterest.com

Nadměrné vypadávání vlasů, lékařsky známé jako telogen effluvium (TE), je formou dočasné alopecie nebo vypadávání vlasů způsobené hormonálním stresem nebo závažnými systémovými infekcemi. Naštěstí existuje řada věcí, které můžeš udělat doma nebo i s pomocí svého kadeřníka, abys zvýšila objem vlasů a vytvořila vzhled přirozené hustoty.

Správný střih vlasů

Po poradě s tvým kadeřníkem se ujisti, že společně zvolíte správný střih, který bude vyhovovat tvému typu vlasů. Postupně sestříhané vlasy mohou vypadat úžasně, stejně jako na Rachel z Přátel, ale pokud chceš dosáhnout maximálního objemu, vrstvy nebo postupné sestříhání např. pro rovné vlasy, nejsou až tak dobrým nápadem. Nadměrné vrstvení může totiž z vlasů kýžený objem spíše ubrat. V tomto případě je ideálním řešením tolik oblíbený krátký bob po ramena. Pokud máš jemné vlasy, zkus zvážit i ofinu.  

Správný kartáč a technika fénování

Jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit objem je fénování. Při fénování vlasů použij kulatý kartáč ke zvednutí vlasů už od kořínků a teplý vzduch nech proudit pod kartáč na úrovni kořínků. Tohle přidá obrovské množství objemu! Když kartáč z vlasů sundáš, ujisti se, že jej z vlasů vykroutíš, místo abys je pročesávala, tím zajistíš, že tvar a objem kadeří zůstane nedotčený.

Objem vlasů_1

zdroj: pinterest.com

Nikdy neaplikuj kondicionér až ke kořínkům 

Nikdy neaplikuj kondicionér na pokožku hlavy. Nikdy! Kdykoli si namočíš vlasy, měla bys použít kondicionér, ale jen od poloviny délky ke konečkům. Tvoje vlasy potřebují výživu, ale když dáš kondicionér ke kořínkům, budou tvé vlasy během pár hodin vypadat mastně a bez života.

Neboj se pěny a investuj do šamponu pro objem vlasů

Na rozdíl od pěny, kterou používaly naše maminky, která vlasy vysušovala v celé jejich kráse, jsou dnešní pěnové receptury šetrnější a hydratační. Aplikuj objemovou pěnu na mokré vlasy od kořínků ke konečkům. Dávej pozor, abys pěny nenanášela příliš mnoho, protože to tvé vlasy jen zatíží.

Suchý šampon měj v tašce pro případné úpravy

Suchý šampon je nejlepším přítelem každé ženy s jemnými vlasy. Měj suchý šampon v cestovní velikosti neustále při sobě. Vejde se do každé kabelky a v případě nouze dokáže velké věci. Pomocí suchého šamponu a laku na vlasy získají tvé vlasy nejen lepší fixaci, ale také dlouhotrvající objem. 

Objem vlasů_2

zdroj: pinterest.com

Používej lak na vlasy se střední sílou 

Dej si pozor na pomády, oleje nebo vosky. Nepatrně větší množství dokáže vlasy zatížit a po objemu nebude ani památky.

Autor: Mária Mihač, @mariamihac

 

Číst článek
Maxi šaty, které ovládnou léto
Maxi šaty, které ovládnou léto

 Maxi šaty, které ovládnou léto

Mini délky hrají aktuálně hlavní roli a jejich období největší slávy se vrací. Bohudík nebo možná bohužel. To už necháme na tobě, každopádně jedno je jasné trendy mohou být krásné, ale nenechme si jimi diktovat. Maxi šaty jsou za nás symbolem nespoutaného léta, dovolené, dlouhých večerů a prostě je milujeme. Pokud jsi také v našem týmu a maxi šaty jsou tvou první volbou v letních měsících, ukážeme ti ty, které letos nebudou chybět v našem šatníku.

