BLOG, Strana 14

Křivák, základní oděv, který nikdy nezklame!
Křivák, základní oděv, který nikdy nezklame!

Křivák, základní oděv, který nikdy nezklame! 

Motorkářskou bundu si oblíbili před několika lety především muži. V současné době však nechybí v šatníku mnoha ženám. A pokud ji stále nevlastníte, přesvědčíme vás, že je to investice, která se opravdu vyplatí.

Motorkářská bunda neboli v nynější terminologii křivák je na módní scéně už pěknou řádku let. O úspěch tohoto svrchního oděvu se zasloužila hvězda amerického filmového plátna Marlon Brando v roce 1953. Oblékl ho jako hlavní hrdina Johnny Strabler ve filmu Divoch. Vůdce motorkářského gangu Černí rebelové, který vede skupinu mladých lidí projíždějící skrze Spojené státy, bez konkrétního cílu a bouřící se proti všem pravidlům a autoritám. Křiváka si také oblíbily další hvězdy jako je James Dean, John Travolta či Freddie Mercury. Ačkoliv tahle původem tuhá kožená bunda, která odolávala větru při jízdě na motorce, sloužila především tvrdým chlapům, tak v současné době na ni nedá dopustit nejedna žena.

Proč ho mít ve svém šatníku?

Sedmero výhod:

#1 Lichotí všem postavám.

#2 Výrazné klopy tvořící výstřih do V opticky prodlouží postavu.

#3 S křivákem vytvoříte nespočet kombinací. Hodí se k denimu, ale také k romantickým vzorům a materiálům jako jsou jarní květy či smyslná krajka.

#4 Při chladných ránách i večerech vás zahřeje.

#5 Unosíte ho od jara do podzimu.

# 6 Nadčasový kousek, který nevyjde z módy a poslouží vám několik let.

#7 Nikdy vás nezklame. V těch největších nesnázích při výběru oblečení je to sázka na jistotu.

Jarní kombinace

Tak jako se hodí ke všem materiálům i vzorům, je vhodný i na jakoukoliv příležitost. Ať už do práce, na procházku do přírody nebo do městské džungle, ale i na večírek či rande.

Pracovní šik uniforma

Pokud se chystáte do práce, zvolte košilové šaty s délkou nad koleny. Jejich bílá barva s černou krátkou bundičkou vytvoří velmi elegantní minimalistický look. Zvolte kotníčkové boty a menší kabelku. Dámy, není nutné s sebou vláčet vždy objemnou a těžkou kabelku, která vám deformuje záda. Naučte se nosit jen to potřebné. Dejte však pozor na kovové komponenty, jako jsou zipy, přezky, cvočky či úchyty kabelek. Samo o sobě se zlatá ke stříbrné hodí, avšak při těchto detailech to může působit velmi chaotickým dojmem.

image1 (9)

Bunda Caleb/black; Šaty Grow; Boty Jobbs; Kabelka Particle

Romantická duše

Různé okvětní lístky a rostlinky jsou stejně tak, jako puntíky žádaným letošním jarním vzorem. A ještě žádanější jsou lehké, nezamezující pohybu šaty ve ¾ délce. Můžete je taktéž, jako i košilové šaty vzít do práce, ale určitě vám nejlépe přijdou vhod na rande nebo na schůzce s těmi nejbližšími. Zkrátka tam, kde se chcete cítit maximálně komfortně a chcete naplno prožít všechny okamžiky. Vhodnou obuví budou sandálky. Můžou být na malém podpatku, klínku či úplně ploché. Příjemným doplňkem bude malá kabelka v přírodním stylu. Outfit můžete doplnit kloboukem nebo ledabylými spletenými vlasy v boho stylu.

image0

Bunda Caleb/black; Šaty Andrew; Sandálky Massimo/beige; Kabelka Regards

Královna parketu

Vytáhli vás přátelé večer do baru zakončit úspěšný pracovní týden? Tápete nad výběrem oblečení? Nebojte se do toho obout! A to doslova. Ke křiváku zvolte vysoké boty na platformě se zvířecím vzorem, které z vás udělají pořádnou rebelku. Avšak pozor na to, že je to již velký výrazný prvek, proto volte jednoduché černé skinny kalhoty a jednobarevnou vzdušnou halenku. Třeba tu metalickou!

image2 (5)

Bunda Caleb/black; Košile Louisa; Legíny Della; Boty Press/white

 

Autor: Žaneta Podlahová, Instagram @zanetapodlahova

Číst článek
Jak nosit denim v roce 2020?
Jak nosit denim v roce 2020?

