BLOG, Strana 7

5 účesů pro dlouhé vlasy
5 účesů pro dlouhé vlasy

5 účesů pro dlouhé vlasy

Jednoduché věci často bývají těmi nejlepšími. Stejně jako pečlivě vyčesané vlasy do ohonu s nedbalým nádechem, jako byste právě dorazila od moře. Moře a léto sice v nedohlednu, ale proč se toho vlastně jen tak vzdávat. Jak tedy upravit dlouhé vlasy během ranní pětiminutovky?

Poloviční drdol

Účes s napůl vyčesaným drdolem vytváří elegantní a zároveň nedbalý vzhled. Tento styl bude vypadat skvěle i s kratšími vlasy, každopádně zbytek vlasů, které nevyčešete buď nastříkejte sprejem s mořskou solí nebo natočte. Lehce tak dodáte vlasům na objemu.

zdroj fotografií: pinterest.com

Uhlazený culík

Tento účes bude skvělou volbou na víkendovou party nebo jen večeři s kamarádkou, kdy chcete vypadat žensky a sofistikovaně. Nebudeme si nic nalhávat, ale více bude slušet hustým a rovným vlasům. Bude vám stačit lak na vlasy a kartáč s hustými štětinami, díky kterému vlasy krásně uhladíte. Jedním pramenem pak celý culík obtočíte.

Pokud máte jemné vlasy, nezoufejte, můžete si pomoci i příčeskem, který bude vypadat přirozeně a lehce splyne s vašimi vlasy.

 

zdroj fotografií: pinterest.com

Culík trochu jinak

Trendy účes, který máte hotový během chvilky a vsadíme se, že ho budete chtít nosit pořád. Nejprve natočte délky vlasů kulmou a lehce přestříkejte texturizačním sprejem. Vlasy budou přirozeně zvlněné a vám jednoduše půjdou povytahovat a upravovat. V tomto případě budete potřebovat pouze průhledné gumičky do vlasů, se kterými culík rozdělíte na několik částí. Ty pak lehce povytahujte. Získáte tím lehký nádech nedbalosti.

zdroj fotografií: pinterest.com

Vlasové doplňky

Šátky, spony nebo skřipce zažívají velký comeback. Kromě toho, že s nimi dokážete během vteřiny vykouzlit trendy účes, budou také vaše vlasy zdobit. Pokud tedy žádný skřipec nevlastníte, určitě si udělejte radost a nějaký si pořiďte. Vlasy jednoduše zapleťte a přední prameny nechte volně okolo obličeje. Šátek naopak můžete připlést do klasického copu.

zdroj fotografií: pinterest.com

Klasika

Další rychlou variantou je klasický cop. Nezabere příliš mnoho času, ale výsledek bude stát za to. Pokud chcete o něco více formálnější verzi, použijte kartáč na uhlazení vlasů vpředu, které také jemně přelakujte lakem na vlasy.

zdroj fotografií: pinterest.com

Autor: Nikola Knížková, @nikolaknizkova

Číst článek
Mini kabelka Gabbi, která připomíná croissant pobláznila celebrity i fashionistky
Mini kabelka Gabbi, která připomíná croissant pobláznila celebrity i fashionistky

Mini kabelka Gabbi, která připomíná croissant pobláznila celebrity i fashionistky

Když se v módních kruzích objeví nějaká novinka, obvykle jde o odkaz na “must have” kousek od luxusního návrháře s cenou pěti výplat. Gabbi Bag, veganská kožená taška přes rameno od JW Pei, ale nemá úplně stejné pozadí jako její luxusní kamarádky. Je to kabelka, která se stala hitem v roce 2021 a nestojí ani 80 liber.

Kabelka Gabbi 1

zdroj fotografií: pinterest.com

Gabbi jako ekologická varianta kabelky z devadesátých let

Silueta Gabbi je jednoduchá a doslova připomíná croissant. Má prohnutou horní rukojeť a zakřivenou základnu. Vyrábí se jak v černé a bílé, tak i ve výrazných barvách, jako je „ zelená tráva“ (odstín Kermit) a „Nutella“ (teplá hnědá). Značka JW Pei se zaměřuje na udržitelnost, proto jsou jejich tašky vyrobeny z veganské kůže a recyklovaného plastu.

Za posledních několik měsíců si našla cestu od světových módních instagramerů až k elegantním ženám v metru v New Yorku. Ještě známější je díky tomu, že ji toto léto s oblibou nosí Hailey Bieber, Gigi Hadid, Irina Shayk nebo Emily Ratajkowski.

Kabelka Gabbi

zdroj fotografií: erikafashion.cz

Kabelka na den i na večer 

Stephanie Li, spoluzakladatelka JW Pei říká „Byli jsme posedlí trendem devadesátých let a zvláště drobnostmi,“ říká o procesu návrhu Gabbi. „Tak jsem uvažovala, bylo by zábavné udělat ze scrunchie rukojeť? “ Tak jsme to udělali. "

Zatímco taška si už loni získávala fanoušky, Li říká, že návrat do „normálního“ života a vzestup v oblékání pomohl Gabbi vzlétnout až v roce 2021. 