47424-1_modre-elegantni-saty-seafoa

zdroj fotografie: erikafashion.cz

Maxi šaty nejsou jen dovolenkovou záležitostí. Hodí se i do města, pokud vybereš ten správný střih a materiál, který bude vzdušný a poskytne ti během celého dne příjemný pocit. Ráno přes ramena hodíš jen lněné sako, cardigan nebo džínovou bundu

Pokud si chceš letos nějaké podobné pořídit, zaměř se na maxi šaty na ramínka. Detaily v podobě odhalených zad, které budou působit i trochu víc sexy jsou skvělou variantou. V barvách se vůbec nedrž při zemi, ale to tak každé léto nahrává barvám. Sytá oranžová, zelená nebo fuchsiová, i když klasika v podání přírodních tónu bude sázkou na jistotu. Tak v čem strávíš léto ty?

MAxi šaty

Maxi šaty babypink

Maxi šaty - 2

Maxi šaty - 1

Maxi šaty - 3

zdroj fotografií: erikafashion.cz

Číst článek
10 věcí, které by neměly chybět v tvém jarním šatníku
10 věcí, které by neměly chybět v tvém jarním šatníku

10 věcí, které by neměly chybět v tvém jarním šatníku

Ať už máš ráda extravagantní módu nebo minimalismus, existuje pár kousků, bez kterých se neobejdeš. Ať už jsi elegantní, sportovní, ležérní - tohle jsou kousky, které můžeš nosit na milion způsobů. No, a které to tedy jsou?

Bílá košile

Asi jsi už slyšela, že bílá košile a černé kalhoty jsou základem módního vesmíru. Nebudeme tento mýtus vyvracet, neboť je to pravda. U bílé košile se neboj investovat do kvality. Bude ti sloužit ještě léta. Zvol si raději klasický střih, který sedne tvé postavě. Pokud se toho nebojíš, sáhni i po větší velikosti. Volnější košile vždy působí velmi chic.

bílá košile

zdroj: pinterest.com

Džíny

Na pracovní kalhoty pro zlatokopy získali před 140 lety patent dva muži - krejčí Jacob Davis a obchodník Levi Strauss. Tehdy nikdo netušil, že se z jejich vynálezu stane oděvní fenomén všech dob a módní návrháři se budou předbíhat v jeho vylepšování. Po firmě Levi's začala džíny vyrábět i spousta firem a kalhoty z pevné modré látky dostaly nejrůznější střihy. V 50. a 60. letech 20. století byly symbolem revolty teenagerů a později se staly módním hitem i luxusním zbožím pro všechny generace.

Jednoznačně jsou nejoblíbenějším módním kouskem populace. Dobrá zpráva je, že pro každou ženskou postavu existuje ideální střih kalhot! Stačí si zvolit ten pravý.

Bílé tričko

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Hlavně modelky z 90. let proslavily komplet klasické jeansy a bílé tričko. Přišlo se na to, že občas není potřeba nic víc, jen basic kousky a krása ženy tak vynikne o to víc.

Malé černé

Byla to Coco Chanel, která v letech 1920 představila světu LBD (little black dress). Nejuniverzálnější šaty na světě. V roce 1926 je francouzský Vogue uveřejnil na své titulce magazínu, v roce 1950 se objevily na herečce Audrey Hepburn, Italky a Francouzsky na ně nedají dopustit. A neměla bys ani ty.

Malé černé

zdroj: pinterest.com

Bílé tenisky

Pokud jsi milovnicí podpatků alespoň jedny bílé tenisky by u tebe měly dostat šanci. Nosit je můžeš nejen ke sportovním kouskům, ale klidně i k saku, kalhotovému kostýmu nebo šatům.

Klasické sako

Nemusí být černé. Klidně bílé, krémové nebo barevné. Investuj do kvality a nadčasových kousků. Tohle jsou přesně ty věci, které budeš nosit dlouhá léta.

Bílé šaty

Každý rok vyprodají e-shopy jako první bílé šaty. Nepatří totiž jen nevěstám. Kontrast, který vytvářejí v létě, je úžasný, hlavně na hezky opáleném těle. Na jaře je kombinuj s koženkou nebo džínovou bundou.

Bílé šaty

zdroj: pinterest.com

Černé kalhoty

Ne, nezapomněli jsme ani na ně. Ať už půjdeš do skinny nebo rovného střihu, neuděláš krok vedle. Černé kalhoty jsou největší klasika na přijímacích pohovorech, ale zkus k nim nosit i bílé tenisky a klasickou košili.