Jak nosit denim v roce 2020?

Denim je součástí módních trendů každý rok. Milujeme ho, protože je praktický, pohodlný, snadno se kombinuje a udržuje. Víte, jak se bude nosit denim v roce 2020? Zde je rychlý přehled.

Oversize bundy

Oversize bundy se staly hitem sezóny. Ne každý si ji však může dovolit. Neměla by na majitelce viset, jakoby se v ní ztrácela a dejte pozor, aby vás nedělala "větší". Na jaře noste oversize bundu s květovanými šaty nebo kalhotami s vysokým pasem.

bunda Wanted

Denim bunda Wanted

bunda Olivia

Denim bunda Olivia

Denimové šaty

Letos pofrčí i denimové šaty. Společnost Pantone, která každoročně určuje módní barvy určila tzv. vybledlý denim jako jednu z barev roku 2020. To se samozřejmě promítlo i v módním průmyslu. Denimové šaty budete vídat často v midi, nebo mini délkách s volánky, nabíranými rukávy, nebo vázáním v pase. Denimové šaty jsou must-have sezóny.

salvia

Denim šaty Salvia

calben

Denim šaty Calben

Denimové kalhoty

Letos vsaďte na kratší délky kalhot. V kurzu jsou délky nad kotníky, neboli culottes s vyšším pasem. Stále oblíbené jsou boyfriend džíny a již klasikou jsou potrhané džíny.

Letty

Džíny Letty

Ronda

Džíny Ronda

Celá v denimu

Celodenimový look je IN. Kombinujte však více barev denimu, například bílé, modré nebo fialové odstíny denimových kousků. Denimový outfit vytvoříte i s košilí v klasické barvě denimu a s bílými denimovými džíny.

Avena

 Denim košile Avena

 
moment

Kalhoty Moment

Vaša @modnamamka

 

                                                             

Číst článek
Módní přehlídka v kuchyni aneb co na sebe v karanténě
Módní přehlídka v kuchyni aneb co na sebe v karanténě

 Módní přehlídka v kuchyni aneb co na sebe v karanténě

Je to každodenní výzva. Co dělat doma, když už  jsme v té karanténě ...

Již vás otravují no-makeup dny a vytahané tepláky ? Co tak si zpříjemnit dny pěkným domácím oblečením? Mám pro vás pár tipů, jak vypadat lépe a jak se cítit lépe doma na gauči.

Královna domácnosti

Viděly jste už neupravenou královnu? Doma jste královnou vy a váš dům je váš hrad. Pokud máte vše uklizené, knihy přečtené a ani Netflix vás již nebaví, zkuste si obstarat nějakou pěknou věc na sebe. Podpoříte tím malé podniky, ekonomiku a budete se cítit trošku lépe. Věřte mi, jsem na mateřské třetí rok. Kdybych měla chodit jako noční můra celý ten čas, necítila bych se dobře. A stejně i vy. No a co, že jste doma, kde vás nikdo neuvidí? Ciťte se dobře, jen tak samy pro sebe. Dejte si make-up, upravte vlasy, i když je jedinou náplní dne uvařit a vyprat prádlo.

luxe

Souprava Luxe

 Věrná teplákovka 

Tepláková souprava je nejlepší volba na domácí lenošení. A víte ji využít i na procházku se psem, nebo s kočárkem. Set mikina a tepláky jsou jinak ve "streetstyle fashion" již dávno v módě. Stačí k ní přidat ugly shoes nebo bílé tenisky a jste hotová hvězda.

naiwe

Souprava Naiwe

drew

Tepláky Drew

dynamite

Tenisky Dynamite

Tepláky ne, raději šaty!