Kabelka Gabbi se stala mimořádně oblíbenou mezi supermodelkami, ale i běžnými ženami. Je velmi variabilní. Můžete ji nosit přes den do města, ale i večer do divadla. Stačí si jen vybrat oblíbenou barvu. Jestli svou Gabbi ještě nevlastníte klikněte sem.

Autor: Mária Miháč, @maria.mihac

Číst článek
Ikona Meghan Markle oslavila 40. narozeniny. Podívejte se na její nejpopulárnější outfity
Ikona Meghan Markle oslavila 40. narozeniny. Podívejte se na její nejpopulárnější outfity

Ikona Meghan Markle oslavila 40. narozeniny. Podívejte se na její nejpopulárnější outfity


Královna Alžběta II. využila oficiální účty sociálních médií královské rodiny a popřála vévodkyni Meghan všechno nejlepší k narozeninám. Vévodkyně ze Sussexu oslavila minulý měsíc 40. narozeniny. Od doby, kdy se v roce 2018 stala manželkou prince Harryho, začlenila nyní vévodkyně ze Sussexu do svého královského šatníku svoji módu z červených koberců a lásku ke „klasickému pařížskému stylu“, nemluvě o jejich kalifornských kořenech. Podívejte se sami, jak se Meghanin styl v průběhu let vyvíjel.

Srpen 2021

Vévodkyně ze Sussexu zahájila ke svým 40. narozeninám svoji iniciativu zaměřenou na pomoc ženám při opětovném vstupu na trh práce. V propagačním videu Markle chatovala s Melissou McCarthyovou a oblékla si smetanový komplet se semišovými lodičkami velbloudí barvy a vrstvenými náhrdelníky. Dokonalý minimalistický styl.

Meghan Markle 1

zdroj fotografie: pinterest.com

Únor 2021

V televizním rozhovoru s Oprah, který byl natočen v Santa Barbaře, se Meghan ukázala v midi šatech od Armaniho s motivem lotosového květu. Jednoduché košilové šaty a lodičky opět potvrdily znalost francouzského stylu. Meghan a princ Harry odhalili, proč se rozhodli odejít z královské rodiny.

Meghan Markle 4

zdroj fotografie: pinterest.com 

Březen 2020

Vévodkyně dorazila do Westminsterského opatství ke Dni společenství v úchvatných šatech Emilia Wickstead, spárovaných s kloboukem William Chambers, lodičky Aquazzura a kabelkou Gabriella Hearst.

Meghan Markle 5

zdroj fotografie: pinterest.cz

Říjen 2019

Meghan vsadila na monochromatický look. Outfity tón v tónu si Meghan oblíbila. Krásně doplňují její elegantní minimalismus.

Meghan Markle 2

zdroj fotografie: pinterest.com

Září 2019

Meghan často nosí i úplně jednoduché oblečení. Miluje tenisky, klasické jeansy a jednoduchá trička. Prostě úplný basic.

Meghan Markle 3

zdroj fotografie: pinterest.com

Květen 2019

Vévodkyně ze Sussexu představila světu Archieho, její prvorozené dítě. Ona se objevila v bílých šatech a tělových lodičkách. Podobné šaty nosí Meghan často. Jsou pohodlné, elegantní a nadčasové. Spojila vzhled s elegantním náhrdelníkem a rozhodla se rozpustit si vlasy.

Meghan Markle 6

zdroj fotografie: pinterest.com

Červen 2018

Meghan vypadala na svém prvním sólo vystoupení s královnou jako opravdová dáma. Při královské návštěvě Cheshire měla na sobě světlé šaty značky Givenchy, které zkombinovala s černými doplňky.

Meghan Markle 7

zdroj fotografie: pinterest.com

Květen 2018

Meghan Markle měla svatební šaty značky Givenchy, které navrhla uznávaná britská návrhářka Clare Waight Keller. Její svatební šaty se nesly v duchu jednoduchosti a elegance. Nechala se inspirovat Grace Kelly.

Meghan Markle svatební šaty

zdroj fotografie: pinterest.com

Líbí se Vám styl Meghan Markle? U nás naleznete také minimal kousky. Možná si vyberete i vy.

Autor : Mária Miháč, @mariamihac

Číst článek
And just like that. Seriál Sex ve městě bude mít pokračování
And just like that. Seriál Sex ve městě bude mít pokračování

And just like that. Seriál Sex ve městě bude mít pokračování

Nejpopulárnější seriál 90-tých let se vrací na televizní obrazovky a my se nemůžeme dočkat, jak si režiséři pohráli s osudy čtyř přítelkyň z New Yorku. Tedy tří. Proč? Čtěte dál a dozvíte se, která postava se už nikdy nevrátí do slavného seriálu a jaké outfity nás čekají.