Shopperka

Každá žena by měla vlastnit jednu velkou kabelku, do které se vejde polovina domácnosti. Basta!

Trenchcoat

Naši desítku uzavírá největší jarní klasika - trenčkot nebo anglicky trenchcoat. Nejen že je neskutečně univerzální, ale také praktický. Původně byl navržen jako kabát pro vojáky v první světové válce. Na jeho prvenství sahají dvě společnosti: Aquascutum a známější Burberry. Dnes už si můžete zvolit různé střihy a provedení, ale klasika je klasika. Ta z módy nikdy nevyjde.

Trenčkot

zdroj: pinterest.com

Našla jsi v seznamu kousek, který chybí ve tvém šatníku? Pokud ano, tak si prohlédni náš e-shop, máme v něm všechny tyto kousky.

Autor: Mária Miháč, @mariamihac

Číst článek
6 módních trendů pro jaro/léto 2022
6 módních trendů pro jaro/léto 2022

6 módních trendů pro jaro/léto 2022

Co nás v módě čeká letošní jaro a léto? Víme jaké jsou nejnovější fashion trendy pro teplejší období tohoto roku. Čeká nás retrospektiva do 70. a 90. let, barvy a nové tvary. 

Nízký pas

Mysleli jsme si, že Britney Spears uzavřela éru nízko položených kalhot, ale ne - je to zpět. Už přes desetiletí nosíme hlavně kalhoty s vysokým pasem a úspěšně tak zakrýváme bříška. Jaro a léto roku 2022 už tak přívětivé k naší postavě nebude. Do módy se opět vrací kalhoty a sukně s nízkým pasem a k nim crop topy. To pro případ, že by bylo naše tělo málo odhalené. Je teda asi na čase začít chodit do fitka, anebo tento trend jednoduše ignorovat.

1 nízky pás obr

zdroj: Getty Images

Plisovaná midi sukně

Minulý rok jsme byli svědky návratu tenisových mini sukýnek, které jsou stále oblíbené. Letos se trend rozšiřuje i o plisované midi sukně. Potištěné, jednobarevné, barevné, černobílé, v kombinaci s úplety nebo v kombinaci s braletkou, vše je vítáno.

2 plisované sukne, 720x480

zdroj: Getty Images

Mini mini sukně

Trend 90. let pokračuje. Pokud nemáš v oblibě midi plisované sukně, tak mini delká, která odhaluje více než polovinu stehen, bude to pravé ořechové třeba právě pro tebe. Potisky, neonové a výrazné barvy dominují i ​​na těchto kouscích.

3 mini sukne, 720x480

zdroj: Getty Images

All white look

Jistě si tento výraz slyšela a určitě si tento trend zavnímala již loni. Ani letos nezmizí a my ho milujeme. Bílé kousky by měly mít výrazná ramena a krásné střihy doplněné kontrastními černými doplňky. Toto jsou modely, díky kterým budou vyhlídky na návrat do práce mnohem snesitelnější.

4 all white look 720x480

zdroj: Getty Images

Neonově žlutá jako zvýrazňovač

Když budeš v kanceláři zvýrazňovat nějaké důležité body žlutým fixem, vzpomeň si na tento trend. Výrazně žlutá bude hitem hlavně v létě a nejlépe pokud se do ní oblékneš celá - od hlavy až k patě.

5 neónovo zltá, 720x 480

zdroj: Getty Images

Výřezy v oděvu

Víme, víme, vystřihovánky nejsou žádnou novinkou. Byly trendy před několika sezónami, ale ukázalo se, že mají mnohem dlouhodobější potenciál, než jim kdokoli z nás původně připisoval. Jsou zajímavé a jistě s nimi budeš vypadat jedinečně. 

6 vyrezy 720x480

zdroj: Getty Images

Autor: Mária Miháč, @maria.mihac

Číst článek
Jak pečovat o pleť: každodenní rutina krok za krokem
Jak pečovat o pleť: každodenní rutina krok za krokem

Jak pečovat o pleť: každodenní rutina krok za krokem

Možná jedním z tvých novoročních předsevzetí bylo více se o sebe a své tělo starat. Pokud ti to vydrželo až do dnešního dne, tak máš vyhráno. Pokud si ale ovšem během pár dnů sklouzla zpět ke svým starým zvykům, dnešek by mohl být opět skvělým startem i bez toho magického data.