Pokud vás nebaví tepláky a mikina, vyzkoušejte teplákové šaty. Jsou pohodlné a budete v nich vypadat skvěle. Ještě cowboy shoes a můžete stylově grilovat na zahradě.

need

Mikina Need

grey

Šaty Grey

 tracker

Boty Tracker

A nezapomeňte: “ To nejkrásnější, co si na sebe můžeš ráno obléct je tvůj úsměv. “

Autor: Mária Miháčová IG: @modnamamka

Číst článek
Jaké boty ovládnou ulice na jaře 2020?
Jaké boty ovládnou ulice na jaře 2020?

 Jaké boty ovládnou ulice na jaře 2020? 

Každý rok nám módní přehlídky přinášejí nové trendy v materiálech, barvách či stylech. V tomto článku najdete nejnovější módní trendy pro obuv v roce 2020.

Klasické černé kotníkové boty

jobbs

Boty Jobbs

Tyto boty jsou mimořádně oblíbené, hlavně proto, že jsou praktické. Umíte je kombinovat s čímkoliv a nachodíte v nich kilometry. Stále jsou na výsluní, moderní jsou s kamínky, různými přezkami, řetízky apod.

Nude sandálky

Nude barva je letos na výsluní, totéž platí přírodní barvy. Lze je jednoduše kombinovat se vším, a proto si určitě jeden pár těchto krásek pořiďte! 

 massimo

Sandálky Massimo

mayo

Boty Mayo

Bílé boty ovládly ulice!

Bílá barva bude ovládat svět obuvi i letos. Velmi moderní jsou bílé kozačky a kotníkové boty. Vy, méně odvážné, je můžete je kombinovat s neutrálními barvami jako hnědá, šedá, béžová apod. Pro odvážnější, fashion maniačky, se meze nekladou!

Weide

Boty Weide

Ugly Shoes

Mnozí jim předpovídali konec, ale já si myslím, že i tento rok ještě budou ovládat ulice. Jsou pohodlné a extravagantní. Nic pro šedé myšky.

 

silence 

Boty Silence

Bílé tenisky

Klasika, která nezná módní trendy. Tyto klasické bílé tenisky se nosí už desetiletí. Neměly by chybět v žádné skříni, víte je kombinovat se vším. Můžete je nosit se sportovním, elegantním a ležérním stylem. Hodí se k džínám, sukním i šatům.

Renny

Tenisky Renny

Cowboy shoes

Neboli koně jsou momentálním obrovským trendem, který se přenesl z podzimu 2019 do jara 2020. Velmi stylové jsou kotníkové i vyšší kozačky . Noste je k volánkovým sukním a šatům s koženkovou či riflovou bundičkou. Klobouk k tomu je jen plus! Pokud máte raději kalhoty, pak jednoznačně zvolte roztrhané džíny.

cow

Boty Virtue

Zvířecí vzory

Loni se nesl ve znamení těchto vzorů a letos nesmí chybět také. Najdete je jak v kotníkových botách, tak i v teniskách. Akorát si dejte pozor, abyste nepřekombinovaly outfit dalšími doplňky. Méně je někdy více. Při zvířecích vzorech to platí dvojnásob.

Hay

Boty Hayes

Sharon

Tenisky Sharon

 Metalické odlesky

Hitem, který ovládne naše ulice budou i metalické odlesky. Najdete je na bundách, doplňcích i botách. I zde platí stejné pravidlo, jako při zvířecích vzorech. Hlavně nepřekombinovat!

gold

Tenisky Timer

rashe

Tenisky Rash

Semišky 

Semišové kozačky, kozačky nad kolena atd. Už loni se objevily v ulicích boty s hranatou špičkou. Samozřejmě budou trendy jen pár sezón. Klasické kozačky do špičky, nebo kulaté budou stále IN. Kozačky nad kolena, neboli "over knee boots," působí velmi sexy a navíc vypadají skvěle jak k legínám, tak i k minisukním.

Jane

Kozačky Jane 

drift

Kozačky Drift

Tak co? Už víte co si obují Vaše nožky na jaře?

Vaše @modnamamka

 

Číst článek
All black outfit
All black outfit

Jak nosit černou barvu

Černé oblečení je součástí asi každého šatníku. Je praktické, není výstřední, snadno se kombinuje a myslím, že ve statistikách nejprodávanějších barev oblečení by bylo rozhodně na prvních příčkách. Ale, jak se říká: není černá jako černá. Jak nosit černou tak, abyste v ní vynikly Vám prozradím v dnešním článku.


