BLOG, Strana 15

Barvy roku 2020
Barvy roku 2020

Barvy roku 2020

Společnost Pantone už 20 let určuje jaká barva bude ovládat svět následující rok. Pro tento rok je královnou všech barev klasická modrá. K ní společnost Pantone vydává i další set barev, okolo kterých se bude módní svět točit celý rok.     

Classic blue (Klasická modrá)

Společnost se vyjádřila, že tato barva má přinést pocity pokoje a míru pro lidskou duši a nabídnout útočiště. Tato barva také vyjadřuje komunikaci, sebepozorování a koncentraci.

modrá_1

Bunda Select

Ředitelka Pantone Color Leatrice Eisman se vyjádřila: ,,Tato barva evokuje nekonečnou modrou oblohu. Povzbuzuje nás dívat se na věci ze širší perspektivy a rozšiřovat naše myšlení, zvyšovat naši vlastní perspektivu a otevřít tok naší komunikace." Také se nechala slyšet: ,,Žijeme v době, která vyžaduje důvěru a naději. Classic blue vyjadřuje stálost a sebevědomí. Jde o spolehlivý odstín modré, který nás nezklame."

Flame scarlet (Šarlatová červená)

červená

Kabátek Station

Už její název napovídá, že jde o velmi výraznou až ohnivou barvu. Může mít až příměs oranžové. Je to barva plná vášně, síly, živelnosti. Kombinovat jí můžete s bílou, šedou, černou nebo pro odvážnější s odstíny oranžové, tyrkysové a výrazně růžové. Hodí se prakticky ke každé ženě, zářit v ní bude blondýnka i tmavovláska. Ředitelé Pantone Colour o ní říkají: ,,Je zřejmé, že červená vždy dává ženám hlas." V překladu - ani nemusíte nic říkat, tato barva hovoří za vás a je rozhodně hlasitá. Slyšet vás budou všichni, i když nevydáte ani slůvko.

Saffron (Šafránová)

mona

Šaty Mona

Šafránová je trochu jiný, netradiční odstín žluté. Je optimistická, hodí se hlavně na jaro. Šafránová barva znamená touhu člověka užívat si život. Nese v sobě energii a radost. Kombinujte ji s kaštanovou, bordó, tmavě šedou, tmavě modrou nebo smetanovou barvou. Velmi dobře se hodí k tmavším typům, především k černovláskám a zrzkám.

Faded denim (Vybledlý denim)

happen

Denim bunda Happen

Denim je každoroční záležitostí světa módy a nesmí chybět ani v roce 2020. Mileniálové si můžou nostalgicky zavzpomínat na tento trend, který už v módě byl a to na přelomu století. Hodí se pro každou z nás.

 Cinnamon stick (Skořicová)

left

Šaty Left

Skořicová jako zástupce hnědé je velmi tvárná barva. Dá se skvěle kombinovat jak s neutrálními, tak i s pastelovými barvami. Většinou se na jaře skvěle kombinuje s pastelovou žlutou a růžovou. Hodí se k blondýnkám i zrzkám. Ty v této barvě rozhodně vyniknou. Pokud jste tmavý typ, vsaďte spíše na doplňky v podobě kabelek či kozaček, nejlépe z broušené kůže.

Brilliant white (Zářivě bílá)

bílá

Šaty Lawyer

Jako zástupkyni neutrálních barev roku 2020 jsem vybrala právě bílou. Velmi moderní jsou bílé outfity, kombinace různých odstínů a textury bílé. Jinými slovy kombinujte bavlněné, syntetické, kožené materiály v odstínech smetanové, zářivě bílé i champagne. Krajka nebo volánky... podle magazínu whowhatwear.com bude právě toto jeden z hlavních trendů jara a léta.