Seriál sex ve městě lámal rekordy

10.ledna Sarah Jessica Parker oznámila, že přichází další série Sexu ve městě. Původní série byla odvysílána na HBO v letech 1998 až 2004 a během šesti sezón zahrnovala 94 epizod. Televizní show o čtyřech nejlepších přítelkyních: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbs (Cynthia Nixon), Samantha Jones (Kim Cattrall) a Charlotte York (Kristin Davis), žijících v New Yorku si vysloužila 54 nominací na Emmy (sedm vítězných) a 24 zlatých.

And just like that. Sex ve městě 4

zdroj fotografie: pinterest.com

Seriál vedl ke dvěma celovečerním filmům. Sex ve městě 2008 na celém světě vydělal více než 415 milionů dolarů. Přestože Sex and the City 2 mnozí kritizovali, přinesl zisk 294 milionů dolarů.

Samantha si už nezahraje

Zatímco byl vytvořen scénář pro třetí film, jedna z hlavních hvězd seriálu Kim Cattrall (alias ​​Samantha Jones) se rozhodla, že nechce být nadále jeho součástí a natáčení filmu bylo nakonec ukončeno. V průběhu let mluvila Kim o tom, že v natáčení nehodlá dále pokračovat a dokonce prohlásila, že se k ní S.J.Parker měla chovat nepřátelsky. I to je důvod proč se nakonec Samantha Jones v pokračování seriálu více neukáže.

Módní hvězdy New Yorku

Momentálně probíhá natáčení sedmé série seriálu Sex ve městě a internetem se šíří fotografie z natáčení. Není složité vidět hvězdy živě. Natáčí se přímo v ulicích New Yorku, a tak je jasné, že žádný detail, ani outfit nezůstane v tajnosti. Zatímco v 90-tých letech jsme si museli počkat na premiéru seriálu v televizi a dychtivě jsme čekali, co budou mít Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda na sobě, dnes se v tomto směru nemůžeme těšit na překvapení. Všechny outfity jsou již dostupné ke zhlédnutí online.

Příběh Carrie pokračuje

Hlavní hrdinka Carrie Bradshaw se na plátně ukáže i s Mr. Big. Její styl se ani po letech nemění. Je stále stylová Newyorčanka, která miluje luxusní lodičky, fashion trendy a kousek vintage. Na jedné fotografii z natáčení byla zachycena dokonce v šatech z řetězce Forever21.

And just like that. Sex ve městě 3

zdroj fotografie: pinterest.com

Romantická jako vždy, Charlotte

Ani postava Charlotte se po letech nezměnila. Stále oplývá romantickým a elegantním stylem. Její dcery už vyrostly a v podstatě můžeme předpokládat, že právě ony budou zastupovat mladší cílovou skupinu.

And just like that. Sex ve městě 2

zdroj fotografie: pinterest.com

Miranda již není zrzka?

Carrie a Charlotte vypadají jakoby se jich čas téměř nedotkl, zato Miranda se hrdě pyšní šedými vlasy. V seriálu se objeví po boku svého hereckého partnera Steva.

And just like that. Sex ve městě

zdroj fotografie: pinterest.com

Sledovali jste Sex ve městě? Která postava byla vaše oblíbená?

Autor: Mária Miháč, @maria.mihac

Číst článek
Černá a bílá. Kombinace jako stvořená pro babí léto
Černá a bílá. Kombinace jako stvořená pro babí léto
Černá a bílá. Kombinace jako stvořená pro babí léto
 

Dlouhé dny plné slunečních paprsků, dovolené a prázdnin jsou za námi. Měsíce, které přímo vybízejí k dobré náladě a módnímu experimentování. Tím se ovšem nenechte zastrašit. Babí léto a podzim plný barev máme před sebou. Ovšem kýčovité vzory a barvami hýřící outfit nejsou tím pravým pro každého. A my to chápeme.

Neodsouvejte tedy černobílou kombinaci. Přece jen ta černá je spojením všech barev. Naproti tomu bílá je synonymem pro čistotu a klid. Dokonalá dvojice, která funguje kdykoli.

Navíc tato kombinace bude skvělým základem, se kterým budete dál moci popustit uzdu své fantazie třeba s barevnými doplňky a vytvoříte tak jednoduchý, přesto nadčasový outfit.

Jak tedy nosit černou a bílou právě teď?

Bílá oversize košile

Tenhle kousek se ve vašem šatníku rozhodně neztratí. Tolik možností, jak ji nosit, dělá z bílé oversize košile, troufáme si říct, základ šatníku. Můžete pod ni vzít tílko a k tomu šortky nebo jen přehodit přes šaty a uvázat z předních cípů v ledabylý uzel, doplnit vlněným sakem. 