šaty Kate

Šaty Kate

Černá je symbolem smutku, oblíbenou barvou umělců a navíc zeštíhluje. V módě je černá velmi žádaná, je nadčasová, patří mezi základní barvy šatníku, je univerzální a snadno kombinovatelná. Pokud s ní umíte pracovat, dokáže vám vyčarovat krásnou postavu a ubrat kila tam, kde je potřeba. Vyhýbat by se jí měly dámy ve věku 60 a výše. Proč? Neboť negativem této barvy je, že přidává na věku a zvýrazňuje nedostatky obličeje (hlavně tmavé kruhy pod očima a bledou pleť). Proto, pokud rády nosíte černou, dejte si záležet na make- upu. Pro starší dámy tedy platí, noste spíše tmavomodrou, tmavozelenou a podobně. A pokud černou, tak ne v blízkosti obličeje.

All black outfit

Černá je skutečně tvárná barva, ale myslet si, že pouze černé legíny a rolák budou stylové, je omyl. Pokud chcete, aby černý outfit vynikl, je nejlepší, pokud kombinujete různé materiály a texturu. Kombinujte koženku, kůži, pleteniny, satén, hedvábí, krajku, tyl apod., vše pěkně v černé. Uvidíte samy, jaký dojem vytvoří směs různých materiálů. Pokud byste tyto materiály nekombinovali, outfit může působit jednolitě a nudně. Právě směs různých materiálů přidává celkovému vzhledu hravost. Některé materiály přidávají lesk, matné dramatičnost, krajky a volány romantiku ... nebojte se je proto kombinovat. 

body Malaga

Body Malaga

Nezapomeňte na doplňky 

Doplňky hrají velkou roli v případě černého outfitu. Je mnoho názorů, někdo radí rozbít černou barevnými doplňky, jiný zas nepoužít žádné. Ale proč rozbíjet černou, nebo nepoužít doplňky ? Pokud chceme dosáhnout celo-černý outfit, není třeba přidávat jinou barvu. K černé velmi dobře ladí kov, jako zlato či stříbro nebo perly. Šperky dodávají černé nádech luxusu. Jako doplněk mohou sloužit i vzorované punčochy. Nyní na jaře jsou moderní tečkované, nebo s květinovým vzorem.top behind

Top Behind

A tady je pár mých typů na černé kousky do Vašeho šatníku.

Boty Luren

Boty Luren

george

Kabelka George

Vaše @modnamamka 

 

 

 

Číst článek
Ne tak úplně konfekční
Ne tak úplně konfekční

Ne tak úplně konfekční

plus0

Ahoj holky, vy, které nás sledujete na Facebooku a Instagramu ve stories, jste si určitě všimly našeho nového videa s modelkou velikostí „L“. Tím jsme chtěly vyhovět vašim dotazům a požadavkům pro „ne tak úplně konfekční“ velikosti, jak jsem tento článek nazvala. A nejen tipům na outfity a kombinace právě vám na míru se můj článek bude věnovat. Názvem jsem chtěla také zdůraznit, že konfekční velikost nemá nic společného s typem postavy.

V první řadě bych chtěla vyzdvihnout všechny vás, krásné ženy, které k nám na butik (v Seifertově ulici) chodí, a kterým ač přes ladné ženské křivky chybí jedna důležitá věc a tou je zdravé sebevědomí. Nejvíce od Vás slýchám: „tady asi máte malé velikosti, nic na mě“, nebo „když těm vašim modelkám to vždycky tak sluší a padne“. Ale zamyslete se zlatíčka, kdybychom byly všechny stejné, byla by to nuda a současně všechny nemůžeme dělat modelky, protože to by pak neexistovala žádná jiná zaměstnání, ve kterých jste jedničky právě a jedině Vy! Právě to, že jste každá jedinečná, vás odlišuje od ostatních.

Bohužel, v době internetu a sociálních sítí, trpí většina z vás srovnáváním se s ostatními a to především při projíždění Instastories. Přitom holky myslete na to, kolik dnes existuje retušovacích programů a aplikací. Obdivujete lidi, kteří většinou ani v reálu nevypadají tak jako na fotkách, navíc jsou obyčejní smrtelníci se svými každodenními problémy a možná horšími než jsou ty vaše :)

A navíc jediný člověk, se kterým byste se měly srovnávat, jste vy samy! Nedívejte se na to, co nosí a navíc co si dokonce myslí ostatní, vy jste jedinečné a dělejte, co milujete vy, noste, co se líbí vám, jen tak totiž budete šťastné a navíc zdravě sebevědomé.