Péče o pleť by měla být každodenní rutinou, která by se měla měnit podle potřeb tvé pleti. Jinak se chová pleť v zimě a jinak zase v parných dnech. To, co bude potřebovat v překlimatizované kanceláři bude v domácím prostředí příliš.

Základní kroky jsou ale vždy stejné. A hlavně důležité v jakémkoli věku, tak nečekej na zítra nebo pak - přizpůsob si svou pleťovou rutinu ještě dnes!

Péče o pleť

zdroj: pinterest.com

Ráno

1. Čištění

Zeptej se jakéhokoli odborníka na péči o pleť a bude souhlasit, že čištění je nejdůležitější součástí každé rutiny v péči o pleť. Jestli bys něco neměla vynechávat, je to právě čištění pleti, a to jak ráno, tak i večer. Nehledej v tom nic složitého, stačí si jen najít produkt, který ti vyhovuje. Obecně platí, že pro sušší pleť jsou vhodné krémové a olejové přípravky, pro smíšenou nebo mastnou zase gelové a pěnové. My nedáme dopustit na dvojí čištění od Dermalogica.

Dermalogica - číštění

zdroj: se svolením blondiebrownieperspective.com

2. Oční krém

Možná si myslíš, že právě tento krok není potřeba, ale tím, že je zde kůže tak tenká, jedná se o oblast, pro kterou třeba běžný krém, který používáš na zbytek obličeje,  může znamenat podráždění, a navíc oční okolí je jedno z míst, kde se na obličeji objevují první vrásky a jemné linky. Navíc v očním okolí je méně mazových žláz než například v T-zóně. To znamená, že tuto oblast je opravdu nutné dostatečně hydratovat.  

3. Sérum

Sérum je nejpracovitější kosmetický produkt. Je lehčí než hydratační krém a obsahuje opravdu účinné složky. Jaké sérum si vybereš, závisí na typu pleti. Používá se na vyčištěnou pleť, protože to mu umožňuje efektivně se vstřebávat a odvádět tu nejlepší práci. Zpravidla je dobré začít buď s hydratačním sérem, které obsahuje kyselinu hyaluronovou nebo ceramidy, anebo sérem, které obsahuje vitamin C, který pomáhá zvýšit jas a chránit pokožku před stárnutí a vnějšími vlivy. Za nás opravdu intenzivní a výživnou péči poskytují séra od Estée Lauder.

Estée Lauder Perfectionist Pro-2

zdroj: se svolením blondiebrownieperspective.com

4. Pleťový krém + SPF

Opět záleží na typu pleti a jejím aktuálním stavu. Někomu na noc vyhovuje hutnější a více hydratační krém, zatím co na den preferují lehčí verzi. Je to naprosto v pořádku. Musí to vyhovovat především tobě. Hydratační krém by neměl být posledním krokem tvé péče o pleť. Tím by vždy měl být krém s SPFJe pro pleť, s nadsázkou řečeno, životně důležitý pro ochranu pokožky před škodlivými UVA a UVB paprsky a měl by se používat denně.

Večer

Večerní pleťová rutina se od té ranní může lišit v tom, že právě večer je potřeba věnovat se více čištění. Večer většinou musíme z obličeje smývat více nečistot, make-upu a kožního mazu, proto je důležité tomuto kroku věnovat opravdu velkou pozornost.

Oční krém a sérum samozřejmě zůstává. Můžeš použít stejné produkty, které si použila při své ranní rutině, ale také je dost možné, že tvá pleť by třeba právě na večer potřebovala více hydratace nebo by jí také prospělo např. retinolové sérum, pokud je ti více než 30 let. Podporuje pokožku téměř všemi způsoby, zaměřuje se na změnu barvy, pupínky a stárnutí. Stačí jej používat třeba jen ob den.

Noční krém, jako poslední krok na závěr dne, může být opět jen jeden. Zpravidla je nejlepší zvolit krémy, které obsahují hydratační a zvlhčující složky, jako je kyselina hyaluronová, niacinamid a ceramidy.