Oversize shirt

zdroj fotografií: pinterest.com

Klasické tričko

Bílé basic tričko je sázkou na jistotu. A to vážně téměř vždy! Trend vycpaných ramen ho nejen letos zase o trochu pozvedl. Kalhoty s vysokým pasem nebo oversize kalhoty stažené v pase pak budou tou pravou kombinací. 

Basic tričko

zdroj fotografií: pinterest.com

Kraťasy s vysokým pasem

Biker shorts nebo running shorts. Je jen na vás, jaký typ a délka vám nejvíce vyhovuje. Tyhle s vysokým pasem navíc působí elegantně a žensky. Pokud to počasí dovolí doplňte ještě páskovými sandálky. Nešlápnete vedle ani s kotníkovými teniskami.

Kraťasy

zdroj fotografií: pinterest.com

Síla detailu

Černá a bílá jako nálepka minimalistické kombinace občas vůbec nemusí sedět. Vykrojené topy, holá záda nebo jiné detaily. Ukažte sluncem políbenou pokožku.

Detail - černá a bílá

zdroj fotografií. pinterest.cz

Autor: Nikola Knížková, @nikolaknizkova

Číst článek
Yves Saint Laurent, génius s křehkou duší, který navždy změnil svět módy
Yves Saint Laurent, génius s křehkou duší, který navždy změnil svět módy

Yves Saint Laurent, génius s křehkou duší, který navždy změnil svět módy

 

Yves Saint Laurent byl během svého života popisován často jako génius, zázračný chlapec či módní šprt. Je nepochybně jedním z největších návrhářů 20. století. Světu módy přinesl bezpochyby více, než kterýkoliv jiný návrhář. Daroval ženám sílu, mazal rozdíly mezi pohlavími a rasami. Propojil umění s módou. Krása byla pro něj transcendentním a proto ji viděl i tam, kde ji mnozí v té době odmítali vidět. Od jeho úmrtí 1. června 2008 uběhlo již přes 13 let, ale jeho jméno stále žije. Jaký byl život tohoto módního génia?

Křehká duše s uměleckým cítěním

Yves Mathieu-Saint-Laurent se narodil na klinice Jarsaillon ve městě Oran v Alžírsku 1. srpna 1936. Byl plachým mladým chlapcem s milující rodinou. Jako teenager chodil Yves Saint Laurent do přísné katolické školy, kde se mu dařilo těžko. Doma se uchýlil do světa, který vytvořil ve svých kresbách.

"Od střední školy jsem začal vést dvojí život. Na jedné straně byla doma radost a svět, o kterém jsem snil ve svých kresbách, o kulisách, kostýmech a divadle; v katolické škole naopak byly testy a svět, ze kterého jsem byl vyloučen jako plachý a namyšlený snílek, takový, kde si ze mě moji spolužáci dělali srandu, terorizovali mě a bili. ", vzpomínal YSL.

V 17-ti letech se YSL setkává s 21-letým Karlem Lagerfeldem a stávají se z nich přátelé i rivalové. Jejich rivalita nesouvisela pouze s módním průmyslem. Šlo také o osobní důvody, a to zejména o zájem mladého muže Jacquese de Baschera. Lagerfeld se s ním setkal na začátku 70. let a stal se jeho velkou láskou. Teprve v roce 2006 se díky knize The Beautiful Fall od Alicie Drake odhalilo, že de Bascher měl románek i se Saint Laurentem.

ae863e3cab70811965cbf7e83b9c518d

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Roky u Diora

Yves Saint Laurent strávil dva roky prací po boku Christiana Diora a tajemství haute couture se učil od samotného monsignora. Saint Laurent byl nejdříve pověřen zdobením butiků. Pomáhal také s výrobou několika haute couture šatů. U Diora si rychle získal důvěru a dostával stále více povinností. "Naučil mě to podstatné," napsal Saint Laurent v roce 1986. 

Dior viděl v Yvesu důvěrného přítele a budoucnost svého módního domu. Christian neměl dobré vztahy se svou rodinou a rozhodl se ji vydědit. I proto ve svém testamentu ustanovil YSL za svého následovníka.

Král Dior umřel, ať žije král YSL

V roce 1957 zemřel Christian Dior na infarkt během pobytu v italském Montecatini. Podle jeho přání se jeho nástupcem stal Yves Saint Laurent a ve věku 21 let byl jmenován uměleckého ředitele domu haute couture.

V letech 1958 až 1960 navrhl Yves Saint Laurent šest kolekcí pro Dior. V té době se dostává do popředí hnutí hippies, mladí lidé hlásají svobodu, lásku, rovnost. I YSL k nim patřil. Generace Diora stále očekávala klasickou ženskou linii přesýpacích hodin, bílou pokožku evropských žen, jasně diferencovaný ženský a mužský styl oblékání. Yves však žačal vnímat krásu širokospektrálně a podle něj nebyla krása ukrytá jen v "New Looku" bílých paniček. Vytvořil linii A,a tím odstartoval 60. léta nové generace.