A teď vám dám tipy pro „ne tak úplně konfekční“ velikost čili jak vybírat ty správné kousky do šatníku! Berte to jako návod, podle čeho oblečení vybírat, protože každá jsme jedinečná a máme jinak formovanou postavu (široká ramena, velká prsa, zadeček, stehna atd., však vy víte :) ) a věřím, že vás přesvědčím, že nemáme oblečení jen na „modelky“ :)

Na co se zaměřit při výběru:

  • Barva – tmavá barva opticky zeštíhluje

 

  • Materiál – vybírejte jednovrstvý, jednoduchý a hladký materiál, ne „huňatý“ ani třepený a vyhýbejte se kruhovým vzorům, také opatrně se saténem a lesklými materiály, ty naopak opticky přidávají

 

  • Délka – co se týče délky šatů a sukní je vhodná délka ke kolenům či tzv. midi délka (pod kolena), dále jak známe 3/4 a 7/8 délky

šaty 2

 Šaty Jodhi

 sukně 3

Sukně Rosanna

  • Pas – tuniky či volná trička a svetry, vždy je přepásejte páskem, abyste zvýraznily váš pas a tím i vytvarovaly vaši postavu, popř. vybírejte šaty či topy takové, které samy svým střihem zvýrazní pas, vhodné jsou také tzv. wrappdress (zavinovací šaty)

plus1

Komplet Bass

šaty 1

Šaty Found

 tričko

Top Yourself

  • Výstřih – nedoporučuji kulatý, spíše lodičkový a v nejlepším případě do „V“, který opticky prodlouží horní část postavy a navíc dá vyniknout vašim vnadám :)

svetr 1

Šaty Lora

svetr 2

Šaty Glasgow

  • Rukávy – krátké rukávy zakryjí ty malé špíčky mezi podpažím a podprsenkou, 3/4 rukávy zakryjí paže

triko 1

Triko Aimee

triko 2

Top Timea

Módní tipy, které zalichotí vaší postavě:

  • Girlfriend džíny – ženštější než tzv. boyfriend džíny (rovného střihu), jsou světlejší barvy, mají zvýšený pas a lichotivě střižené nohavice. Rozhodně se vyhýbejte bokovým kalhotám, tzv. bokovkám.

džíny

Džíny Leanne

 džíny 2

Džíny Slack

  • Skinny džíny – ideálně v tmavé až černé barvě, noste je především jako legíny, nikoliv jako samostatné kalhoty, přes ně například dlouhý svetr či tuniku, poslouží vám jinými slovy jako prostředek k vrstvení oblečení

Moment

 Kalhoty Moment

  • Blazer – neboli sako s dlouhými rukávy, v prodloužené délce do úrovně půli stehen - doporučuji nosit rozepnuté nebo s páskem - opět vytvaruje a opticky prodlouží vaší postavu

plus3

Sako Rigel

  • Cardigan – velmi oblíbený kousek šatníku všech žen. Slouží jako „přehoz“ přes cokoliv, ideální je bez zapínání a knoflíků, čili rozevlátý, popř. s páskem. Cardigany jsou z různých materiálů ať už látkové či vlněné apod.

plus2

Cardigan Floyd

  • Doplňky – kabelky, a nyní tak oblíbené batůžky, vybírejte v hranatém tvaru, to platí také pro šperky – například náhrdelník s přívěskem, nejlépe v dlouhém provedení, který tak prodlužuje vrchní část postavy. Náušnice noste visací a dlouhé, jelikož opticky prodlouží vaši tvář. Další doplněk, který ve vaší skříni rozhodně nesmí chybět je pásek, kterým doplníte jakýkoliv outfit.

kabelka 1

Kabelka Deserve

 pásek

Pásek Control

  • Fedora – neboli pánský styl klobouku, nyní velmi aktuální módní doplněk, který lichotí každé ženě a hodí se k jakémukoliv outfitu

 