Biscay green (zelená jako Biscay)

Bylo pro mě náročně přeložit tento název, protože přesný překlad do češtiny neexistuje. Biscay je záliv ve Francii a zelená v tomto odstínu zřejmě získala název podle zelené vody v tomto zálivu. Ředitelka PC se vyjádřila, že tuto barvu zařadili do seznamu 2020, protože připomíná dovolenou. A dovolená přece není nikdy zlá. Vítej tedy slunce, léto, teplo a zelená barvo! 

Jak jí kombinovat? Nejlépe s bílou a se smetanovou, ještě víc ožije a dostane lehký nádech léta. Nosit jí mohou převážně brunetky, černovlásky a blondýnky spíše na doplňcích.

Barvy roku 2020. Zdroj: statuefreaks.nl

Každý rok se představuje 16 barev. Mohou odrážet momentální situaci ve světě a navozovat podle toho i náladu. Každopádně pokud milujete barvu, která není momentálně IN, vůbec to nevadí. Noste ji! Hlavní je to, jak se budete cítit vy. Krása ženy se ukrývá v jejím vnitřku. Jsme takové, jaké jsou naše pocity a přesně to pak vyzařujeme i navenek.

Vaše @modnamamka

Číst článek
Módní trend roku 2020: Puff rukávy
Módní trend roku 2020: Puff rukávy

 Módní trend roku 2020: Puff rukávy

Nabírané rukávy neboli Puff rukávy jsou momentálně obrovským módním trendem. V tomto článku Vám prozradím jak je umět nosit!

12107-8_uzjn7755

Top Coila

doris

Šaty Doris

Puff rukávy na šatech, svetrech a topech

Jsou prostě velkým hitem tohoto roku. Dodávají romantický výraz a působí velice žensky. Momentálně je můžete vidět na pulovrech, svetrech, pletených šatech a na jaře se přesouvají i na bavlněná trička nebo lehké šaty. Puff rukávy bývají z rozlišných materiálů, barev a vzorů, aby byly ještě výraznější a nepřehlédnutelné. Minulý rok letěly volánky, ale tento rok se pozornost soustředí na nabírané rukávy.    

bes

Šaty Bessie

POZOR! Puff rukávy přidávají Vaší postavě na objemu

Nabírané rukávy dodávají objem Vašim ramenům a horní části těla. Proto dbejte při jejich nošení na to, abyste zvýraznily pas a vytvarovaly tak postavu do tvaru přesýpacích hodin. Velmi jednoduše to jde s opaskem anebo poslouží i kalhoty s vysokým pasem (tzv. height waist) anebo sukně s úzkým a vysokým pasem. Pro ty z vás, které máte postavu ve tvaru jablka anebo nemáte zrovna úzký pas, je nejvhodnější použít při stylingu právě úzké kalhoty nebo sukni s vyšším pasem. Můžete jej i ležérně zastrčit za pas kalhot. Co se týče šatů, doporučujeme upřednostnit áčkový střih, který šikovně zakryje bříško. 

Pokud chcete, aby Puff rukávy zbytečně nepřidávaly na objemu vašim ramenům, sáhněte po kousku, který má hluboký výstřih do V. Takový výstřih opticky zúží horní část těla. Toto pravidlo platí hlavně pro postavu typu V, tedy široká ramena a úzké boky. Opět použijte pásek na zvýraznění pasu. Dámy, které mají větší prsa mohou zvolit spadlé Puff rukávy, opticky zmenší prsa a celkově zapůsobí něžným dojmem. Ostatním postavám se meze nekladou.

11618-6_8b22b0d0-c885-4ae9-af66-de48a504b2ba (1)

Top Vital

body Malaga

Body Malaga

Jak nosit Puff rukávy

Už jsme si řekly jak by tento trend měly nosit jednotlivé typy postav. Nejlépe vyniknou Puff rukávy na šatech s opaskem. Pokud jde o tričko, košili nebo jakýkoli top s nabíranými rukávy, kombinujte ji hlavně s úzkým páskem. Momentálně jsou velice IN midi áčkové sukně (ty ocení zejména postavy typu hruška), midi úzké sukně, úzké kalhoty. Pro vysoké štíhlé postavy- můžete vyzkoušet i dlouhé široké kalhoty, ale opět nezapomeňte zvýraznit pas. 

scotch

Sukně Scotch

Q

Sako Quinn

Milé módní maniačky, doufám, že jsem Vám tímto článkem pomohla s otázkou jako nosit Puff rukávy a přeji vám krásný den! 