971f442348a4d35cbae345e3f7c09124

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Psychický kolaps, konec u Diora a zrod módního domu YSL

V září 1960, kdy se konflikt v Alžírsku zesílil, byl Yves Saint Laurent povolán na vojenskou službu. Hned nato byl hospitalizován pro depresi ve Val-de-Grâce. Dům Diora se rozhodl vyhodit ho a jako náhradu si vybral Marca Bohana. Když mu Pierre Bergé doručil tuto zprávu, Saint Laurent řekl: "Společně vytvoříme dům haute couture a budeme ho spravovat," na co Bergé odpověděl: "To uděláme."

Mondrian dress a linie A se staly ikonou jeho stylu

Ve své první kolekci se Yves Saint Laurent jasně distancoval od Diora. Nezavrhoval ho, právě naopak, roky u Diora si nesmírně vážil, ale jako každý umělec i Yves cítil, že se potřebuje individuálně realizovat a přenést do svých návrhů kousek sebe. Namísto Diorova sevřeného pásu tak vytvořil pružnější siluetu, pod kterou zmizelo tělo. Zrodila se linie "Trapeze" nebo linie A. Typická pro 60. léta. Saint Laurent se na ní podepsal menším množstvím látek a snadnějším přístupem, který změnil směrování módy. Byl to úspěch.

V roce 1965 představil světu Mondrian dress. Ikonické "áčkové" bílé šaty s černými pruhy a barevnými bloky byly inspirovány tvorbou malíře Pieta Mondriana. YSL se inspiroval obrazy autora neoplasticizmu a propojil tak umění s módou. Co víc, dostal umění z obrazů do ulic. Mondrian dress se staly transformací malby na živé umělecké dílo v jakémsi "manifestu".

67ca6c0c8780be867e227e19fa80fdd0

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Mazal rozdíly mezi pohlavím a rasou

Yves navrhnul i dámský večerní kalhotový kostým Le Smoking. Pro některé byl tento kostým až příliš pobuřující, jednu newyorskou celebritu dokonce chtěli vyhodit z restaurace jen kvůli tomu, že měla na sobě právě takový kalhotový kostým. A aby dokázala, že taková pravidla jsou nesmyslné, před všemi si je na protest svlékla.

YSL reagoval na potřeby své doby. Do svých kampaní zahrnul modelky s černou pletí i Asiatky. Do té doby nevídané, ale YSL viděl krásu i tam, kde ji mnozí vidět odmítali a doslova odsuzovali. Právě jemu můžeme děkovat i za béžový trench coat, leopardí vzor, ​​safari look a zmíněnou linii A, oversize kabát, či dámský smoking.

9066842076d8c36a347a6b129a9eadbf

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Deprese, homosexualita, kokain a alkohol

Yves věděl o své homosexualitě již od dětství a často pro to trpěl. Okolí ho nepřijímalo a jeho křehká duše to snášela jen těžko. Už během školy v Alžírsku byl terčem posměchu, spolužáci ho často přezdívali “poof”, což hanlivě označovalo jeho sexualitu. I proto se stále častěji uchyloval k alkoholu, amfetaminu a kokainu. Trpěl chronickou depresí.

YSL byl módním géniem 20. století. Vytvořil novou ženskou linii, propojil umění s módou, mazal rozdíly mezi pohlavími. I přesto, že žil svůj život v depresích měl neskutečný dar, který prodal světu módy a ten už nikdy nesmaže. Naopak, jeho genialita je věčná!

 

Autor: @maria.mihac 

Číst článek
CRUELTY-FREE kůže - ekologická alernativa budoucnosti
CRUELTY-FREE kůže - ekologická alernativa budoucnosti

CRUELTY-FREE kůže - ekologická alernativa budoucnosti

 

Proč se luxusní značky jako Hermès, Iris Van Herpen a Stella McCartney obracejí k houbám jako k ekologické alternativě ke kůži? 

Úžasné výtvory inspirované houbami v kolekci jaro 2021 od holandské návrhářky Iris Van Herpen nejsou jako nic jiného ve světě módy. Van Herpen strávila lock down zamčená v Amsterdamu čtením knihy biologa Merlina Sheldraka: How Fungi Make Our Worlds, Change Our Minds & Shape Our Futures, která popisuje skrytý svět mycelia a rozlehlé podzemní kořenové sítě hub. Výsledkem byla evoluce ve světe módy a možná sa brzy dočkáme doby, kdy budeme nosit kabelky z hub a ne z kůže. Čtete dál ….

unnamed (20)

Nová kolekce futuristické holandské návrhářky je tvořena z hub. Foto:Pinterest.com

"Je krásné vidět, že v přírodě již existuje tato" širokopásmová síť, která ukazuje velmi silné paralely s našimi vlastními digitálními komunikačními systémy," říká van Herpen. "Během pandemie došlo na naší planetě k poznání naší vlastní křehkosti." Stále více jsem začala couture vnímat jako platformu pro nové nápady. “