  • Obuv – trendy a velmi oblíbené se dostávají do popředí tenisky, které jsou buď ve stylu tzv. kecek – jednoduché a nízké (mohou být látkové), nebo naopak na zvýšené, tj. se vzduchovou bublinou. Ať už zvolíte k outfitu jakékoliv tenisky, nechte si holé kotníky, protože ty totiž prodlouží vaše nožky :) Další z typů bot, které vám mohu doporučit, vzhledem k přechodovému období, aby vás nezábly nožky, jsou tzv. booties – polokozačky/kotníkové boty, mezi které patří koně a Chelseaboots. Také nemohu opomenout boty na klínku, podpatku a kozačky nad kolena tzv. mušketýrky či Over knee boots. Pravidlem je, že světlé barvy bot, opticky prodlužují nohy a celkově i postavu!

safe

 Tenisky Safe

koně

Boty Elsa

hayes

Boty Hayes

ruth

Kozačky Ruth

Tak holky a nyní už jsme u konce…tohoto článku :)

Doufám, že se Vám můj článek líbil a našly jste v něm alespoň základ vaší cesty k budování zdravého sebevědomí a současně jak u nás vybírat stylové kousky právě pro váš typ postavy.

Přeji všem krásný den a nezapomeňte holky, každá jste jedinečná!

Autor:
Evča
Manažerka provozu (butik ERIKA FASHION)
@ev.bobkova
Číst článek
7 nezbytností, které by vám v kabelce neměly chybět
7 nezbytností, které by vám v kabelce neměly chybět

7 nezbytností, které by vám v kabelce neměly chybět

Že máme my ženy v kabelkách pořádný nepořádek, to se ví! Ale náš chaos máme dobře zmapovaný a víme, že vše, co s sebou nosíme, se může jednou hodit. Co nám tedy v kabelce nesmí chybět?

1. Balzám na rty

Doporučujeme takový, na který nebudete muset sahat prsty, protože pak byste zbytečně plýtvali kapesníčky na otření rukou. Sáhněte po klasickém balzámu v uzavíratelné tubě, jako například Carmex, Labello, EOS či obyčejný jelení lůj nebo vazelínu. Když si vyberete bezbarvou verzi, můžete jej také použít na suchá místa, která vás trápí, jako jsou klouby na rukou, lokty či sedřený nos od rýmy.

BeFunky-collage

Zdroj fotografie: archiv firem

2. Papírové kapesníčky

Bez nich to jednoduše nejde, mají praktické využití v mnoha situacích a pokud máte mastnější pleť, můžete je také využít na odmaštění i když nemáte po ruce pudr.

3. Korektor

Tuhle nezbytnost si do kabelky rozhodně přidejte. Měl by být v odstínu vašeho makeupu, aby zakryl jakýkoliv problém, který během dne nastane. Takový klubající se pupínek je lepší zamáznout než jej během dne mačkat u zrcadla na záchodech.

BeFunky-collage (1)

Zdroj fotografie: archiv firem

4. Rtěnka

Nosíte nejčastěji červenou? Pak si přibalte ji. Ovšem nejlepší je mít v kabelce univerzální tělový odstín, který si zvládnete namalovat i bez zrcátka. Pokud si ráno nanesete dlouhotrvající rtěnku, bude vám stačit hodit si do kabelky jen konturku ve stejném odstínu.

5. Antibakteriální gel/sprej/ubrousky

Formu, která vám bude vyhovovat, si najdete samy, ale je potřeba udržovat své ruce čisté. Nejen před jídlem!

6. Krém na ruce

Tuhle nezbytnost musí mít vždy jedna z party kamarádek po ruce, protože téměř na každé kávičce padne otázka: „Nemáte někdo krém na ruce?“

BeFunky-collage (2)

Zdroj fotografie: archiv firem

7. Parfém

Opravdu není potřeba tahat 100ml balení vašeho milovaného Chanelu. Pořiďte si malý plnitelný rozprašovač parfémů a odstříkejte si svůj oblíbený. Koupíte například v Sephoře za 295 Kč.

Neobejdete se ani bez telefonu, klíčů od bytu a nejspíš ani sluchátek. Ovšem co by se ještě mohlo hodit a do našeho seznamu se to nevešlo jsou pinetky, gumičky do vlasů, štětec na pudr, pudr, ústní nit, žvýkačky, náplasti, lék proti bolesti, tampon, propiska, bloček...