Péče o pleť sérum

zdroj: pexels.com

Číst článek
6 tipů, jak skutečně začít cvičit
6 tipů, jak skutečně začít cvičit

6 tipů, jak skutečně začít cvičit

Od dubna, od pondělí, raději zítra, dnes ne. Také se v tom poznáváš? Nikdy nebude ta správná chvíle, kdy začít cvičit. Prostě se zvedni a jdi hned. Nemusí to být hodinový horor plný potu, ze kterého budeš na konci spíš nešťastná. Stačí dvacet minut. Lehké protažení, pár cviků. Další den to samé. Postupně si budeš zvykat, prodlužovat dobu, navyšovat série a opakování. A celý ten proces ti najednou přijde vlastně docela fajn. Zvykneš i na to a budeš se těšit a hlavně - uvidíš výsledky! Říká a píše se to všude, tak na tom asi vážně něco bude.

Tipy na cvičení 1

zdroj: pexels.com

Dali jsme pro tebe dohromady pár tipů, jak ti ten začátek alespoň trochu ulehčit a zpříjemnit. 

1. Vhodný prostor

Začni doma, pokud ti velká fitness centra nejsou příjemná. Najdi si to pravé místo, kde máš dostatek prostoru, kde se můžeš v klidu položit na záda a roztáhnout ruce a pořádně se protáhnout. Pokud by u tebe doma náhodou takové místo nebylo, zkus odsunout nábytek na chvíli stranou. Žádná výmluva!

Tipy na cvičení 2

zdroj: pexels.com

2. Nové oblečení

Nejhezčí část. Nové oblečení. Co si budeme povídat - z toho má každá holka radost a v tom novém to jde vždycky najednou nějak lépe. Pokud budeš cvičit doma, vždy se převlékni. To, že se hodíš do sportovního je rituál, který dá tvému mozku znamení, že se fakt jde cvičit.

Tipy na cvičení - fitness oblečení

zdroj: erikafashion.cz

3. Správné načasování

Předem si promysli, kdy se ti hodí nejvíce začít s cvičením. Někdo si rád přivstane a nakopne svůj den několika minutami intenzivního tréninku. Někdo zase naopak rád cvičí večer. To už je jen na tobě. Ideálně si naplánuj pevně tři dny v týdnu, ze kterých se snaž neslevit. Pravidelnost je základem úspěchu, a tak pokud toho času není tolik, zaměř se opravdu na intenzivní cvičení. Když budeš mít za sebou náročný den, zkus se třeba večer jen protáhnout nebo si zacvičit jógu. Uklidníš tělo i mysl, ale přesto si dáš do těla.

Tipy na cvičení 3

zdroj: pexels.com

4. Hudba

Skvělou motivací při cvičení je hudba. Trénink tě díky ní může o to více bavit a hlavně kolikrát i mnohem rychleji uteče. Vytvoř si svůj fitness playlist, který tě namotivuje k nejlepším výkonům.

5. Připrav si plán

Cvičební plán je důležitý, proto abys měla jasno, čeho se držet, jaké cviky budeš provádět, jestli budeš posilovat nebo se jen protahovat. Je dobré si sepsat vše ještě před cvičením nebo si vybrat video, podle kterého budeš cvičit. Stanov si přesný čas, jak dlouho budeš cvičit a zkus to dodržet. Nikdo tě sice hlídat nebude, ale děláš to pro sebe.

6. Výmluvy stranou

Píše se to vždy mnohem snáz, než se to dělá, my víme, ale zkus přestat hledat výmluvy, proč to zrovna dnes nejde a prostě začni. Teď a hlavně kvůli sobě!

Tipy na cvičení 4

zdroj: pexels.com

Číst článek
3 tipy na elegantní a pohodlné home office oblečení
3 tipy na elegantní a pohodlné home office oblečení

3 tipy na elegantní a pohodlné home office oblečení

Žijeme v pandemické době nebo době teplákové. Slyšeli jste už tento výraz? Všichni jsme se přesunuli za počítače a pracujeme z obývacího pokoje, kuchyně nebo prcovny. Často si neumíme poradit, co si na sebe obléci, když nám přes Zoom volá šéf nebo máme pracovní poradu přímo z domova. Během této těžké doby vznikl také home office dress code. Samozřejmě záleží i na přístupu společnosti, ale není třeba zapomínat i na psychologický efekt oblečení. Tak co si tedy obléci, když zrovna pracujete z domova? 