- Iris Van Herpen -

V Emeryville v Kalifornii, v biotechnologickém centru v oblasti Bay Area, začínající podniky MycoWorks a Bolt Threads vyvíjet kůže pro luxusní značky pomocí mycelia (hub), jako ekologické alternativy ke zvířecím a syntetickým usním. Kůže z mycelia, která byla vyprodukována z houbových plodů za méně než dva týdny, emituje méně skleníkových plynů a využívá mnohem méně vody a půdních zdrojů než chov dobytka k výrobě zvířecí kůže. Ve skutečnosti, protože houby se rozkládají a živí se biomasou - např. mrtvé rostliny - výroba kůže z mycelia je doslova poháněna uhlíkem vytaženým z atmosféry. A na rozdíl od mnoha syntetických usní neobsahuje myceliální kůže materiály na bázi ropy, jako je PVC a polyurethan.

Sylvania, nová generace Hermés  ? 

Není to jen o ekologii, ale také o kvalitě. Myceiální kůže je tak máslově měkká a pružná, že Hermès, známý tím, že díky své kůži dodržuje nejpřísnější standardy, s ní již experimentuje. V březnu představila společnost Hermès a MycoWorks vzorek cestovní tašky v exkluzivní jantarově zbarvené myceliální kůží zvané Sylvania. Společnost MycoWorks, která v loňském roce vydělala ve finančním cyklu řady milionů dolarů od investorů, včetně Natalie Portman a Johna Legenda, využívá patentovanou technologii nazvanou Fine Mycelium k pěstování husté sítě mycelia podle přesných specifikací značky pro tloušťku a měkkost. „Rádi bychom řekli, že naší vizí jako společnosti je růst budoucnosti materiálů,“ říká Matt Scullin, generální ředitel společnosti MycoWorks. 


„Vize a hodnoty MycoWorks odrážejí Hermèsovu vizi: silná fascinace přírodními surovinami a jejich transformacemi, hledání dokonalosti, s cílem zajistit, aby byly objekty použity co nejlépe a aby byla maximalizována jejich životnost,“ Pierre-Alexis Dumas. umělecký ředitel Hermès.

hbz050121newstextiles-003-embed-1620851666

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Stella McCartney a nová eko kůže Mylo 

Nedaleko od růstových táboru společnosti MycoWorks se nachází hlavní konkurent společnosti -  Bolt Threads. 

Stella McCartney, luxusní konglomerát Kering a obři sportovního oblečení Adidas a Lululemon se spojili v konsorciu, aby pomohli Bolt Threads financovat vývoj myceliální kůže zvané Mylo. Suroviny Mylo jsou podobné Sylvii - směsi houbových potěrů a toho, co Bolt Threads, viceprezident pro vývoj produktů, Jamie Bainbridge popisuje jako „tajnou omáčku ze zemědělského a lesního odpadu“ -, ale Mylo roste jako hustá pěna, která je poté stlačena, obarvená a dokončená.

McCartney house, který v posledních dvou desetiletích nastavil vysokou laťku v používání zelených materiálů, v březnu představil prototyp robustnějšího topu a užitkových kalhot vyrobených ručně z eko materiálu Mylo.

009620744f64c0a068d4f6c09903a6af

Zdroj fotografie: Pinterest.com 

"Mylo je něco, co se pěstuje v laboratořích, je to skutečná budoucnost."

“Pokud dokážeme získat alternativu ke kůži, pak to může mít opravdu obrovský dopad na planetu.”

 - Stella McCartney -

 

Autor: @maria.mihac 

Číst článek
Co přinesl Paris Fashion Week pro jaro 2021?
Co přinesl Paris Fashion Week pro jaro 2021?

Co přinesl Paris Fashion Week pro jaro 2021? 

Paříž je obecně považována za hlavní město módního průmyslu, proto jsme se rozhodli vybrat nejznámější módní domy. Co přinesly tento rok? A jak se odrazila pandemická doba na jejich tvorbě? Co nabízí Paris Fashion Week jaro 2021?

YSL

Kreativní ředitel Anthony Vaccarello začal sezonu módní přehlídkou o snění na poušti. "Chtěl jsem se soustředit na podstatu věcí," vysvětluje, "myslím, že je to znamení doby. Ale nechtěl jsem nic pochmurného ani těžkého. Poušť pro mě symbolizuje touhu po klidu, otevřeném prostoru a pomalejším rytmu. Oblečení je také měkčí, duch kolekce je jemnější. “ Výsledkem jsou mini šaty, jemné šaty, oděvy inspirované pánským oblečením a celkově ten druh elegantních, nositelných kousků, které si můžeme jen představit visící v našem moderním pouštním domě plném klidu. 

IMG_1087

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

Celine

Celine si udělala výlet na monacký stadion Louise II, aby vytvořila lookbook a video pro jaro 2021. Kolekce vypadala velmi dobře v souladu s klasickým americkým vzhledem školačky. Od inteligentních námořnických nebo tvídových blejzrů kombinovaných s trenkovými kraťasy, přes potištěné maxi sukně s nadrozměrnými teplákovými bundami. To všechno bylo v duchu Preppy stylu.