Autor: Kristina Vodičková, beauty blogerka, IG: @xtinkav  

Číst článek
Zaměřeno na kalhoty aneb Jarní střihy 2020
Zaměřeno na kalhoty aneb Jarní střihy 2020

Zaměřeno na kalhoty aneb Jarní střihy 2020

Rok s rokem se sešel a na dveře nám ťuká jaro. Jaké novinky si na nás připravil svět módy? Dnes se zaměříme na kalhoty.

S jarem odhazujeme těžké kabáty a poukazujeme více na naši postavu a právě ta bude hlavním gró. Nová sezona bude ve znamení rovnoprávnosti, volnosti, svobody a oslavy ženského těla. Znaky, které se pojí se střihem kalhot.

Rovnoprávnost

Pokud neznáte pojem cargo kalhoty, zajisté budete znát staré dobré kapsáče, které se vrátily do módy letošní zimu. Široké cargo kalhoty si oblíbila mladá zpěvačka Billie Eilish, která se stala průkopnicí tohoto trendu. Army střih kalhot ale nepřísluší jen mužům či extravagantním celebritám, ale můžete ho obléknout i vy, a pokud se bojíte přílišné pozornosti, zvolte skinny cargo džíny. Jelikož kapsy po stranách přidávají na objemu, snažte se, aby byl vršek upnutý. Rozhodně se vyvarujte objemným rukávům či topům s přílišnými aplikacemi a vzory. V tomto případě znamená opravdu méně je více. S kotníkovými botami na podpatku či lodičkami vytvoříte elegantní look.

cargo

cargo2

Kalhoty Noanna

Volnost a svoboda

Volné, vzdušné, rošťácké a zatraceně trendy! Řeč je o bermudách. Krátké kalhoty, které se staly národním mužským oděvem na Bermudách a slouží tak jako uniforma pro tamní byznysmeny. Historie tohoto oděvu začala ve Velké Británii u královského námořnictva Royal Navy. Britští vojáci nebyli zvyklí na teplé počasí a tak najednou, když se ocitli v tropických oblastech, nahradili dlouhé kalhoty za krátké. Tyto delší šortky by měly končit přibližně 7,5 cm nad koleny. Šik kombinací budou denimové či koženkové bermudy spolu s bílou košilí, jejíž rukávy si vyhrňte a rozepněte si svrchní knoflíčky. Výstřih se tak vytvaruje do "V" a opticky vám prodlouží postavu. Vhodným obutím budou plátěné kotníčkové tenisky nebo sandálky na podpatku. Záleží, při jaké příležitost si bermudy oblečete. Oblíbily si je i světové značky jako je Max Mara či Chloé.

bermudy

Zdroj fotografií: Vogue.com

Oslava ženského těla

A pokud máte rády minimalistické oděvy, které vynikají originalitou, zbystřete! Kalhoty s rozparkem vepředu budou naprostým hitem! Minulou sezonu ovládly velké rozparky po stranách ve stylu Spice Girls, letos budou o něco kratší. Díky umístění v přední části nohy zajistí střih optické prodloužení vaší postavy. Tak poodhalte své kotníky a nechte vyniknout svou ženskost!

rozparek

Džíny Blacky

rozparek2

Džíny Berry

Autor: Žaneta Podlahová @zanetapodlahova

Číst článek
Nová podzimní kolekce Michael Kors
Nová podzimní kolekce Michael Kors

Nová podzimní kolekce Michael Kors

Věhlasná módní značka Michael Kors představila novou podzimní kolekci Fall Ready-to-wear 2020 na Fashion Weeku v New Yorku. Za značkou se skrývá stejnojmenný americký návrhář, který dokázal prorazit na evropský trh skrze obrovskou konkurenci a není se čemu divit. Kvalitní materiály, nositelnost, nadčasové modely a originalita nechybí v žádné jeho kolekci. Jaká ale bude ta na podzim 2020?