Home office outfit - 2

zdroj: juliaberolzheimer.com

Bavlněná košile, příjemné legíny a elegantní svetr. Bílá košile je už klasika, která nic nezkazí. Když však při práci perete, otevíráte kurýrovi dveře a ohříváte jídlo dětem není ideálním kouskem. Hledejte však pohodlnou variantu. Bavlněnou košili, ve které se cítíte jako v pyžámku a na kameře vypadá seriózně. Když je chladno přehodíte přes sebe jen oversize svetr. A co na spodní část těla? Někdo se cítí celý den pohodlně v džínách nebo legínách, které skvěle doladí outfit.

Náš tip: K legínám vyzkoušejte delší elegantní svetr a nezapomeňte na doplňky. Budete se cítit pracovně a pohodlně.

Home office pohodlně - 1

zdroj: pinterest.com

Nepodceňujte psychologický efekt oblečení

Obecně bude většině zaměstnavatelů jedno, co máte na sobě, když pracujete z domova – pokud svou práci dokončíte.

„Všichni procházíme bezprecedentním a stresujícím obdobím. Pokud se lidé neoblékají do kybernetického světa tak, jak by se oblékali v kanceláři, je to naprosto pochopitelné. Můžeme si trochu dovolit ubrat, pokud mentálně nejsme připraveni například na sako v domácím prostředí,“ řekla Rheeda Walkerová, profesorka psychologie na University of Houston a ředitelka školní laboratoře kultury, rizika a odolnosti.

Psychologové se shodli, že změna oblečení na home office přispívá k psychické pohodě. Nosit celý den pyžamo, pracovat z obývacího pokoje a po odpojení z pracovního počítače se přesunout na druhou polovinu gauče k telce může přispívat k frustraci. Nejen home office koutek, ale také home office oblečení navozuje pracovní atmosféru.

Náš tip: Vsaďte na pohodlné oversize šaty nebo volné svetry. Působí elegantně a zároveň jsou nejpohodlnějším kouskem, jaký si jen dokážete představit.

Home office pohodlně _2

zdroj: pinterest.com

Mikina, tepláky a počítač. Toto je klasický model začátků home officů. Lidé často neřešili oblečení za počítačem, pokud se na ně nikdo nedíval. Ale pak často nastal ten trapný moment, kdy se objevili na kameře před kolegy v pyžamu.

Kdy se ale mikina a tepláky hodí? „Ve dnech, kdy nepotřebujete vizuálně komunikovat s klienty nebo spolupracovníky, si myslím, že nošení vašich oblíbených mikin může být neuvěřitelně uvolňující a navodí vám klidnou náladou, abyste se ponořili a udělali spoustu práce.” řekla Leesa Evans, hollywoodská kostýmní návrhářka a soukromá stylistka.

HOme office pohodlně _3

zdroj: pinterest.com

Mikina a tepláky jsou opravdu pohodlným kouskem. Když už se jich někdo neumí vzdát, měl by se alespoň dívat na složení materiálů. Bavlněné kousky odvádějí přebytečné teplo a zároveň příjemně hřejí. Home office oblečení a domácí oblečení by mělo být hlavně o tom, abyste se v něm cítili dobře vy. Oblečením si můžete navodit ten správný pocit pro pracovní náladu a zvýšit tak svoji efektivitu.

Autor: Mária Miháč, @mariamihac

Číst článek
7 nejlepších outfitů ze seriálu Emily in Paris 2
7 nejlepších outfitů ze seriálu Emily in Paris 2

7 nejlepších outfitů ze seriálu Emily in Paris 2

Která fashionistka by neznala seriál o mladé a krásné Američance Emily, která tráví pracovní rok v Paříži, mecce módy. První série sklidila obrovský úspěch a mnohé z nás si po zhlédnutí seriálu zakoupily baret. Rok jsme čekaly, než Netflix uvedl druhou sérii, ale dočkaly jsme se. Romantický příběh Emily a jejích přátel se dále samozřejmě odehrává v Paříži. Outfity představitelů byly delší dobu součástí konverzací na všechn módních fórech a my se konečně dočkaly. A tady jsou - 7 outfitů ze seriálu Emily in Paris 2, které jsou pro nás velkou inspirací. 