IMG_1100

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

Lacoste

Díky kořenům v tenisu a vybavení francouzského národního týmu na olympijských hrách je již více než 50 let archiv Lacoste ve sportovním oblečení bohatý a rozsáhlý. A kreativní ředitelka Louise Trotterová to pro jarní sezónu 2021 plně využila. Od elegantních tenisových svetrů a sukní přes námořní větrovky s roláky až po elegantní běžecké kalhoty. Kolekce byla focena na místech v okolí Paříže, která jsou mimo turistické atrakce.

IMG_1101

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

Louis Vuitton

Vždy se můžete spolehnout na to, že Louis Vuitton uzavře pařížský týden módy. Na podzim představil LV 200 osob oblečeních v historickém oděvu z 15. století až do roku 1950 a na jaře učinil kreativní ředitel domu Nicolas Ghesquière silné prohlášení o budoucnosti módy bez pohlaví. Jaký druh střihu dokáže rozpustit mužský a ženský element? Odpověď vypadala hodně jako siluety z 80. let, kdy se setkává sci-fi s minimalismem. Blejzry doplňovaly skládané chino kalhoty a wide leg kalhoty, které byly velkoryse střižené a někdy sevřené silným páskem.

IMG_1102

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

Miu Miu

Miu Miu předvedla svou jarní nabídku na sportovním stadionu. Prosazuje myšlenku, že jako módní přehlídky, tak sportovní akce jsou „arénou pozorování“.

Celé publikum, bohužel, bylo digitální, ale i tak to byl zážitek: Tři obrovské digitální obrazovky zobrazovaly ženy, které se připojili online z celého světa. Tento sportovní motiv se přenesl do kolekce pro jaro a léto 2021. Kousky byly inspirované dresy, krátké šortky, mini sukně a tenisky byly doplněny kabáty s ragbyovými pruhy.

IMG_1103

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

CHANEL 

V této sezóně vydal dům Chanel video s ukázkami od Ineze van Lamsweerde a Vinoodha Matadina. Film vyzdvihl francouzské herečky nové vlny Romy Schneider, Annu Karinu a Jeanne Moreau.  Chanel jasně ukazuje, že Virginie Viard ( kreativní ředitelka Chanel ) byla inspirována Hollywoodem a kinematografií. „Tato kolekce je poctou.... Gabrielle Chanel a Karl Lagerfeld oblékli tolik hereček pro film i pro skutečný život, “řekla Viard.

“Chtěla jsem, aby to bylo také velmi radostné, barevné a velmi živé. “ Přehlídka byla veselá a rozhodně mladistvá, s tričkami potištěnými písmeny Chanel, černo-bílé šaty hodné starého Hollywoodu, obnošený denim, kožené šortky, růžové kalhoty capri a ikonické tvídové obleky. Prostě všechno to, co by herečka mohla potřebovat pro každou část života ženy.

IMG_1110

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

Dior

Móda a intelektuální kultura se u Diora často setkávají a výjimkou nebyla ani kolekce Maria Grazia Chiuri z jara 2021, která byla vytvořena v době obrovské společenské transformace. Návrhářka, která žije v Římě, se inspirovala eseji „To Cut Is to Think“ z roku 1997, kterou napsal italský kritik umění a kurátor Germano Celant, který na začátku tohoto roku zemřel na COVID-19. "Jazyk řezných struktur, ale také oblečení," napsal Celant. "Je to zásah do tradičních koncepcí reprezentace a vidění těla nebo věci, a tím vytváří nový vjem." Chiuri přinesla kultovní barové bundě zakladatele Christiana Diora „nový pocit“ díky přidání tkaniček, které jí umožňují pevně sevřít, aby se dosáhlo klasické siluety vosího pasu, nebo se nosí volně přes krajkové šaty a nebo s kalhotami se širokými nohavicemi. Podívala se také do osobních šatníků dvou jejích oblíbených ženských autorek - Susan Sontagové a Virginie Woolfové - k jednoduché bílé košili navrhla kabát v žíhaných batikovaných látkách, které  měly prominentní místo v celé kolekci. 

IMG_1111

Zdroj fotografií: Harpersbazaar.com

Která kolekce Vás oslovila nejvíc?

 

Autor: @maria.mihac 

Číst článek
Jakou obuv vybrat na letošní jaro a léto?
Jakou obuv vybrat na letošní jaro a léto?

Jakou obuv vybrat na letošní jaro a léto? 

 

S prvními jarními paprsky se také objevila chuť vzít si na sebe něco jiného, než zimní bundu a tepláky. Toho už jsme si všichni užili dost. Ta jarní nálada se ovšem netýká jen našeho šatníku, ale také botníku. Zlatá tečka našeho outfitu. Nová sezóna si žádá také nové střevíčky. Jaké vybrat, na co se zaměřit a jaké kousky u nás aktuálně najdete? 