 

Vaše @modnamamka

 
Číst článek
Victoria Beckham na londýnském týdnu módy
Victoria Beckham na londýnském týdnu módy

Victoria Beckham na londýnském týdnu módy: průkopnice mezi střihy sukní

 Victoria

Zdroj fotografie: vogue.com

Jelikož je Victoria Beckham jednou z nejvíce fotografovaných celebrit a se svým počtem necelých 28 milionů sledujících na sociální síti Instagram i uznávanou influencerkou, tak není divu, že její přehlídka nové kolekce na podzim/zimu 2020/2021 byla jednou z nejočekávanějších na londýnském týdnu módy.

Když se poohlédneme o rok nazpět, Victoria byla průkopníkem v midi střihu sukní, které byly a stále jsou hlavním trendem letošní zimy. Ať už koženkové, saténové bez vzorku či plisované. V Londýně, při své show, se ale s touto délkou rozloučila a vítá o něco kratší sestru. Sukni s délkou nad kolena. 

Dnes jsem porušila svá pravidla, řekla Victoria v zákulisí po přehlídce deníku The Guardian. „Už nějakou dobu jsem chtěla udělat něco kratšího, protože sama si chci občas něco kratšího obléknout. Takže jsem se snažila přijít na to, jak to udělat zajímavým způsobem. Jsem minimalista a hledám cesty, jak vytvořit oblečení, aby bylo zajímavé, ale nositelné zároveň. Chci vyzvat samu sebe, ne zákazníka. Oblečení by nemělo komplikovat život“, dodala Beckham. 

A tak přišla s revolucí krátkých sukní, které příští rok bezpochyby povedou první žebříčky trendů. Tvídové skládané sukně byly doplněny o elegantní blůzky s vysokým stojáčkem či svetry, z nichž vykukovaly límečky košil s obloukovým tvarem. Ty si mimo jiné oblíbil také Michael Kors ve své nové podzimní kolekci. 

Victoria2

Zdroj fotografií: vogue.com

Převládaly zemité tóny barev, avšak objevily se i sexy prvky, které krásně doplňují návrhářčin minimalismus. Ať už se jedná o červenou barvu, vysoké kozačky na platformě nebo zajímavé výstřihy šatů. Poutavým artiklem byly řetízkové pásky v buržoazním stylu. Nechyběla ani prodloužená saka v kombinaci s kalhotami v culottes střihu či halenky nebo šaty s balonovými rukávy.  „Líbí se mi, jak objem rukávů kompenzuje kratší délku“, dodala Beckham deníku The Guardian.

Victoria1

Victoria4

Victoria3

 Victoria5

 Zdroj fotografií: vogue.com

V první řadě ji celou dobu podporoval její manžel David spolu s dcerou Harper, sedící vedle americké šéfredaktorky Vogue Anny Wintour a syny Cruzem a Romeem. Své nadšení sdíleli i na sociálních sítích se slovy: „Gratuluji maminko, jsem na tebe tak pyšný, úžasná show“, napsal na Instagram syn Cruz a obdobně ho následoval také Romeo. 

 

Autor: Žaneta Podlahová @zanetapodlahova

 

Číst článek
Femme fatale nejen na Valentýna
Femme fatale nejen na Valentýna

Femme fatale nejen na Valentýna!

Buďte osudovou ženou pro svého partnera! Zdravě sebevědomá je to, oč tu běží.