1. Barevná duha 

Seriál začal ve stylu color blockingu. Toužila si někdy předtím po duhovém polo tričku? Asi ne. Teď jsme ale všechny posedlé tímto crazy úpletem. O Emily je známo, že nikdy nezůstane jen u jediného výrazného kousku, a tak i v tomto případě má na sobě ještě výrazný zelený pásek s modrozelenou minisukní. A ke všemu zelený kabátek a kabelku ve stejné barvě. 

Emily in Paris 3

zdroj: pinterest.com

2. Narozeninová Emily 

Emily v této sérii oslaví narozeniny uspořádáním své úplně první francouzské večeře. Jako hostitelka oblékne šaty od dánské návrhářky Rotate Birger Christensen, které mají vpředu velkou růžovou mašli. Na narozeniny perfektní outfit! A když Emily uprostřed jídla běží za Camille, zakryje si ramena nádherným zeleným kimonem od značky Rianna + Nina.

Emily in Paris 4

zdroj: pinterest.com

3. Retro glam look 

Emily cestuje do Saint-Tropez, a jak jinak, než stylově. Ležérně vystoupí z vlaku v šatech francouzské značky Courrèges a vážně úchvatném vintage kabátu. Navíc má na sobě sluneční brýle Valentino, boty Vivienne Westwood, rukavice Maison Fabre a vintage šátek. Hollywoodský glam na Francouzské riviéře.

Emily in Paris 5

zdroj: pinterest.com

4. Padákové kalhoty byly odvážné, dokonce i pro Emily

Zatímco Emily hledá místo pro svou narozeninovou oslavu ve třetí epizodě, vystoupí ze svého bytu v pestrobarevných padákových kalhotách, růžovém svetru lemovaném kožešinou od Blumarine a kostkované čepici. Outfit zdobí bílé rukavice bez prstů. Doplněk, o kterém Field (módní návrhářka seriálu) řekla, že si během druhé sezony velmi užívala. "Miluji rukavice a je třeba je vzkřísit ze všech vintage obchodů," řekla.    

Emily in Paris 7

zdroj: pinterest.com

5. Žlutá je barva sezony 

Emily se ve čtvrté epizodě vydává do Galeries Lafayette se svou spolužačkou Petrou (hraje ji Daria Panchenko) v šatech Mary Katrantzou, krátkem kabátu značky Vassilis Zoulias a hnědých kozačkách od Maison Skorpios. Retro nádech nechybí ani v tomto outfitu - další rukavičky. Tak nějak tušíme, že začíná sezona žluté barvy.

Emily in Paris 6

zdroj: pinterest.com

6. Bílé šaty se srdíčky

Pátá epizoda seriálu je nenápadná, ale plná skvělých outfitů. Tyto šaty značky Anouki zdobené srdíčky jsou obzvláště pozoruhodné. Rudá rtěnka, srdíčkový náhrdelník a retro čelenka dokonale doplňují celý outfit. Très bien!

Emily in Paris 1

zdroj: pinterest.com

7. Dechberoucí šaty

Červené tylové šaty, které Emily oblékne na módní přehlídku ve Versailles, jsou podle nás jedním z nejhezčích outfitů, které se v seriálu ojeví. Field si nechala jeden z nejdramatičtějších kostýmů na konec seriálu. Jedná se o šaty ze spolupráce Giambattista Valli x H&M 2019. Field popsala jasně červené šaty jako „moderní pohled na Marii Antoinettu“. A poslední královna Francie je vhodnou múzou, vezmeme-li v úvahu, že se módní přehlídka odehrává ve Versailles, na dvoře, který byl kdysi domovem mladé panovnice.

Emily in Paris 2

zdroj: pinterest.com

Viděla si už seriál Emily in Paris 2? Pokud ne - doporučujeme. :)

Autor: Mária Miháč @mariamihac

Číst článek
Nahoru
144 položek celkem