Pantofle

Obuv, která neodmyslitelně patří k letnímu počasí. Žabky nechte na pláž nebo k bazénu, ale pantofle se nebojte kombinovat s šaty nebo hedvábnou sukní a topem na špagetová ramínka. Takový outfit obléknete do práce, ale klidně i na víkendovou procházku po městě.

 Pantofle

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

Podpatky

Možná jsme si toho pohodlí užívali dost a někdy, alespoň na chvilku, je docela fajn vyrazit ven v podpatcích. Vybírejte s rozmyslem. Volte kvalitní materiál a po dlouhé zimě bychom se ihned nehrnuli do oblak s deseti centimetrovými podpatky.

Podpatky

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Sandále

Platforma či rovná podrážka, s podpatkem nebo bez. I zde můžete vybírat z mnoha možností. Opět si promyslete, co unosíte nejvíce, čemu dáváte přednost a zda budete v takové obuvi celý den. Doporučujeme letos zkusit variantu se šněrováním. V případě, že zvolíte dlouhé kalhoty, vytvoříte se šněrováním detail, který oživí celý outfit. A pokud zvolíte šaty dáte tak krásně vyniknout svým nohám.

 Sandále

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

Loafers 

Loafers jsou boty tohoto roku, takže minimálně jeden pár by se do našich botníků hodil, protože je to přesně ten typ bot, který snadno unosíte jak s lehce elegantním kostýmem do práce, tak třeba k letním šatům s balónovým rukávem.

Loafers - polobotky

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz 

Tenisky

Žádná novinka, ale klasika, která již několik let tvoří základní pilíř nejen toho pánského, ale hlavně také dámského botníku. Zvykli jsme si je nosit úplně ke všemu a troufáme si říct, že pořád. Tohle nás nepřestane bavit! Jestli to máte podobně, nechte se inspirovat novinkami, které najdete v naší nabídce.

Tenisky - EF

Zdroj fotografií: Erikafashion.cz

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

 

Číst článek
5 fashion trendů, které letos ovládají sociální sítě
5 fashion trendů, které letos ovládají sociální sítě

5 fashion trendů, které letos ovládají sociální sítě

 

Po více jak roce, který jsme strávili doma je už čas zase oslavovat módu, život a začít opět svobodně dýchat. Vyjádřit svoji osobnost právě pomocí módy.

My jsme pro vás vybrali 5 nejžhavějších trendů, které za poslední měsíce ovládly sociální sítě. Myslíme, že nejeden z nich poblázní i vás.

 

Květinový vzor

Ikonický motiv, který je stálé módním, a to i v případě, že nemáte zrovna romantického ducha. Nebojte si vybrat ten pravý vzor od drobných květin po velké a výrazné motivy. 

 

Květinový vzor

Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

Módní party

Oslavy a párty upadly v zapomnění a stalo se z nich téměř zakázané slovo. Teda pokud jste nepořádali nějakou domácí párty. Každopádně proč ne? Věřte, že podobně zkombinovaný outfit s alespoň jedním prvkem výrazné barvy vám kromě dobré nálady zajistí také to, že budete nepřehlédnutelní. Neonově zelené sako v kombinaci s klasickými černými džínami nebo jasně růžový oblek? Móda je o experimentování a zkoušení nových způsobů, jak se vyjádřit. Bavte se!

 

Neon

Zdroj fotografií: Pinterest.com 

 

Široké nohavice

Žádná velká novina, o které bychom vám už několikrát neříkali. Každopádně - úzké kalhoty prostě na nějaký čas odložte stranou, protože prim hrají aktuálně kalhoty se širokými nohavicemi. Sedí vysoko v pase a rozšiřují se u kolen. Neskutečně prodlužují nohy a vládne okolo nich uvolněný styl 70. let. Že už také ovládly váš šatník? Ani se nedivíme.

 

široké nohavice

Zdroj fotografií: Pinterest.com 

 

Neutrální tón

Upřímně? Tohle je naše parketa. Neutrální odstíny jsou v současné době naprostou klasikou, tak proč když tak fungují je nespárovat všechny dohromady? Nadčasový styl, který bude vždy vypadat elegantně.

 

Neutrální tón

Zdroj fotografií: Pinterest.com 

 

Bucket hat

Trend, který jste jistě zavnímali již před nějakým časem, ale dost možná vás nechal chladnými. Teď se tolik nedivíme. Ani my mu hned nemohli přijít na chuť. Zkuste ale s obdobím letních měsíců sáhnout po barevnější verzi a sladit třeba s oblíbeným topem nebo kabelkou.

 

Bucket hat (1)

Zdroj fotografií: Pinterest.com

 

 

Autor: Nikola Knížková @nikolaknizkova

Číst článek
Nahoru
144 položek celkem