Jeho nová kolekce se nese ve znamení městského ruchu v kombinaci s kovbojskými prvky a zaručujeme vám, že to bude pořádné rodeo!

kors5

Zdroj fotografií: vogue.com

Této zimní sezoně vévodí především kašmírové jednobarevné kabáty v krémových či pastelových odstínech a bezpochybně vedou Teddy Bear Coat. Kors vsadil na osvědčenou kostku, která byla hlavním trendem minulé zimy a opět se vrátí ve zcela novém kabátě. A to doslova. Kostka ve vzoru Prince of Wales nebo Windowpane se nebude vyjímat jen na kabátech, ale především na pončech. Ať už s třásňovým zakončením nebo bez něj. Originálním detailem bude pak přezkové zapínání či límec těsně u krku s obloukovým tvarem, který dodá šmrnc pravé Francouzsky.

kors1

kors2

Zdroj fotografií: vogue.com

kors7

Pončo Lark

 

Mezi šedými a černými tóny se linula také velbloudí a hnědá barva s oranžovými detaily. V takové barevné variaci zazářila mladičká modelka Kaia Gerber, současně jedna z nejvyhledávanějších modelek. Svůj půvab bezpochyby zdědila po své matce Cindy Crawford. Pod pončem vystupuje upnutý rolák a celý outfit byl doplněn jezdeckými semišovými kozačkami. Michael Kors zde vzorně ukazuje efektivní vrstvení. Zaměřil se nejen na roláky, ale i na kvalitní aranské svetry. Jedná se o vzor pleteniny z hrubé vlny pocházející z Irska.

kors4

Zdroj fotografií: vogue.com

Značným trendem budou kostýmky a saka v prodloužené délce s výrazným opaskem. Ty budou hlavním gró. Večerní móda se však odlišuje od té na denní nošení. Přírodní barvy v pozdních hodinách dne vystřídají metalické odlesky.

kors3

kors6

Zdroj fotografií: vogue.com

NÁŠ TIP: Plisované šaty ve ¾ délce budou trendy i nadcházející sezonu. Pokud vás čeká bujarý večírek, zvolte kratší střih šatů s výstřihem ke krku, který podtrhne vaši ženskost.

mignon

Šaty Mignon

part

Šaty Part

 

Autor: Žaneta Podlahová @zanetapodlahova    

 

Číst článek
(Kdy) Nude není nuda!
(Kdy) Nude není nuda!
(Kdy) Nude není nuda!
 
Nude neboli nudka, tedy tělovka, známá i jako pudrová nebo naked (nahá) barva, zkrátka trend, který ve vašem šatníku rozhodně nesmí chybět!
 
12674-6_7ae145c4-950f-4945-9163-6c67f332482d
 
Nude má širokou škálu podtónů, od krémové, přes narůžovělou, lososovou, až po zlatavou a karamelovou barvu. Navíc ladí s každou barvou pleti a lze je různě kombinovat mezi sebou.
Barva nude odstíny
 
11412-2_3e540c4f-e5f1-453b-bc5c-950b78bbbb30
 
Úžasné je spojení s bílou barvou a modrou džínovinou, která se pro rok 2020 stává opět aktuální ve verzi DENIM to DENIM (rozuměno džínový vršek i spodek, které mohou být pospolu v odlišných odstínech džínoviny). Outfit zvýrazníte kabelkou nebo botkami syté barvy, např. nestárnoucí červenou nebo ikonickou oranžovou. Ze šperků se pak nejvíce hodí žluté, růžové, popř. broskvové zlato a perly.
 
12737-2_82ae6756-6e06-4b80-899f-21f0d4b8999e
                                           
 
12656-1_ab430217-5d86-46d8-84d5-1baa391043b3
                     
NÁŠ TIP: Botky v nude barvě opticky prodlouží vaše nožky. Navíc se hodí jak k formálnímu a bussiness outfitu, tak k džínám a stylu tzv. sportovní eleganci.
 
12800-3_1d5f3afd-5234-4637-afbb-38f72c421786
 
12524-3_549ba813-0e8f-4b0d-985c-faeca20d87dc
 
Nude odstíny zdůrazňují jednoduchost a přirozenost a současně působí luxusně a elegantně. Inspirujte se na našem e-shopu nebo navštivte přímo náš butik :)
 
5889-20_b690e2bd-ebd9-4541-bae2-53ef5c75a7c3
 
Autor:
Evča
Manažerka provozu (butik ERIKA FASHION)
@ev.bobkova
 
Číst článek
Nahoru
144 položek celkem