Obrázek5

      Zdroj fotografie: pinterest.com

Femme fatale označována jako svůdná, osudová a velmi přitažlivá žena, která svým šarmem a energií okouzlí každého muže. Každá z nás se tak chce cítit, ale ne vždy víme, jak toho dosáhnout. Vše plyne zevnitř naší skořápky, ze sebevědomí a charisma. Chceme být přitažlivé samy pro sebe, pro okolí, ale především pro našeho partnera. Chtíč se nabízí především k blížícím se svatému Valentýnu. Jak ale dosáhnout toho, abychom na valentýnskou večeři vykročily se vztyčenou hlavou?

Správné držení těla

Vztyčená hlava doslova. Ke zdravému sebevědomí vám totiž pomůže především ladný ženský krok, který vychází ze správného držení těla. Není hezčího pohledu než na tančící ženu a vy budete tančit, i když si budete jen vykračovat. Stačí si natrénovat jen pár zásad. Začněte s tím, že nebudete mít postoj moderního člověka a to hlava do oblouku směrem dolů, pohledem upíchnutým k telefonu. Odložte telefon na dně své kabelky a vztyčte hlavu tak, jako by vás za ni někdo tahal. Bradu mírně skloňte dolů, aby se vám vytvořil přímý pohled. Ne příliš z nadhledu, ani podhledu. Ramena a lopatky stlačte co nejvíce k sobě, čímž vaše hruď vystoupne, ukážete svá ňadra a narovnáte záda. Bříško trošku zatlačte a pánev mírně podsaďte. Ke správnému držení ale patří také správný krok. Snažte se, aby byl delší, rozhodně necupitejte a zapracujte na plynulém dlouhém kroku. Zkoušejte to při každé možné příležitosti, třeba jen, když se procházíte mezi uličkami supermarketu. A pamatujte na přímý pohled před sebe!

Rafinovaná ženskost v transparentním oděvu

Stále nevíte, jak se obléknout na zamilovanou večeři ve víru velkoměsta či v pohodlí domova? Na svatého Valentýna si většina žen obléká červenou barvu, která evokuje erotiku, vášeň, lásku a energii. Nebuďte ale prvoplánová, ale rafinovaná a červenou si oblečte pod šaty, o tom, ale v následujících řádcích. Outfit zvolte do krémových tónů jmenovitě do béžového barevného spektra, který je hitem letošní zimy. Krásně se kombinuje s bílou barvou, ale také mátovou šedí, která je trendy záležitostí. Ale k samotnému složení looku. Zvolte transparentní top srdcového výstřihu, který se bude nosit především na jaře a v kombinaci s puntíky a nabíranými rukávy budete vypadat jako éterická víla. Halenku doplňte pouzdrovou sukní ¾ délky nebo skinny kalhotami. Vhodnou obuví pak budou širší kozačky těsně pod koleny ve stylu „kocour v botách“ na širším podpatku. Nebo místo halenky se sukní či kalhotami zvolte ryze ženské průhledné šaty. Transparentnost zkrátka vévodí letošní zimě.

Obrázek4

Top Arte

 Obrázek3Šaty Agnes                                  Šaty Ciao

 Obrázek2

 Zdroj fotografií: pinterest.com

Vůně a spodní prádlo

Pohyb, vnější krása, ale také čichový vjem. Sebevědomí vám dodá také podmanivá vůně. Volte takovou, která nebude příliš těžká, ani příliš sladká. Zkuste sáhnout po ovocno-květinové vůni s dřevitými akordy. Hodna žen, které se nebojí výzev. Právě vůně se pojí s jednotlivými zážitky, tak se postarejte o to, aby váš partner na tento romantický večer nezapomněl. Vůni podpoří i svůdné prádlo. Sexy kombinací bude průhledné body či kalhoty s vysokým pasem a braletkou, balconette či korzetovou podprsenkou. V tomto případě si červenou barvu dovolit můžete. Dejte si však pozor na její odstín. Nesmí však příliš křičet. Přílišná červeň může působit lascivně, ne svůdně.

Obrázek2_1

 

Obrázek1_1

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

  Autor: Žaneta Podlahová @zanetapodlahova

Číst článek
Nahoru
144 položek celkem